REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După ce au agresat un bețiv în fața unui bar, au scăpat cu amendă penală

După ce au agresat un bețiv în fața unui bar, au scăpat cu amendă penală

Replica API 29 ianuarie 2022 | 19:09 1843

Bătăile în baruri sau în incinta lor au devenit o obișnuință, cauzele fiind multiple. După o asemenea bătaie, Cristian B. a necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale. Potrivit spuselor acestuia, a fost agresat de 10 persoane necunoscute, în zona barului ”La Scena„ din Mangalia. Din cei 10, doar trei au putut fi trași la răspundere.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au decis condamnarea lui Daner Anefi, Lucian Pandele și Ionuț Cosmin Andrei la plata amenzii penale de 2000 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea și alte violențe. Sentința a fost dată pe 29 iulie 2021, în urma apelului judecat pe 21 ianuarie 2022 rămânând definitivă.

Cum s-a întâmplat incidentul

Potrivit declarațiilor victimei, acesta a mers Restaurantul Corsarul, unde a consumat o bere, împreună cu prietenul său. De acolo în jurul orelor 22.00, au mers la barul Scena, unde a mai consumat băuturi alcoolice, până în jurul orelor 01:20, când s-a hotărât să plece, deoarece nu mai avea bani, însă în momentul în care a ieșit din bar, a fost așteptat de „circa zece persoane necunoscute", care au început să îl lovească, fără niciun motiv, în zona feței, până când și-a pierdut cunoștința. Când și-a revenit, se afla la Spitalul Municipal Mangalia și a constatat faptul că ii lipsea telefonul mobil marca Samsung Galaxy S3, însă, datorită stării de ebrietate în care se afla, nu poate preciza în ce împrejurări i-a dispărut acest telefon, dacă l-a pierdut sau i-a fost sustras în împrejurările arătate mai sus. Potrivit spuselor martorilor, victima era în stare avansată de ebrietate și jignea pe toată lumea din bar.

La stabilirea pedepselor față de inculpați, instanța a avut în vedere că stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite și cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după mai multe criterii, respectiv împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit. De asemenea, instanța a reținut și conduita necorespunzătoare a victimei, despre care, așa cum s-a arătat anterior, martorii au relatat că se afla în vădită stare de ebrietate și, în acest context, se împingea în cei din jur, îi îmbrâncea și îi jignea și în acest context a intrat în conflict cu inculpații din prezenta cauză.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108