REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

După ce Constanța a avut parte de două ÎNVIERI, CALENDARUL e RELATIV

După ce Constanța a avut parte de două ÎNVIERI, CALENDARUL e RELATIV

Replica API 1 februarie 2021 | 23:22 14857

Pe zi ce trece, se pare că orașul Constanța se transformă într-un loc unde timpul și calendarul sunt... relative. Astfel, dacă anul trecut am avut parte de două slujbe de Înviere, din dorința lui IPS Teodosie, de data aceasta magazinul Jumbo a hotărât că Paștele trebuie să vină mai devreme, scoțând deja la vânzare articole specifice.

Cu toate că suntem abia în februarie, iar Paștele va fi pe 2 mai, magazinul Jumbo a hotărât că niciodată nu e prea devreme pentru a umple rafturile cu marfă de ”actualitate” așa că cei doritori se pot aproviziona încă de pe acum cu articole specifice acestei sărbători. Tot felul de iepurași, ouă, și alte personaje care amintesc de sărbătorile pascale ”împodobesc” rafturile magazinului așteptând clienții dornici să nu mai stea la cozi kilometrice, și să facă cumpărături din timp.

Ce s-a întâmplat anul trecut

Având în vedere că anul trecut constănțenii au avut parte de două slujbe de înviere, probabil că următorul pas ar fi venirea lui Moș Crăciun în... iulie. Sau poate și în acest an se va decide că locuitorii bătrânului Tomis nu au ” putut participa în comuniune deplină cu clerul la sărbătoare Învierii”. Vă reamintim că anul trecut, în urma instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa la slujba de Înviere, astfel că reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au decis să repare acest neajuns oferind Sfânta Lumină pentru a doua iară.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da ii relativ.In functie de ciiiti inocenti se aduna la trimbita preasmecheritului si de citi bani incaseaza acesta fiinta.Posibil sa nu mai merga spalatul de morti in garaj.Vecini sint de vina bata i sa ii bata.
1
0
Virgileee te-ai prajit
0
0
Au ramas din 2020
0
0
daca pot sa vinda frigidere la eschimosi care e problema ? De ce trebuie articol sa va dati destepti domnilor ziaristi facuti la spiru .
6
0
v ati trezit cam tarziu . craciunul vine la jumbo din septembrie ! E nasol cand nu ai subiecte...
18
0
Politica magazinului este aliniata si la cealalta sarbatoare, Pastele catolic,4 aprilie 2021.
8
0
Bravo Virgilas!! Foarte frumoasa compunerea ta. Tine-o tot asa si nu-i lasa pe copiii rai sa rada de tine ca ai 24 ani in clasa a 6-a. Nu o sa scapi de un Pulitzer in cariera ta de mare jurnalist!
21
2
Virgile, dupa ce ca esti prost...mai iesi si pe balcon sa aplauzi...pfff
13
3
Indiferent cate critici si ironii ti-ar fi adresate, tu, Virgile tata, mergi pe drumul tau. Lumea e rea si e invidioasa pe talentul si pe jobul tau. Hai sa-ti mai dau un subiect de articol. In piata Brick e o tanti care vinde morcovi asezati pe taraba pe directia est-vest desi de stie ca daca-i asezi asa morcovii capteaza si transmit energii negative cumparatorilor. P.S. Teodosie stie de treaba asta si tace.
21
1
Cine este Anca?
4
1
Foarte bine, nu mai aveti ce scrie
8
1
autorul cred ca este unul deosebit,respect domnului ce "la" scris
18
2
Fuarte frumoas articolu, desii mia loat jumate de ora sal citeasc, mia placut macsim
23
3
ma bucur ca anca se pastreaza traditile de Pasti si ca oameni au dorinta de as-i ampodobi casele din timp
15
1
super super wow
16
2
Bun Articol mia placut
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468