REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După demisia de la FC, Petre are timp de "întâlniri de taină"

După demisia de la FC, Petre are timp de "întâlniri de taină"

Replica API 3 aprilie 2014 | 00:00 245

La cafele...

La cafele...

Demisia lui Mihai Petre de la conducerea municipală a partidului Forţa Civică a lăsat un vid de putere în sânul partidului, iar preşedintele pe judeţ, Dănuţ Culeţu, forţat de contextul precampaniei pentru alegerile europarlamentare, nu are timp de alegeri şi va numi joi o conducere interimară. După demisia de vineri a preşedintelui pe municipiu al partidului Forţa Civică, Mihai Petre, formaţiunea se pregăteşte de numiri, pe mai multe paliere. De partea cealaltă, după demisie, Petre a menţionat că nu se va înscrie în nici un partid până la alegerile europarlamentare, poate chiar până în toamnă, pentru că are nevoie de "linişte".

Iată că lucrurile se precipită şi Petre susţine sus şi tare că este curtat de partidele situate pe dreapta eşichierului politic. În acest sens, au loc şi discuţii între fostul lider al FC şi diferiţi lideri sau reprezentanţi ai acestor formaţiuni politice. O primă întâlnire a lui Petre a avut loc cu "popularul" Florin Gheorghe, cu care s-a văzut, săptămâna trecută, "în oraş, la o cafea". A doua întâlnire a avut loc marţi, la sediul PDL, unde Petre susţine că a fost sunat de preşedintele Christian Gigi Chiru. "Aoleo! Nu mă înscriu în nici un partid. Chiar dacă oferte sunt din mai multe zone, în nici un caz până la europarlamentare, chiar până în toamnă nu mă înscriu nicăieri. Am fost la PDL, m-am întâlnit cu Chiru, este adevărat. M-a sunat să bem o cafea şi m-am dus să mai stăm de vorbă. Am discutat, politică în general, nu am discutat de nici o trecere de-a mea dintr-o parte într-alta, aşa cum acum o săptămână m-am întâlnit cu Florin Gheorghe în oraş. Am discutat politică, în general. În nici un caz nu trec în nici un PDL, PMP sau alt partid până la alegerile europarlamentare. Voi analiza şi voi considera dacă este util pentru mine, dacă pot să aduc un plus unui alt partid, dacă mă pot integra foarte repede, dacă putem construi ceva credibil pentru 2016 la alegerile locale, sigur că iau în calcul să revin în politică", a declarat Petre, pentru "Replica".

Dacă Petre susţine că a discutat chestiuni politice cu Chiru, afirmaţiile sunt infirmate de liderul democrat-liberal şi a declarat că nici vorbă de astfel de discuţii, însă întâlnirea a avut, într-adevăr, loc: "În nici un caz (discuţii politice - n.r.). Nu m-am întâlnit cu Mihai Petre să discutăm politică, am avut alte subiecte în afara politicii. El nu şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce, iar eu nu i-am făcut o ofertă în acest sens", a menţionat Chiru, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108