REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După discuţia cu şefa DNA, ministrul francez de Externe l-a vizitat şi pe Dragnea

După discuţia cu şefa DNA, ministrul francez de Externe l-a vizitat şi pe Dragnea

Replica API 13 aprilie 2018 | 02:06 450

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a primit joi, 12 aprilie 2018, vizita lui Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze. Anterior, în cursul zilelor de miercuri şi de joi, oficialul francez s-a întâlnit cu şefa DNA şi cu preşedintele Iohannis, conform stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO, cei doi oficiali au evocat legăturile tradiționale dintre cele două ţări, care ţin de moștenirea istorică, cea a relaţiilor umane, de afinităţile lingvistice şi, la momentul actual, de o cooperare sectorială diversă şi substanţială, predilect economică, subliniindu-se faptul că, în plan politic, Franța a reprezentat, în mod clasic, un partener privilegiat al României, în plan european şi global, inclusiv la nivelul principalelor organizaţii internaţionale.

Întrevederea a oferit oportunitatea unei treceri în revistă a principalelor momente pe care cele două părți le celebrează în acest an – aniversarea unui deceniu de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, lansarea sezonului România-Franța, precum și Centenarul Marii Uniri, eveniment la care Franța a avut o contribuție semnificativă.

"Abordarea mea, ca președinte al Camerei Deputaților și al partidului de guvernământ, este foarte clară – trebuie să construim o relație specială între România și Franța, un parteneriat pe sectoare cheie – militar, economic, social și cultural, care să ofere garanția unei colaborări și cooperări corecte și oneste, bazate pe respect reciproc. I-am transmis domnului ministru Jean-Yves Le Drian un mesaj ferm cu privire la necesitatea de revizuire a Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic, al cărui conținut să devină mai concret și aplicat", a declarat domnul Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor, a fost evidențiat rolul României ca stat far al Francofoniei în Europa-centrală și de est, identificându-se nevoia de noi proiecte consecvente, care să se adreseze cu succes în primul rând tinerei generații și care să consolideze parteneriatul lingvistic, fiind prezentată oportunitatea de a folosi nu doar expertiza franceză pentru pregătirea exercitării, de către România, a președinției Consiliului UE în 2019, cât și a limbii franceze în structurile de lucru, în vederea creșterii gradului de utilizare al acesteia atât la nivel național, cât și european.

O atenție deosebită a fost acordată relațiilor economice, subliniindu-se angajamentul ambelor părți de a continua tendița pozitivă și dorința de a diversifica domeniile de cooperare, inclusiv prin transferul de cunoștințe de la instituțiile franceze în materia atragerii de fonduri structurale.

Un alt subiect al întrevederii a fost cel al aderării României la Spațiul Schengen, președintele Camerei Deputaților folosind acest prilej pentru a reafirma importanța pe care țara noastră o acordă acestui obiectiv, în particular în circumstanțele actuale, în care România a demonstrat, prin abordarea pro-activă la nivel european, că are voința și capacitatea de a asigura protecția frontierelor externe ale UE la cele mai înalte standarde, reprezentând un real furnizor de securitate la nivel european. În acest sens, oficialul român a salutat viziunea franceză de reformare a spațiului Schengen, menționând, însă, că trebuie evitat ca aderarea României să devină un obiectiv în mișcare.

Vizita oficială în România a lui Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze, este circumscrisă unei agende dense de contacte la nivel guvernamental și parlamentar din perioada următoare, ca urmare a concretizării dorințelor ambelor părți de a dezvoltare a cooperării în domenii de importanță pentru țările noastre, se mai arată în comunicatul citat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puneti mana pe un dictionar, asa veti afla ce inseamna dictator. Cat despre puscarie, da, Dragnea poate ajunge acolo doar atunci cand asta va decide justitia, nu cand un cretin sau altul nu-l mai suporta. Nici eu nu suport prostia, sunt chiar alergic la prostie, dar trebuie sa traiesc printre prosti...Vorbeste frustrarea din voi, papagalilor!
0
1
Am fost sa i bag limba in ureche sa nu ma destituie klaus.
3
2
Un hot, un penal si un mincinos, care a distrus tara, si-a batut joc de popor! Este un dictator acest personaj. Va sfarsi in puscarie. Mult nu mai este, nu-l mai suportam!
2
2
Peste 20 de ani va fi dezastru in tara. Nu vor fi bani pentru nimic. Asa se intampla in toate tarile bananiere in care politica se face pentru binele personal al politicienilor
2
1
Un ratat si o jigodie si un penal notorius ! Mama lui de ticalos ...
3
2
Hotia din psd
4
2
Irina tanase ii suge dintii lu' dragnea.Si dragnea umbla cu dintii de lana.
6
1
Mustata imi miroase a urina tanase
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108