REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După pesta porcină africană, o altă epidemie amenință România: ANSVSA ia măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare

După pesta porcină africană, o altă epidemie amenință România: ANSVSA ia măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare

Replica API 17 august 2018 | 02:00 378

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) anunță, într-un comunicat transmis marți, că a întreprins măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare din România, după ce recent au fost depistate primele focare de boală în Bulgaria.

„Primul focar de pestă a micilor rumegătoare din Uniunea Europeană a fost confirmat în Bulgaria în data de 23 iunie a acestui an, urmat de confirmarea altor noi focare în 28 iunie și 9 iulie, iar din data de 9 iulie și până la data prezentei nu a mai fost confirmat un alt focar de boală în Bulgaria”, anunță Autoritatea.

Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct, iar mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.

Potrivit ANSVSA, în România nu evoluează această boală, având statut de țară liberă de pesta micilor rumegătoare, însă pentru a păstra acest statut Autoritatea a întreprins acțiuni de prevenire a introducerii virusului acesti boli în România.

Citește mai mult: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand o tara europeana este condusa de asemenea hahalere comuniste care,au limba adanc infipta intre bucile rusesti,cum ai vrea sa fii tratat de lumea civilizata?
7
2
ce boala mai inventati? zburaceala gainii, holera porumbelului, totul ca sa se cumpere din afara
13
0
Hai ca asta e chiar culmea ! Incep sa cred ca totul e o cacalmea si cu porcii , acum cu oi si capre maine o sa ziceti aviara la gaina si mai ramane pesta la om . Cred ca la mijloc sint interese sa puna tara pe chituci si sa depindem de altii !
16
0
Petre daea : avem antidot la pesta micilor rumegatoare.Carmencita si olgutza aplica planul muiepesede si pesta trece.
5
4
Petre daea : avem antidot la pesta micilor rumegatoare.Carmencita si olgutza aplica planul muiepesede si pesta trece.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108