REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După Poliţia Rutieră, şi pompierii sunt acuzaţi că o ard cu norma de amenzi

După Poliţia Rutieră, şi pompierii sunt acuzaţi că o ard cu norma de amenzi

Replica API 9 iunie 2014 | 00:00 229

Primarul din Topalu, în război cu ISU: "Nu se poate să fim copiii lor de grădiniţă"

Primarul din Topalu, în război cu ISU: "Nu se poate să fim copiii lor de grădiniţă"

Codul portocaliu de inundaţii a adus, de la sine, codul roşu de amenzi. Este cazul localităţii Topalu, unde primarul, Gheorghe Murat, a fost nevoit să semneze un nou tichet de sancţiune. Amenzile care curg la Topalu, susţine Murat, sunt parte a unei campanii ISU de ţinere cu piciorul pe cap a primarilor din judeţ, întrucât dau amenzi pentru sticle goale, aruncate pe stradă, iarba nu are înălţimea adecvată sau de ce afară plouă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea s-a deplasat la Topalu pentru o nouă amendă. Nu vorbim de o sumă mare, este vorba de 100 de lei, din care primăria Topalu a achitat 25 până în prezent, însă primarul susţine că a ajuns la exasperare cu amenzile care curg pe bandă rulantă. Contactaţi de "Replica", reprezentanţii ISU nu au putut oferi mai multe detalii, întrucât bate vântul pe holurile instituţiei, graţie celor trei zile libere oferite de stat, însă Murat s-a dezlănţuit, susţinând chiar că ISU are o normă de amenzi care trebuie aplicate. "Ce se întâmplă: ei vin în control şi caută nod în papură. Noi avem echipa de intervenţii, avem toate actele în regulă, exact ca şi nu ştiu cine să vă spun, caută acul. Eu o să vorbesc şi cu inspectorul şef nu numai asta. Motive găsesc, mai mult, că nu e curăţat satul, că e ceva înfundat, că au văzut două peturi aruncate pe nu ştiu unde, deci motive de-astea. Comuna este situată destul de bine, pe o pantă de 90 de grade faţă de Dunăre şi nu e în pericol să fie inundată niciodată, decât zona joasă, unde vine Dunărea pe nouă, zece grădini care în fiecare an sunt inundate şi două case. Probleme deosebite nu sunt, dar apar mici probleme şi ei se leagă de orice. Situaţii, raportări, situaţii de urgenţă, toate sunt în regulă, că e cod galben, că e portocaliu. Mai fac şi abuzuri pe undeva, că ne deranjează şi noaptea, la 12 noaptea, la 2 noaptea. O să vorbesc şi cu inspectorul, cu domnul Jianu (colonel Viorel Jianu - n.r.), lucru care este inadmisibil, avem şi noi nevoie de odihnă. Sunt preşedintele situaţiei de urgenţă, dar să nu facă abuzuri. Cei de la ISU au început să facă abuzuri. Nu am ce să le fac la acele două gospodării, că nu opresc eu Dunărea în loc. Am înţeles că nu erau două canale curăţate, dar eu curăţate. E iarbă. Păi, iarba o cureţi şi, peste o săptămână, creşte iar. Asta este. Nu ne văităm. Au şi dânşii plan, unul prin care să dea amenzi. Nu este în regulă treaba asta. Noi trebuie să prevenim, să avem grija concetăţenilor, dar nu aşa la comandă, am ajuns copiii de grădiniţă ai ISU. Nu se poate aşa. Nu exagerez, să ştiţi că aşa este şi nu e numai la Topalu, e în tot judeţul. Noi vrem să colaborăm, suntem conştienţi de funcţiile pe care le deţin prin lege, dar se exagerează. Acesta este adevărul, nu exagerez şi spun realitatea", a declarat Murat, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108