REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După şapte luni de activitate la stat, Dima a demisionat de la conducerea CJAM

După şapte luni de activitate la stat, Dima a demisionat de la conducerea CJAM

Replica API 10 decembrie 2012 | 00:00 717

Centrul de Aparatură Medicală, la un pas de a fi închis

Centrul de Aparatură Medicală, la un pas de a fi închis

La un pas de a fi închis, Centrul Judeţean de Aparatură Medicală (CJAM), instituţie aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţean Constanţa, a rămas fără director. După un concediu fără plată, Daniel Dima şi-a încheiat definitiv socotelile cu instituţia de stat, pe care a manageriat-o aproximativ şapte luni.

"Drumurile s-au separat, pentru că pe 30 noiembrie a.c. mi-am depus demisia din motive personale. La CJAM am luat deciziile pe care ceilalţi directori ar fi trebuit să le pună în aplicare şi anume să renunţ la oamenii care nu se regăseau în activitate, să reduc programul la patru ore, în condiţiile în care nu se justifica prezenţa la opt ore. De aceea s-au şi acumulat datoriile. Oamenii au fost plătiţi la opt ore, dar nu se presta opt ore. Acestea erau măsurile economice care se impuneau pentru redresarea instituţiei", a declarat Daniel Dima. Facem precizarea că Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a demarat un audit, pentru clarificarea situaţiei financiare a unităţii de aparatură medicală.

Ce bani are de încasat CJAM

De menţionat faptul că instituţia aflată în subordinea DSP are de încasat sume considerabile de la două unităţi sanitare din judeţul Constanţa, respectiv Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud, peste 40.000 de lei, pentru care foştii subalterni ai lui Daniel Dima au prestat, în baza unor contracte, servicii de reparaţii şi supraveghere aparatură medicală. Din aceşti bani, CJAM trebuie să-şi achite dările către stat, care nu sunt de neglijat, Fiscul ameninţând deja instituţia cu poprire pe conturi. Şi pentru că managerii celor două unităţi sanitare nu s-au grăbit să-şi onoreze facturile restante, Daniel Dima a decis să demisioneze. Astfel, CJAM a rămas din nou în grija directorului economic, Lisi Mutu, cel care a mai asigurat interimatul şi în absenţa lui Dumitru Boar. Direcţia de Sănătate Publică urmeză să decidă ce se va întâmpla cu instituţia de stat, dar asta numai după ce va fi gata şi raportul de control. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108