REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După Serbia, încă o țară vrea să permită accesul suporterilor pe stadioane!

După Serbia, încă o țară vrea să permită accesul suporterilor pe stadioane!

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 923

Sportul începe să revină la viață după pauza cauzată de pandemia de coronavirus, iar prezența spectatorilor pe stadioane începe să fie din ce în ce mai discutată.

Recent, autorităție din Serbia au anunțat că meciurile de fotbal se vor putea disputa cu spectatori în tribune, începând cu data de 1 iunie. Fanii vor fi nevoiți să respecte măsurile de distanțare socială, urmând să fie impusă o distanță de un metru între suporteri.

O altă țară care vrea să urmeze modelul din Serbia este Grecia. Toate cluburile din prima ligă s-au înțeles și au înainte o propunere către autorități pentru disputarea meciurilor cu suporteri în tribune, scrie gazzetta.gr.

Lefteris Avgenakis, ministrul Sportului din Grecia, ar fi de acord cu această propunere. Totuși, doar 20% din capacitatea arenelor va putea fi ocupată la meciuri, fiind necesară respectarea protocolului sanitar.

Prima ligă de fotbal din Grecia s-a oprit la începutul lunii martie, având-o pe Olympiacos lider autoritar în play-off. Sezonul din Super League se va relua la data de 6 iunie, până atunci existând timp pentru stabilirea normelor privind accesul suporterilor pe stadioane.

Klaus Iohannis: Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori

În ceea ce privește România, competițiile sportive practicate afară se vor putea relua de la 1 iunie, însă fără spectatori.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis.

"În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori", a declarat președintele.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat cluburile privind protocolul de reluare a antrenamentelor colective, care se va face tot în regim de cantonament. LPF a transmis și condițiile care trebuie îndeplinite la reînceperea Ligii 1, care va avea loc în weekend-ul 13 - 14 iunie.

La reluarea campionatului, LPF a delimitat trei zone. Zona 1 cuprinde interiorul stadionului, unde vor avea acces 96 de persoane; zona 2 cuprinde tribunele, unde vor avea acces 53 de persoane; iar zona 3 înseamnă exterior stadion, unde vor avea acces 21 de persoane, potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108