REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După tragedia din Colectiv, prefectul Constanţei anunţă controale în cluburile din judeţ

După tragedia din Colectiv, prefectul Constanţei anunţă controale în cluburile din judeţ

Replica API 2 noiembrie 2015 | 00:00 84

Arafat: Pompierii vor fi însoţiţi de poliţişti

Arafat: Pompierii vor fi însoţiţi de poliţişti

Ion Constantin

Premierul Victor Ponta a cerut, sâmbătă, autorităţilor competente, ca în perioada următoare să demareze o verificare „la maximum prevăzut de lege” asupra condiţiilor în care funcţionează cluburile de pe întreg teritoriul ţării. „Sigur, întotdeauna este bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare tot ceea ce ţine de o verificare la maximum prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condiţiilor a localurilor de acest gen. Trebuie să o facem ca să evităm pe viitor asemenea tragedii. După stabilirea responsabilităţilor penale, noi trebuie să o luăm din nou cu verificarea la fiecare loc în parte. Dacă în Bucureşti este aşa, îmi închipui ce o fi în ţară în alte unde cu atât mai puţin există un control riguros”, a declarat prim-ministrul în cadrul şedinţei extraordinare de Guvern în care s-a decretat doliu naţional pentru trei zile pe întreg teritoriul României.

Ponta a cerut punctual ministrului de Interne, Gabriel Oprea şi secretarului de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, să prezinte săptămâna aceasta un plan de verificare a tuturor localurilor şi barurilor din ţară de genul celui în care s-a produs tragedia. Secretarul de stat în MAI a confirmat faptul că săptămâna aceasta vor începe controale în cluburi, discoteci, mall-uri şi alte spaţii care presupun aglomerări de persoane. Arafat a menţionat că pompierii vor fi însoţiţi de poliţişti şi vor verifica dacă respectivele locaţii au planuri împotriva incendiilor şi dacă acestea se respectă.

Prefectul Constanţei, Constantin Ion, anunţă controale la cluburile din judeţ, după ce va purta discuţii cu şeful ISU Dobrogea, locotenentul colonelul Daniel Petrov, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în contextul tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti, unde au murit 30 persoane, iar alte peste 150 au fost rănite, dar şi ca urmare a tragediei de anul trecut de la restaurantul Beirut când trei fete au ars de vii. „Eu îmi propusesem ca luni (2 noiembrie a.c. -n.r.) să formez o echipă cu cei de la ISU, Poliţie, o să văd dacă mai este cazul să implic pe cineva, să verifice toate cluburile din Constanţa.

Nu toate deconcentratele vor fi implicate. La începutul sezonului s-au verificat aceste cluburi cap-coadă, dar acum le mai verificăm încă o dată”, a declarat, pentru „Replica”, prefectul Constantin Ion. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a stiut să spună câte cluburi sunt în judeţul Constanţa şi care au fost verificate la începutul sezonului estival 2015: „Nu ştiu. Le-a verificat ISU la începutul sezonului. Nu ştiu câte sunt. Discutăm luni. (...)

Noi am avut cazul de la Beirut şi deconcentratele au acţionat pentru a preveni evenimente de genul acesta şi cu toate acestea le controlăm din nou. Ştiu doar că au fost verificate toate”. Ce nereguli s-au găsit în urma controalelor demarate de ISU la începutul sezonului estival 2015? „Nici asta nu pot să vă confim”, a declarat prefectul. Menţionăm faptul că nici cei de la ISU Dobrogea nu ne-au oferit mai multe detalii cu privire la acest subiect. „Este duminică. Luni veţi avea toate datele concrete: componenţa echipei de control şi cluburile care vor fi verificate”, a declarat Constantin Ion.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108