rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Durere în piept: simptome, cauze, tratament

Există o paletă largă de probleme de sănătate care pot provoca durere în piept. În multe cazuri, cauza de la bază durerii în piept nu are nimic de-a face cu inimă, deși nu există un mod simplu prin care ne putem da seama de acest lucru, fără să mergem la un doctor specialist, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shuttertosck

Cauzele durerii în piept

Durerea in piept are multe posibile cauze și toate acestea necesită atenție medicală. Cauzele durerii în piept sunt împărțite în mai multe categorii, cum ar fi: cele care au legătură cu inima, cauze de natură digestiva, cauze care au legătură cu sistemul musculoscheletal, cauze care au legătură cu plămânii, dar și alte cauze, cum ar fi atacul de panică și zona zoster.

Când să mergi la doctor

Dacă ai o durere în piept nouă sau dacă te confrunți cu dureri în piept inexplicabile ori dacă suspectezi că ai un infarct miocardic (așa cum mai este numit atacul de cord), sună la 112 și cere imediat ajutor medical de urgență.

Cheamă o ambulanță sau roagă pe cineva să te ducă cu mașina la Cameră de Gardă dacă te confrunți cu o durere în piept nouă sau inexplicabilă sau dacă simți o presiune în piept care durează mai mult de câteva secunde. Nu pierde niciun moment din cauza că îți este teamă sau jenă, dacă nu este un atac de cord. Chiar dacă există o altă cauză a durerii tale în piept, trebuie să te vadă un medic imediat.

În drum spre spital sau la spital, trebuie să le spui celor din personalul medical următoarele informații:

simptomele- descrie-le semnele și simptomele în detaliu, când au început durerile în piept și dacă durerea se agravează sau se calmează;

istoricul medical- dacă ai mai avut dureri în piept înainte, ce le-a cauzat, dacă tu sau un membru apropiat al familiei are un istoric medical în ceea ce privește bolile de inimă sau diabetul.

medicamentele tale- este bine să ai o listă cu toate medicamentele și suplimentele alimentare pe care le iei în mod regulat, deoarece această listă va fi de folos pentru personalul medical; ar putea fi de ajutor să pregătești o astfel de listă în avans, pe care să o porți în portofel sau în geantă.

Afecțiunile de inimă

Exemple de cauze ale durerii în piept care au legătură cu afecțiunile inimii sunt: atacul de cord, angina pectorală, disecția aortică, pericardita și multe altele.

Atacul de cord

Un atac de cord (sau infarct miocardic) este rezultatul unui cheag de sânge care blochează fluxul de sânge (împiedică sângele să circule) către inimă pacientului.

Angina pectorală

Un strat gros de plăci de aterom se poate acumula treptat pe pereții interiori ai arterelor care transportă sângele către inima pacientului. Aceste plăci de aterom îngustează arterele și restricționează alimentarea cu sânge a inimii, în special în timpul efortului fizic. Astfel, pacientul resimte o durere ascuțită în piept, numită în limbajul de specialitate angină pectorală.

Insuficiența cardiacă

Semnele și simptomele insuficienței cardiace pot include, spun specialiștii, durerea în piept- asta dacă insuficiența cardiacă a pacientului este cauzată de un atac de cord (infarct miocardic).

Pericardita

Pericardita, care este o inflamație a "sacului" sau structurii din jurul inimii, este și ea o cauză a durerii în piept.

Miocardita

Miocardita, care este o inflamație a mușchiului inimii (numit și miocard), este și ea o cauză a durerii în piept.

Cardiomiopatia

Cardiomiopatia, care este o boală a mușchiului inimii (totodată o denumire generică pentru grupul de boli care afectează mușchiul inimii/miocardul), este și ea o cauză a durerii în piept.

Disecția aortică

Disecția aortică este o afecțiune rară, care implică o ruptură a aortei, vasul mare de sânge care iese din inimă. Disecția aortică, potrivit specialiștilor, este una dintre cauzele apariției durerii în piept.

Anomalii cardiace congenitale

Prolapsul de valvă mitrală este un bun exemplu în cazul anomaliilor cardiace. Prolapsul de valvă mitrală este o afecțiune în care o valvă din interiorul inimii nu reușește să se închidă așa cum trebuie. O paletă largă de simptome au fost asociate cu această afecțiune, inclusiv durerea în piept.

Afecțiuni ale plămânilor

Multe afecțiuni ale plămânilor pot provoca durerea în piept, cum ar fi un embolism pulmonar, pleurezia și multe altele.

Bronșite

O bronșită virală poate fi o cauza a durerii în piept.

Astmul bronșic

Și astmul bronșic poate fi o cauza a durerii în piept, mai ales că persoanele cu astm se confruntă cu simptome precum o senzație de constrângere în piept, durere sau presiune în piept.

Pneumonia

Pneumonia se află și ea pe lista cauzelor durerii în piept, fiind o afecțiune ce are legătură cu starea de sănătate a plămânilor.

Pleurezia

Această afecțiune este o inflamație sau o iritare a mucoasei plămânilor și a pieptului. Pacientul simte, cel mai probabil, o durere ascuțită în piept atunci când respiră, tușește sau strănută. Astfel, dacă membrana care acoperă plămânii se inflamează, acest lucru poate cauza durerea în piept.

Embolism pulmonar

Această cauză a durerii în piept apare atunci când un cheag de sânge rămâne blocat într-o arteră pulmonară (în plămân), blocând astfel fluxul de sânge către țesutul pulmonar.

Pneumotoraxul

Pneumotoraxul (numit și plămâni colabați) reprezintă o "scurgere" a aerului care iese din plămâni și ajunge în piept. Pneumotoraxul poate fi o cauză a durerii în piept.

Spasme bronhice

Bronhospasmul (spasmele bronhice) înseamnă constricția ori îngustarea temporară a bronhiilor, adică ramificațiile traheii prin care aerul ajunge în plămâni, ceea ce duce la o reducere a volumului de aer care trece prin bronhii. Cel mai frecvent, bronhospasmul apare la persoanele care au astm și BPOC și poate da durere în piept.

Hipertensiunea pulmonară

Și hipertensiunea pulmonară poate fi o cauză a durerii în piept. Tensiunea arterială prea mare în arterele care transportă sângele către plămâni (cunoscută sub numele de hipertensiune pulmonară) poate provoca pacientului durere în piept.

Afecțiuni gastro-intestinale

Durerea în piept poate fi cauzată și de o serie de afecțiuni ale sistemului digestiv.

Refluxul gastric

Refluxul gastric (sau boala de reflux gastroesofagian) ori așa-numitele "arsuri de la stomac" poate fi o cauză a durerii în piept.

Afecțiuni pancreatice

Inflamația de la nivelul pancreasului poate fi, spun specialiștii, una dintre cauzele durerii în piept.

Calculi biliari

Inflamația calculilor biliari poate provoca o durere abdominala care radiază către piept.

Spasmul esofagian

O contracție esofagiană neregulată se află pe lista cauzelor durerii în piept. Contracțiile musculare necoordonate (spasme) și contracțiile de înaltă presiune sunt câteva probleme de la nivelul esofagului care pot provoca dureri în piept.

Ulcer peptic

Ulcerul peptic completează lista cauzelor care pot provoca dureri în piept. Un disconfort vag și recurent poate fi rezultatul acestor leziuni sau răni dureroase apărute la nivelul mucoasei stomacului sau în prima parte a intestinului subțire.

Acalazia

Acalazia este o tulburare de motilitate esofagiană, cu alte cuvinte, sfincterul esofagian inferior este în imposibilitatea de relaxare. Astfel, o cauză a durerii în piept pot fi și problemele de înghițire care sunt înrudite cu tulburările de genul acalaziei.

Esofagul Barrett

Esofagul Barrett, o complicație a bolii de reflux gastroesofagian, poate să provoace durere în piept. Esofagul Barrett afectează doar un procent mic dintre pacienții cu boală de reflux gastroesofagian.

Traumatisme la nivelul oaselor pieptului

Uneori, durerea în piept poate fi un rezultat al suprasolicitării corpului sau poate să apară din cauza unui traumatism sau unei lovituri în zona pieptului, fie din cauza unei căzături, fie în urma unui accident rutier. De exemplu, problemele pot să apară la nivelul coastelor. Durerea în piept ce însoțește o coastă fracturată se poate agrava, adică se înrăutățește atunci când persoana în cauză respiră adânc sau tușește. Durerea este de obicei localizată într-o singură zonă și se intensifică atunci când zonă este apăsată.

Afecțiuni ale mușchilor din zona pieptului

Anumite afecțiuni ale mușchilor localizați în zona pieptului pot să provoace dureri persistente în piept. Durerile musculare de la un efort sau unele sindroame însoțite de durere cronică pot să scoată la iveală, la unii oameni, o durere în piept.

Costocondrita

Costocondrita este o inflamație a joncțiunii dintre coastele superioare (zona unde ele se unesc) și cartilajul care le ține unite la nivelul sternului. Boala provoacă o durere în piept localizată și este o afecțiune relativ inofensivă și care, de obicei, dispare fără tratament. Cauza este de obicei necunoscută.

Întinderi musculare

Mușchii care sunt extrem de solicitați, întinderile musculare și factorii de acest gen pot provoca durere în piept. Chiar și atunci când o persoană tușește foarte tare, această acțiune poate leza sau inflama mușchii și tendoanele dintre coaste și poate provoca dureri în piept. Durerea tinde să persiste și se agravează dacă persoana depune efort sau are o activitate fizică.

Zona Zoster

Zona Zoster este o infecție virală, cauzată de un virus, care poate provoca o erupție dureroasă pe piele. Deși zonă Zoster poate să apară oriunde pe corp, cel mai adesea ea apare ca o singură "bandă" sau "fâșie" de bășicuțe care sunt vizibile fie pe partea dreaptă, fie pe cea stângă a trunchiului. Zona Zoster poate provoca durere în piept.

Simptome ce pot însoți durerile de piept și cauzele posibile

Se poate întâmplă, în unele cazuri, ca persoană să aibă și alte simptome care apar în același timp cu durerea în piept. Identificarea acestor simptome pe care le are pacientul îl poate ajuta pe medic să pună un diagnostic corect.

Deși durerea în piept este în mod frecvent atribuită bolilor de inimă, mulți oameni care suferă de afecțiuni ale inimii spun că se confruntă cu un disconfort vag, iar termenul de "durere" nu pare o descriere adecvată. În general, disconfortul în piept care este legat de afecțiunile de inimă poate fi descris de sau asociat cu unul sau mai multe simptome.

Dureri în piept și amețeli

În unele cazuri durerile (disconfortul) în piept sunt însoțite de amețeli sau de o senzație de slăbiciune. Persoana se simte amețită și slăbită.

Dureri în piept și oboseala

Femeile care se confruntă cu un infarct miocardic pot să aibă uneori simptome diferite de cele ale bărbaților. De exemplu, femeile se plâng mai mult de o senzație de oboseală, comparativ cu bărbații, atunci când au un atac de cord și tot ele pot să simtă durerea în brațul drept.

Dureri în piept și insuficiența respiratorie

În general, disconfortul în piept care are legătură cu un infarct miocardic sau altă afecțiune a inimii poate fi asociat și cu insuficiență respiratorie. De pildă, persoana are mari dificultăți de respirație. De asemenea, durerea în piept se intensifică atunci când persoana respiră adânc tușește.

Dureri în piept și abdominale

În unele cazuri, pancreatita, un blocaj la nivelul pancreasului ori o formă de cancer pancreatic produce o durere relativ constantă în partea de sus a abdomenului și/sau în partea de jos a pieptului, care poate radia în spate. Durerea se poate agrava atunci când persoana mănâncă.

Dureri în piept și greață

Același disconfort resimțit în piept (sau durerea în piept) poate fi descris de o senzație de greață sau poate fi asociat cu această senzație de greață și de vărsături.

Dureri în piept și dureri ale brațelor, umerilor și maxilarului

Durerea în piept într-un atac de cord, la femei, poate fi doar exprimată ca un disconfort la nivelul gâtului, maxilarului, umerilor și/sau spatelui. Femeile au mai degrabă aceste simptome și tot ele pot să resimtă o durere în brațul drept.

Dureri în piept și gust metalic în gură

Durerea în piept care este mult mai adesea asociată cu un gust neplăcut în gură sau cu o senzație ca atunci când mâncarea îți revine în gură (gust metalic, de exemplu) este prea puțin probabil să se datoreze afecțiunilor inimii.

Dureri în piept și dificultate la înghițire

Uneori poate fi greu să distingi între durerea în piept din cauza unei probleme a inimii de alte tipuri de dureri în piept. Cu toate acestea, durerea în piept care este puțin probabil să aibă legătură cu o afecțiune a inimii este adesea asociată cu un simptom precum dificultățile la înghițire.

Dureri în piept și febră

În unele cazuri, durerea în piept este cauzată de pneumonie, o infecție în plămâni care poate să provoace dureri ascuțite în piept, în special când persoana respiră sau tușește și, de obicei, este o durere asociată cu febră, durerile musculare și oboseală.

Dureri în piept și tuse

Plămânii sunt o sursă bine-cunoscută a durerii în piept atunci când sunt prezente anumite afecțiuni. De exemplu, pleurezia (inflamația membranelor care înconjoară plămânii) poate cauza o durere în piept intermitentă, iar o data cu respirația și/sau tusea, persoana simte o durere localizată în plămâni.

Dureri în piept și atacul de panică

În unele situații, există și cauze psihologice ale durerii în piept. Unele tulburări, cum ar fi anxietatea și/sau atacurile de panică pot determina ca unii oameni să aibă dureri în piept și bătăi rapide ale inimii, care pot avea drept rezultat un disconfort în piept sau o senzație de constricție/presiune în zona pieptului.

Tipuri de dureri în piept și posibile afecțiuni

Durerile în piept reprezintă unul dintre cele mai frecvențe motive pentru care oamenii ajung la Urgență. Durerea în piept diferă de la o persoană la alta. De asemenea, durerea poate să difere în funcție de câteva criterii: calitate, intensitate, durată și localizare. O persoană poate să simtă o durere ascuțită, ca și când ar fi fost înjunghiată, sau o durere surdă. De asemenea, atunci când suferă un infarct miocardic, unele persoane experimentează un anumit tip de durere în piept, mai ascuțită.

Dureri ascutite în piept

Poți să simți durerea în piept oriunde, începând de la nivelul gâtului și până în partea superioară a abdomenului. În funcție de cauză, durerea în piept poate fi ascuțită. De exemplu, pacienții cu pericardită simt acest gen de durere în piept. Această afecțiune, care este o inflamație a unei "tunici" externe care acoperă inima, provoacă, de obicei, o durere ascuțită în piept, care se agravează atunci când inspiri sau când te întinzi.

Dureri sub forma de arsuri la nivelul pieptului

În funcție de cauza durerii, pacientul poate să simtă o durere în piept care poate fi sub formă unor arsuri la nivelul pieptului. De exemplu, persoanele cu arsuri la stomac pot să simtă acest gen de durere. Această senzație dureroasă de arsură, în spatele oaselor sternului, apare atunci când acidul gastric pătrunde din stomac în esofac.

Dureri sub formă de presiune toracică

Unii pacienți descriu durerile în piept sub formă de presiune toracică, de parcă ar avea ceva care apasă pe pieptul lor. Această durere poate fi descrisă ca fiind o senzație de strivire, de stoarcere, ca și când pieptul se comprimă, este strâns sau presat. Durerea în piept care are legătură cu un atac de cord (așa cum mai este numit infarctul miocardic) poate fi descrisă de o presiune toracică; pacientul simte această presiune în piept, ca o constricție.

Dureri intense la nivelul toracelui

Durerile în piept care apar pe fondul unui infarct miocardic pot fi dureri foarte intense la nivelul toracelui. De exemplu, poate fi o durere care durează mai mult de câteva minute, care se înrăutățește o dată cu activitatea fizică depusă, care apare și dispare sau care variază în intensitate. Sau poate fi o durere intensă, ca senzația de strivire, sau o durere care radiază în spate, în zona gâtului, spre maxilar, umeri și brațe, în special brațul stâng.

Dureri sub forma de înțepături în piept

În funcție de cauza, durerile în piept pe care le poate simți o persoană pot fi și sub formă de înțepături în piept; acestea pot fi descrise ca fiind intense, ca și când persoană ar fi înțepată sau înjunghiată în zona pieptului.

Diagnosticarea durerilor în piept

Durerile în piept sunt diagnosticate printr-o evaluare a istoricului medical al pacientului și printr-un examen fizic al pacientului. Medicul va dori, inițial, să facă distincția între cauzele de natură cardiacă și cele care nu au legătură cu inima și, uneori, poate face acest lucru aflând istoricul medical al pacientului. Acest lucru este important, deoarece durerile în piept care au legătură cu afecțiunile inimii au nevoie imediată de intervenție și de tratament.

Examinarea pacientului, a istoricului și a altor simptome

În timpul examinării pacientului și în timp ce medicul află istoricul medical, nu este un lucru neobișnuit ca personalul medical să obțină sau să ceară efectuarea unei radiografii la nivelul pieptului și a unei electrocardiograme (EKG sau ECG).

Analize de sânge pentru identificarea cauzelor durerilor în piept

Pentru a identifica cauzele durerilor în piept, medicul specialist poate recomanda o serie de analize de sânge, pentru că acestea îl pot ajută să stabilească un diagnostic. Nivelurile ridicate de troponina T în sânge pot indica o leziune sau o deteriorare la nivelul mușchiului inimii. Alte teste de sânge, cum ar fi o analiză completă a sângelui pentru a determina numărul de globule roșii, albe etc., și un profil metabolic de bază. Toate acestea sunt de foarte mare ajutor într-o evaluare a pacientului la Urgență.

Analize imagistice pentru identificarea cauzelor durerilor în piept

În situații mai complexe, medicul specialist cardiolog poate recomanda o serie de analize imagistice, pentru a-l ajuta să identifice cauzele durerilor în piept.

De exemplu, o radiografie toracică îi poate permite medicului să verifice starea plămânilor cât și dimensiunile și forma inimii și a vaselor majore de sânge. O radiografie toracică poate scoate la iveală și problemele apărute la plămâni, cum ar fi pneumonia.

Tomografia computerizată (CT) sau scanarea CT poate fi folosită pentru a cauta prezența unui cheag de sânge în plămânul pacientului (embolism pulmonar) sau pentru a verifica aortă pacientului și dacă este vorba sau nu de o disecție aortică. Pacientului i se poate face și o ecocardiogramă. Aceasta folosește undele sonore pentru a produce o imagine video a inimii pacientului, în mișcare. În unele cazuri, un dispozitiv mic poate fi introdus pe gât, în jos, pentru a obține imagini mai bune ale diferitelor părți ale inimii.

În unele cazuri, medicul poate recomanda și o angiogramă, pentru a căuta dacă există blocaje în anumite artere ale inimii. Și RMN-ul poate fi utilizat, pentru ca medicul să observe dacă inima sau aorta sunt deteriorate.

Complicații ale durerilor în piept neluate în seamă

Angina pectorala, așa cum mai este numită durerea în piept, poate să facă ca anumite activități normale, cum ar fi mersul pe jos, să nu fie deloc confortabile. Cu toate acestea, cea mai periculoasă complicație a durerilor în piept neluate în seamă este atacul de cord (sau infarct miocardic).

Disconfortul în piept este cel mai întâlnit semn al unui pericol ce îți pândește inimă. Dacă ai o arteră blocată sau ai un infarct miocardic, este posibil să simți durere sau presiune în piept sau o senzație că te strânge pieptul. Fiecare pacient are un cuvânt diferit pentru a descrie acea senzație: unii spun că este că și cum un elefant s-ar așeza pe ei, pe când alți pacienți spun că este o durere sub formă de arsură sau de înțepătură (ciupitură).

Tratarea durerilor în piept

Medicul tău ar putea trata durerile în piept în mai multe moduri, fie cu ajutorul medicamentelor, fie folosind proceduri non-invazive, apelând la operație (intervenție chirurgicală) sau la o combinație de mai multe metode, în funcție de cauza și de severitatea durerii în piept.

Tratarea durerilor cauzate de afecțiuni ale inimii

Dacă durerile în piept sunt cauzate de afecțiuni ale inimii, medicul va respecta un anumit protocol de tratament, în funcție de cauza care se află la bază durerii în piept.

Tratament medicamentos specific

Tratamentele pentru cauzele durerilor în piept (care au legătură cu inima și bolile de inimă) includ medicamente, inclusiv nitroglicerină, cât și alte substanțe medicamentoase care deschid parțial arterele închise sau înfundate, medicamente care dizolvă cheagurile de sânge sau medicamente care subțiază sângele pacientului.

Intervenții chirurgicale

Tratamentele chirurgicale pentru cauzele durerilor în piept care au legătură cu inimă includ: • cateterizarea cardiacă (coronarografia), care implică folosirea unor "baloane" sau stenturi, pentru a deschide arterele blocate; • repararea pe cale chirurgicală a arterelor, care este cunoscută și sub numele de bypass coronarian sau operație de bypass.

Tratament specific afecțiunilor de plămâni

Pentru alte cauze ale durerilor în piept, cum ar fi afecțiunile de plămâni, medicul va aborda un alt protocol. Astfel, tratamentul specific afecțiunilor de plămâni poate include, printre altele, și o "umflare" a plămânului în cazul colapsului pulmonar, pe care medicul o va efectua prin introducerea unui tub sau a unui dispozitiv special în zonă plămânului.

Medicamente pentru ameliorarea stărilor de anxietate

Pentru ameliorarea stărilor de anxietate, medicul va prescrie medicamente anti-anxietate, pentru a trata acele dureri în piept care sunt legate de atacurile de panică ale pacientului.

Tratamente naturiste pentru durerile în piept cauzate de viroze

Dacă durerile în piept sunt cauzate de viroze și sunt minore, pacientul poate apela la unele tratamente naturiste sau la tratamente pe care le poate face acasă, în funcție de cauza durerii în piept. Pentru durerile în piept care apar pe fondul unor viroze, medicii ne recomandă să apelăm la acele remedii din plante care stimulează sistemul imunitar. De asemenea, este important să ne hidratam cu infuzii din aceste plante.

Prevenirea durerilor în piept

Cu ajutorul unor modificări importante în stilul de viață, o persoană poate să prevină, pe cât posibil, durerile în piept. Tratamentul anginei pectorale (durerii în piept) include o serie de modificări în stilul de viață, medicamente, proceduri cardiace și o recuperare de natură cardiaca. Aceste tratamente vor ajuta la reducerea durerii și a disconfortului.

Controlul periodic pentru depistarea incipientă a afecțiunilor cardiace

Pentru a depista într-un stadiu incipient afecțiunile cardiace, este important să mergi periodic la control și este important ca un medic să îți urmărească evoluția. În acest fel, vei putea preveni sau vei putea chiar să reduci riscul unui infarct miocardic și riscul de deces, tratând și mergând regulat la doctor, pentru a aborda acea afecțiune a inimii pe care o poți avea. De asemenea, este bine să îți ții tensiunea arterială, colesterolul și diabetul sub control.

Evitarea fumatului activ și pasiv

Pentru prevenirea durerilor în piept, medicii spun că este important să eviți atât fumatul activ, cât și fumatul pasiv. Așadar, dacă ești un fumător "înrăit", este recomandat să te lași cât mai repede de fumat, pentru a-ți proteja inima.

Activități fizice regulate pentru menținerea sănătății

Poți contracara efectele negative ale obezității prin adoptarea următoarelor metode, care te vor ajuta să îți menții sănătatea la cote optime:

• mergi pe jos cel puțin 30 de minute pe zi, măcar 5 zile pe săptămâna, sau fă mișcare în mod regulat;

• mănâncă la mesele principale alimente echilibrate, cu un conținut redus de grăsimi, care conțin multe fibre dietetice.

Întărirea organismului înainte de sezonul rece pentru evitarea virozelor si problemelor pulmonare

Medicii spun că, înainte de sezonul rece și nu numai, este esențial să îți întărești organismul (adică să îți stimulezi sistemul imunitar), pentru a evită astfel virozele și afecțiunile de la nivelul plămânilor. În acest fel, vei preveni și durerile în piept cauzate de bolile plămânilor.

miercuri, 12 mai 2021489
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii
Vremea
18.4°17.9° - 18.4° marţi, 15 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 8.57 m/s
Presiune: 1006 milibari

Loto
6/4937255383010
5/4011036163719
joker19341831618
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 iun 00:00SportFotbal - EURO 2020: Al 700-lea gol din istoria Campionatului European s-a marcat la Bucureşti

Cel de-al 700-lea gol din istoria turneelor finale ale Campionatului European de fotbal s-a marcat duminică seara, pe...220

15 iun 00:00SportFotbal: Fundaşul Dragoş Grigore pleacă de la Ludogoreţ Razgrad

Internaţionalul român Dragoş Grigore se desparte de echipa de fotbal Ludogoreţ Razgrad, la care a evoluat în...253

15 iun 00:00SportFotbal - EURO 2020: Jucătorii danezi critică UEFA pentru reluarea meciului, în ciuda stopului cardiac suferit de Eriksen

Portarul selecţionatei Danemarcei, Kasper Schmeichel, şi atacantul Martin Braithwaite au deplâns, luni, faptul că au...195

15 iun 00:00SportTenis: Novak Djokovic, lider detaşat în clasamentul ATP. Stefanos Tsitsipas a urcat pe patru

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care duminică a câştigat titlul la Roland Garros, conduce detaşat în clasamentul...272

Local
15 iun 00:24LocalCoronavirus: 4 unități de învățământ din Mircea Vodă intră în scenariul 1 de funcționare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, luni, 14 iunie, hotărârea nr. 96 care prevede...237

15 iun 00:36LocalCONSTANȚA, tot mai aproape de a SCĂPA TOTAL de COVID: 50 de LOCALITĂȚI au INCIDENȚA ZERO

50 de localități din județul Constanța au scăpat de virusul Sars-Cov2 având incidența de zero cazuri la mia de...464

15 iun 00:42LocalRAJA a înregistrat peste 90 de sesizări pe durata codului portocaliu de ploi

317

15 iun 00:23LocalINCENDIU în Constanța: un BĂRBAT a suferit ARSURI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 14 iunie a.c., în Constanța, pe strada...501

15 iun 00:23LocalCoronavirus: 13 avertismente, date de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...257

15 iun 00:24LocalCoronavirus la Constanța: 738 de persoane, în carantină, și doar 14, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.932 de persoane...303

15 iun 11:21LocalAȘTEPTAREA a luat SFÂRȘIT! Reapar WC-urile PUBLICE

Cât le-au avut, constănțenii le-au găsit mii de defecte, pe bună dreptate, însă când au dispărut au devenit...806

15 iun 00:25LocalSe lucrează la FOC continuu pe PLAJELE din Mamaia, pentru SEZONUL estival

Se lucrează la foc continuu pe litoralul Mării Negre. Chiar dacă, calendaristic, sezonul estival a început pe data...557

15 iun 16:44LocalRecidivist, CONDAMNAT DEFINITIV pentru TENTATIVĂ de OMOR

587

Politică
15 iun 23:53PoliticăStelian Ion: Anticipez ca, prin votul ce va fi exprimat în Senat pe SIIJ, să fie respectat raportul MCV

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, speră ca prin votul care va fi dat în Senat, în calitate de for decizional, pe...270

15 iun 23:30PoliticăIohannis anunţă că l-a invitat pe preşedintele SUA în România

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că l-a invitat pe preşedintele SUA, Joe Biden, în România, pentru a...291

15 iun 23:30PoliticăCristian Ghinea: În octombrie sau noiembrie putem să primim prefinanţarea din PNRR

244

15 iun 00:00PoliticăKelemen Hunor anunță că Avocatul Poporului va fi schimbat în septembrie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că rapoartele de...240

15 iun 00:00PoliticăVictor Ponta, despre un guvern PSD-PNL: Cred că ar pierde PSD-ul

„Nu cred ca dl Iohannis va da premierul PSD-ului. Cred ca a fost in decembrie un moment in care se putea face un mare...224

15 iun 00:00PoliticăContul de execuţie a bugetului Senatului pe 2020, adoptat

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de hotărâre privind contul de execuţie a bugetului său pe anul 2020, în...134

15 iun 23:30PoliticăSenatul a adoptat proiectul privind revenirea la completuri de judecată la apel formate din doi judecători

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de for decizional, proiectul, iniţiat de PNL, care modifică articolul 54...265

15 iun 23:31PoliticăTraian Băsescu nu mai este președinte de onoare al PMP

Traian Băsescu nu mai este președinte de onoare al PMP, iar funcția este liberă, declară actualul lider al...835

15 iun 23:50PoliticăGhinea: „Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul“

266

Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...1667

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...3505

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2636

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...2761

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1746

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2358

Monden
15 iun 00:00MondenJennifer Garner și-a dat aprobarea ca fostul soț, Ben Affleck, să aibă o relație cu Jennifer Lopez

Jennifer Garner și-a dat aprobarea ca fostul său soț, Ben Affleck, să aibă o altă relație. El s-a cuplat cu...354

15 iun 00:00MondenO actriță Disney s-a transformat în star porno

Starul porno Maitland Ward (44 de ani) a început să-și scrie memoriile „fierbinți”. Cartea fostului star Disney...635

15 iun 00:00MondenO caricatură autoportret realizată de Kurt Cobain, vândută la licitaţie cu aproape 300.000 de dolari

143

15 iun 00:00MondenFilmul „A Quiet Place Part II“ a revenit pe primul loc în box-office-ul nord-american. VIDEO

Filmul horror "A Quiet Place Part II" a revenit pe primul loc în box-office-ul din America de Nord, în timp ce...125

15 iun 00:00MondenActorul Ned Beatty, nominalizat la Oscar şi cunoscut din filmele „Deliverance“ şi „Toy Story 3“, a murit

Ned Beatty, un prolific actor american, nominalizat la Oscar şi devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a...211

15 iun 00:00MondenFanii Ferrari au acum la dispoziţie şi o colecţie de modă

121

Mapamond
15 iun 00:00MapamondNovavax afirmă că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90%, inclusiv împotriva variantelor

Compania americană Novavax a afirmat luni că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90%, inclusiv...166

15 iun 14:55MapamondJoe Biden, primit de Regina Marii Britanii la Castelul Windsor. Președintele SUA: Mi-a adus aminte de mama

Preşedintele american Joe Biden a declarat că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu care a luat ceaiul,...383

15 iun 14:55MapamondŢările G7 donează un miliard de doze de vaccin anti-COVID pentru ţările sărace

244

15 iun 14:55MapamondItalia: Doi copii şi un vârstnic împuşcaţi mortal în stradă, lângă Roma. VIDEO

Un bărbat a deschis focul duminică dimineaţa în stradă într-o comună de lângă Roma, omorând un om în vârstă...587

15 iun 14:57MapamondNaftali Bennett este noul premier al Israelului

Parlamentul Israelului (Knesset) a votat un nou Guvern. Naftali Bennett este noul prim-ministru. Votul a fost unul...388

15 iun 14:56MapamondMerkel spune că UE nu va semna acordul de investiții cu China dacă Beijingul nu interzice munca forțată

371

Sănătate
15 iun 00:00SănătateCum scapi mai ușor de un obicei nesănătos?

Schimbarea, sub orice formă, este greu de acceptat. Ca oameni, suntem construiți în așa fel încât să opunem...146

15 iun 00:00SănătateSportul după cezariană - beneficii și contraindicații

Primim deseori întrebări legate de perioada de reîncepere a exercițiilor fizice, de la cititoarele noastre care au...124

15 iun 00:00SănătateRegimul vegan în sarcină: siguranță, suplimente, plan de dietă

112

15 iun 00:00Sănătate8 remedii noi pentru insomnie

Ai încercat toate remediile clasice împotriva insomniei? E timpul să te familiarizezi cu câteva metode noi care te...175

15 iun 00:00SănătateRelaxarea: cum influențează organismul și de ce ai nevoie de ea?

Oricât ai fi de activ de felul tău, ai nevoie regulat de relaxare, deoarece corpul funcționează mai bine după...116

15 iun 00:00SănătateEști workaholic? Atenție la sănătatea mentală!

Trăim într-o societate în care munca în exces este valorizată, de multe ori în detrimentul timpului personal și...112

15 iun 00:00SănătateStudiu: Mișcarea poate îmbunătăți memoria

Exercițiul fizic regulat este cunoscut ca unul dintre principalii factori ce contribuie la îmbunătățirea și...117

15 iun 00:00SănătateSomnul tulburat crește riscul de deces prematur, mai ales la femei

Un somn tulburat cronic crește riscul de deces din cauze cardiovasculare și deces prematur din orice cauze, în...136

15 iun 14:20SănătateOficial EMA: AstraZeneca ar trebui evitat și la persoanele peste 60 de ani

379

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT