REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ediţia din 2021 a MTV Europe Music Awards va fi organizată în Ungaria în sprijinul comunităţii LGBTQ

Ediţia din 2021 a MTV Europe Music Awards va fi organizată în Ungaria în sprijinul comunităţii LGBTQ

Replica API 21 octombrie 2021 | 00:00 474

După ediţia sa virtuală din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, MTV Europe Music Awards se va desfăşura anul acesta în Ungaria în semn de sprijin pentru comunitatea LGBTQ din această ţară, relatează dpa, citată de Agerpres.

Sursa foto: MTV EMA/facebook.com

"După o perioadă atât de lungă, mă bucur foarte mult ca EMA să se desfăşoare la Budapesta pentru ceea ce cu siguranţă va fi o noapte extraordinară care va avea ecou la nivel global", a declarat Raffaele Annecchino, preşedinte şi director executiv al ViacomCBS Networks International într-un comunicat publicat marţi.

Ceremonia de premiere va avea loc la Budapesta pe 14 noiembrie. MTV nu a dezvăluit încă nominalizaţii şi detaliile despre vot.

Ungaria a stârnit indignare la nivel internaţional din cauza restricţiilor sale privind drepturile comunităţii LGBTQ, notează dpa.

Parlamentul ungar a adoptat în iunie o lege care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBTQ. Legea prevede că "pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să le fie accesibile celor de sub 18 ani".

Premierul ungar Viktor Orban s-a prezentat însă ca un apărător al homosexualilor şi a negat că legea controversată adoptată de parlamentul de la Budapesta ar aduce atingere drepturilor persoanelor LGBTQ. "Legea nu se referă la homosexuali. Ea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor", a declarat Orban, în iunie, la Bruxelles.

Preşedintele şi directorul MTV Entertainment Group Worldwide, Chris McCarthy, a declarat că organizarea evenimentului în Ungaria reprezintă "o oportunitate de a arăta solidaritatea cu comunitatea LGBTQ+ din Ungaria şi din întreaga lume pe măsură ce continuăm să luptăm pentru egalitatea tuturor".

Premiile MTV Europe Music sunt acordate într-o altă ţară în fiecare an din 1994.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920