REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EDUCAŢIE, CIRC sau AFACERI pentru unii? „Auxiliarele s-au întors pe băncile elevilor şi noi plătim, din nou, sute de lei pentru ele!”

EDUCAŢIE, CIRC sau AFACERI pentru unii? „Auxiliarele s-au întors pe băncile elevilor şi noi plătim, din nou, sute de lei pentru ele!”

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:00 220

Interdicția impusă de Ministerul Educației de a folosi manuale alternative și auxiliare la orele de curs a luat sfârșit. Ministerul de resort a întocmit lista cu auxiliarele didactice aprobate, care îndeplinesc condițiile impuse privind „dezvoltarea elevilor în procesul instructiv-educativ”, a făcut-o publică, astfel că profesorii au revenit la „bunele” obiceiuri, de a le indica părinților ce manuale, culegeri și caiete de exerciții sunt tocmai bune pentru educația copiilor lor. Din nou, s-a revenit la a cheltui sute de lei pe aceste materiale didactice!

Părintele unui elev în clasa a VII-a, la o școală din municipiul Constanța, ne-a sesizat: „La începutul anului școlar, fiul meu a primit de la școală, pentru ora de limba engleză, un manual de la High Flyer Intermediate, aprobat de Ministerul Educației în 1998.

Acum, la o lună și jumătate de la începerea școlii, profesoara a comunicat elevilor că nu poate preda după acest manual, că este vechi, că nu are în conținut ceea ce trebuie, astfel că a trebuit să cumpărăm alt manual, cu auxiliar, pe care am plătit 85 lei. Iar asta în condițiile în care am plătit alți 90 de lei pentru manualul de limba germană. Auxiliarele s-au întors pe băncile elevilor și noi scoatem, din nou, sute de lei din buzunar pentru a le plăti!”.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, lista cu auxiliarele didactice, care au obținut acordul Ministerului Educației Naționale pentru utilizare în clasă a fost făcută publică pe pagina web a Centrului Național de Evaluare și Examinare. Profesorii au posibilitatea să predea cu ajutorul acestor materiale didactice, atât timp cât titlurile se regăsesc pe lista respectivă.

Lista conține 3.361 de titluri, aferente instrumentelor didactice care pot fi utilizate pentru dezvoltarea competențelor elevilor în procesul instructiv-educativ. Acestea sunt elaborate de instituții, societăți științifice recunoscute la nivel național și internațional și/sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.). „Lista va fi completată și cu alte titluri, aflate în prezent în curs de avizare”, ne-a declarat Petrică Miu, inspector general ISJ Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miu cu Hanu si Chiriac au preluat afacerea de la Bucovala
1
0
Cum, asa zici? Pai invata astia in scoala teorema lui Thales, curba lui Gauss, teorii economice neconfirmate de realitate etc. Zi de zi se lovesc de ele si zilnic le folosesc in viata. Nu desrpe asta ar trebui sa fie scoala? LOL
2
0
cand le-a interzis, ati plans ca e nedrept, ca fericirea voastra incepe si se termina cu auxiliarele. cand le-a aprobat din nou, va plangeti ca sunt scumpe si ca, totusi, manualele ar trebui sa fie suficiente, ca invatamantul este, totusi, gratuit.
6
2
Adevarata educatie a fost rezervata intotdeauna elitelor. Saracii nu au acces la educatie adevarata pentru ca este costisitoare. Manualele scumpe sunt maruntis in comparatie cu restul cheltuielilor angajate de educatia adevarata.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108