REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Efectele exploziei din vara 2016 la Petromidia: ce a IMPUS Inspectoratul de Muncă!

Efectele exploziei din vara 2016 la Petromidia: ce a IMPUS Inspectoratul de Muncă!

Replica API 21 martie 2017 | 00:12 116

Nenorocirea ce a avut loc la data de 22 august 2016 la Petromidia a condus la noi măsuri impuse de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța! Mai exact, cele trei societăți implicate în incident trebuie săacorde mai multă atenție capitolelor securitatea și sănătatea angajaților. Măsurile impuse au făcut referire la echipamentele de muncă utilizate, cunoașterea planului de prevenire și protecție stabilit, întocmirea și respectarea documentațiilor tehnice pentru executarea lucrărilor speciale, revizuirea instrucțiunilor proprii, evaluarea riscurilor și a planului de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă.

La sediul SC ROMPETROL RAFINARE S.A. de pe platforma Midia Năvodari a avut loc o întrunire organizată urmare a finalizării dosarului de cercetare a evenimentului produs în data de 22.08.2016, eveniment soldat cu 6 victime din care 2 persoane decedate și 4 persoane înregistrate cu incapacitate temporară de muncă. Întâlnirea dintre Inspectorul general de Stat al Inspecției Muncii, Danteș Nicolae Bratu, conducerea și membrii comisiei de cercetare a evenimentului din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și reprezentanții conducerii celor trei societăți implicate în acest eveniment – respectiv conducerea S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A, S.C. ROMINSERV S.R.L. și S.C. GLOBAL SECURITY SISTEM S.A. a avut loc vineri, 17 martie a.c.

Pe baza documentelor anexate la dosar, a constatărilor de la faţa locului, a declaraţiilor martorilor oculari, a probelor fotografiate și a raportului de expertiză tehnică întocmit de INSEMEX PETROSANI au fost stabilite împrejurările și cauzele producerii evenimentului, reglementările legale încălcate, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare- respectiv a fost determinat caracterul evenimentului. În urma cercetării, comisia a stabilit că sunt întrunite condițiile legale pentru ca evenimentul mai sus menționat să fie încadrat ca accident colectiv de muncă.

Prin procesul verbal de cercetare au fost stabilite un număr de măsuri cu termen scadent de realizare după cum urmează : Pentru S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A – 6 măsuri; S.C. ROMINSERV S.R.L – 6 măsuri; S.C. GLOBAL SECURITY SISTEM S.A. – 2 măsuri. Aceste măsuri sunt atât tehnice cât și organizatorice având ca scop securitatea și sănătatea lucrătorilor.

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit pe 22 august 2016, la platforma Petromidia din Năvodari, patru persoane fiind rănite grav, iar alte două – intoxicate cu fum. Toate cele şase persoane, care au fost preluate de cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi transportate la spital, sunt angajaţi ai Rompetrol Rafinare, iar în momentul nenorocirii, lucrau la schimbarea unei piese de la o conductă a instalaţiei de distilare în vid. Ulterior, doi dintre răniți au decedat!

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108