REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Eforiile, la concurenţă cu Mamaia: vor adăposti tineri din 11 ţări!

Eforiile, la concurenţă cu Mamaia: vor adăposti tineri din 11 ţări!

Replica API 11 septembrie 2014 | 00:00 196

Sesiune internaţională

Sesiune internaţională

A venit şi rândul staţiunilor din Eforie să fie cunoscute peste hoatre. Dacă Mamaia a fost promovată intens în ultima perioadă, cu bani încasaţi exclusiv de la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza staţiunii, iată că şi cele două Eforii, aflate în grija primarului Ovidiu Brăiloiu, găzduieşte tineri din 11 ţări. Un singur eveniment reuneşte peste 100 de turişti străini.

Fundaţia European Youth Parliament Romania (EYP RO) organizează, din data de de 8 şi până pe 13 septembrie 2014 sesiunea internaţională "Tomis Forum" în Eforie Nord. În cadrul acestui forum participă peste 120 de tineri, cu vârsta între 16-21 de ani, din Rusia, Armenia, Germania, Franţa, Italia, Elveţia, Austria, Grecia, Turcia, Ucraina şi România. Printre aceştia se află şi 6 elevi de la "Liceul Teoretic Ovidius" şi 3 de la "Colegiul Mircea cel Bătrân". Delegaţii români, dar şi cei aproximativ 50 de delegaţi străini vor avea oportunitatea de a lucra în echipe, de a dezbate, dar şi de a încerca să găsească soluţii creative şi viabile asupra problemelor contemporane. "EYP este organizaţia care mi-a schimbat viaţa de elev şi mi-a modelat personalitatea. Până acum am participat la mai mult de 20 de sesiuni, iar fiecare a fost unică în felul ei, învăţându-mă lucruri noi atât despre mine, cât şi despre cei din jur. Abia aştept să aflu cum va decurge Tomis Forum, având în vedere faptul că am privilegiul de a fi editorul sesiunii", a declarat, înainte de eveniment, Mara Bălaşa, elevă la "Liceul Teoretic Ovidius". Totodată, sesiunea reprezintă un climat propice dezvoltării dimensiunii culturale prin intermediul evenimentului "Tomis Village", în care delegaţii din toate statele participante vor prezenta dansurile, obiceiurile şi mâncărurile tradiţionale. În cadrul acestei sesiuni sunt şapte teme importante, precum situaţia din Ucraina şi dependenţa energetică faţă de Rusia, libertatea presei, eficacitatea sistemului Bologna şi eventualitatea unei reforme în educaţie care să asigure o educaţie de calitate în Europa, criza economică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108