REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Elena Băsescu: Ponta încearcă să se răzbune pe studenţii basarabeni pentru că nu i-au acordat votul

Elena Băsescu: Ponta încearcă să se răzbune pe studenţii basarabeni pentru că nu i-au acordat votul

Replica API 20 iulie 2013 | 00:00 133

Din subiectul privind bursele acordate tinerilor din Republica Moldova, premierul nu îşi face altceva decât un calcul electoral, încercând să se răzbune pe ceri care nu i-au acordat votul, a scris europarlamentarul PDL Elena Băsescu pe Facebook.

"Cei doi premieri de la Bucureşti şi Chişinău se pare că au rezolvat toate problemele care există pe agenda bilaterală între România şi R. Moldova şi au pus gând "bun" tinerilor basarabeni care vor să studieze în România. În opinia premierului Leancă, "Guvernul român oferă burse, dar cu anumite efecte negative pentru Republica Moldova". Nu sunt convingătoare aceste efecte negative, dar cu siguranţă cred că este cel mai important sprijin pe care România l-a acordat în ultimii 20 de ani Republicii Moldova, prin pregătirea a zeci de mii de tineri români din partea stângă a Prutului în liceele şi universităţile din ţară. Ponta, care niciodată nu refuză nimic, acceptă fără să ştie, de fapt, care pot fi cu adevărat "efectele negative" în cazul în care ar fi modificat acest program de burse pentru românii din Republica Moldova. Tinerii nu trebuie să stea doar câteva luni în România, ci minimum 5 ani (facultate şi master), pentru a obţine experienţa necesară pe care sistemul nostru de învăţământ o poate oferi", a spus Elena Băsescu. Europarlamentarul PDL a adăugat că nu vede nicio problemă în a-i numi pe cei care locuiesc în Republica Moldova "basarabeni" aşa cum nu este nicio problemă în a folosi termenul ardeleni, olteni sau bănăţeni. "Mai observ că Ponta ne dă şi lecţii despre cum e bine să ne adresăm fraţilor de peste Prut, să nu le mai spunem"basarabeni" pentru că politic nu avem voie să le spunem aşa. Eu nu văd nicio problemă în a-i numi pe românii de peste Prut şi basarabeni, pentru că este la fel ca şi cum ai spune ardeleni, olteni sau bănăţeni, Basarabia fiind o fostă provincie românească ruptă din trupul Moldovei", a mai spus europarlamentarul PDL. Elena Băsescu a concluzionat că aceste ieşiri neinspirate demonstrează "dispreţul pe care USL îl are faţă de toţi românii care locuiesc peste hotare". "Mă gândeam ce bine e să fii preşedinte că eşti generos pe banii altora. Se face gazoductul? Îl facem din banii noştri, burse se dau mai multe, tot din banii noştri, nu? E aşa bine să fii generos de la alţii, păcat că Guvernul anterior nu a făcut nimic", a declarat Victor Ponta acum câteva zile despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind creşterea numărului de burse pentru studenţii moldoveni.

Sursa:EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108