REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Elevii, obosiți emoțional de regulile sanitare: "Nu-mi place că sunt obligat să port mască"

Elevii, obosiți emoțional de regulile sanitare: "Nu-mi place că sunt obligat să port mască"

Replica API 14 septembrie 2021 | 00:00 567

Chiar dacă ştiu foarte bine regulile şi sunt printre cei care le-au respectat cu cea mai mare seriozitate, elevii recunosc că unele măsuri sanitare i-au obosit, mai ales din punct de vedere emoțional.

„Mi-ar plăcea să dispară distanțarea fizică". „Nu-mi place că sunt obligat să port mască". Sunt doar câteva dintre părerile elevilor, în a doua zi de şcoală a noului an. Aşa că în pauze cei mai mulţi evadează şi dau distanţarea fizică pe jocurile copilăriei şi îmbrățișările colegilor.

Şcoala abia a început, iar elevii trebuie să se reobişnuiască cu vechile reguli sanitare. Indiferent că sunt mai mici sau mai mari, cu toţii trebuie să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie medicală corect şi să se spele ori dezinfecteze pe mâini cât mai des şi în acest an şcolar. Totodată, schimbul de obiecte rămâne interzis.

„Nu pune mâna pe nimic. Haide, mâinile la spate”, este îndemnul cadrelor didactice.

Când nu mai sunt supravegheați, însă, elevii simt nevoia să evadeze. Şi dau distanţarea fizică pe jocurile şi interacţiunea cu colegii, scrie antena3.ro.

„Mi-ar plăcea să dispară distanţa socială”

„Mi-ar plăcea să dispară distanţa socială”, spune un elev.

„Când intri în clasă vrei să îi îmbrăţişezi şi în prima zi de școală nu i-ai mai văzut de atâta timp şi vrei să-i îmbrăţişezi, dar nu poţi. Şi asta este trist”, completează şi o elevă.

„Vă spun cinstit că ne-am făcut că nu le vedem. Pentru că acea îmbrățișare e o chestie cât se poate de omenească. Pentru fiecare elev, una dintre reguli rămâne cel mai greu de respectat”, spune Daniela Voinea, director şcoala Sfinţii Voievozi.

Pentru fiecare elev una dintre reguli rămâne cel mai greu de respectat.

„Este greu cu regula că nu putem să împărțim lucrurile pentru că un coleg are nevoie de ajutor cu un pix, ceva, o riglă şi noi nu putem să îi dăm acel lucru”, mai spune o elevă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As vrea sa stiu ce raspuns are d-nul profesore la fuzica lui ....
0
0
Astia s-au nascut obositi, mananca rahat ca vor sa mearga la scoala, e mai lejer online
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108