REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Elevul de la Madgearu care a bătut o profesoară în clasă, lăsat în libertate

Elevul de la Madgearu care a bătut o profesoară în clasă, lăsat în libertate

Replica API 11 decembrie 2017 | 00:00 266

Un alt incident violent a avut loc, vineri, în învățământul constănțean, după numai o zi de la arestarea unui alt adolescent care și-a terorizat și șantajat colegii. De această dată, victima agresiunilor a fost un cadru didactic, iar incidentul a avut loc chiar în sala de clasă. Și în acest caz, oamenii legii au dispus reținerea elevului respectiv pe bază de ordonanță.

S-a întâmplat vineri, 8 decembrie, în incinta liceului Virgil Madgearu din Constanța, când elevul Stamat V.F., în vârstă de 16 ani, a lovit o profesoară, care i-a cerut să părăsească sala de clasă. Mai exact, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, totul a pornit de la faptul că elevul deranja cursul la care s-a autoinvitat, el fiind de la altă clasă.

”În timpul orei de limba fracneză, doi elevi de la o altă clasă au intrat și probabil deranjau ora, moment în care profesoara respectivă, care și-a dat seama că nu sunt colegi cu ceilalți elevi, i-a invitat să iasă afară din clasă. Au existat acolo și niște expresii mai puțin academice din partea lor, iar la ieșire, unul dintre ei a lovit-o pe profesoară. Imediat au fost sunați polițiștii, l-au identificat în scurt timp pe elevul agresor care, între timp, părăsise incinta. El era cunoscut în rândul elevilor, așa că a fost prins imediat”, ne-a declarat șeful ISJ, Petrică Miu.

Ca și în cazul celuilalt elev, de la Colegiul Tehnologic Dimintrie Leonida, care a bătut și șantajat colegii, și acest elev de la Virgil Madgearu provine dintr-o familie dezorganizată.

”Este un elev al școlii profesionale, iar anul trecut a rămas repetent din cauza absențelor. Acum repetă anul. Din câte am aflat, se află în întreținerea unei bunici, posibil părinții să fie despărțiți”, ne-au mai declarat reprezentanții ISJ Constanța.

Polițiștii Secției 2 l-au condus, vineri, pe elevul de 16 ani, la sediu pentru audieri, după care acesta a fost reținut și introdus în arestul IPJ Constanța. Sâmbătă, în jurul orei 15.30, fost prezentat instanţei cu propunere de arestare. Magistraţii au decis măsurea controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De remarcat că, în ultima perioadă, tot mai multe cazuri de acest gen au avut loc la nivel național. În urmă cu câteva zile, în județul Teleorman, trei elevi au bătut, sechestrat și umilit o profesoară de Cultură Civică, întrega scenă fiind filmată de unul dintre ei cu telefonul mobil. Filmulețul a fost postat pe internet, iar cazul a stârnit un val de indignare la nivel național. Unul dintre elevii agresori a fost arestat pentru 30 de zile.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la cacat cu cetatenii simpli . . .! Democratie ati vrut . . . nu va mai plangeti luati democratie !
2
0
Cand eram eu mic luam bataie de la profesori pentru diferite situatii in care nu-mi faceam temele sau raspundeam gresit.. Acum s-a intors roata si elevii bat profesorii.. Foarte tare frate!!!
6
1
pentru parintii care au crescut si educat asemenea..derbedeu...sa va mandriti cu el...el este rasplata muncii voastre...
7
1
Dna profesoara astepta sa-i ,,puie,, tinereii mana pe fund dar aia mai neexperimentati au altoit-o.Ce frumos e invatamantul gratis si obligatoriu pana se maturizeaza elevilor organele de reproducere.Poftiti la olimpiada! Nu aia pe tara ci,aia pe la spate....
4
2
Stiu ca a doua zi mi-as fi dat demisia dar l-as fi lovit in zona sensibila pana il lasam lat. Am ajuns bataia de joc a elevilor?
8
2
Din toata povestea ,derbedeul, o sa inteleaga, ca poate fce ce vrea pentru ca nu-l pedepseste nimeni. Ce justitie mai e si asta?Bine ca au tupeul sa se opuna la imbunatatiri.Unde ati mai pomenit ca subalternii sa aprobe hotaririle sefilor? Anarhie!
10
0
Justitia isi face treaba. Daca batea un procuror sau judecstor il arestatu asa pentru simpli cetateni nu prezinta pericol
16
1
daca e liber atunci poate fi gasit. trimiteti dupa el si educati-l
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108