REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Emilian Nicolae, din nou la comanda Poliţiei Cernavodă

Emilian Nicolae, din nou la comanda Poliţiei Cernavodă

Replica API 29 iunie 2011 | 00:00 408

Adjunctul se pregăteşte de concurs

Adjunctul se pregăteşte de concurs

Deşi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a decis pe 17 iunie a.c. să-l schimbe pe Emilian Nicolae de la comanda Poliţiei Cernavodă cu adjunctul cms. Costel Baciu, instanţa îl menţine în funcţie. După 11 zile de la debarcarea comisarului şef Emilian Nicolae de la Poliţia Cernavodă judecătorii Curţii de Apel Constanţa au admis, marţi, 28 iunie a.c., cererea acestuia de suspendare provizorie a ordinului prin care a fost demis din funcţie. În aceste condiţii, până la finalizarea procesului pe care l-a intentat Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, Nicolae Emilian va controla Poliţia Cernavodă. "Domnul Emilian Nicolae a fost repus, astăzi (marţi -n.r.), pe funcţia de şef al Poliţiei Cernavodă. Până se judecă speţa automat că se eliberează certificat de grefă şi se anulează suspendarea. În acest caz instanţa este cea care va lua hotărârea definitivă", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul Costel Baciu, cel care a coordonat o scurtă perioadă de timp activitatea Poliţiei Cernavodă.

Baciu: Relaţiile noastre de serviciu au rămas neschimbate

Chiar dacă preţ de 11 zile Emilian Nicolae a fost subalternul lui Costel Baciu, comisarul ne-a mărturisit că decizia instanţei nu-l va afecta. "Relaţiile noastre de serviciu, de colegialitate, au rămas neschimbate", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul Costel Baciu. Facem precizarea că Emilian Nicolae a fost eliberat din funcţie de şefii săi, care au respins contestaţia formulată de comandantul Poliţiei Cernavodă împotriva deciziei Consiliului de Disciplină din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Reamintim faptul că schimbarea sa a survenit ca urmare a unui control amănunţit efectuat de o echipă de specialişti de la Bucureşti care au constatat la Poliţia Cernavodă o serie de nereguli. În altă ordine de idei, în cazul în care postul lui Emilian Nicolae va fi scos la concurs, adjunctul Poliţiei Cernavodă, cms. Costel Baciu susţine că-i va fi contracandidat. "Sigur mă voi înscrie la concurs. Fiind adjunct la Cernavodă ar fi aberant să nu mă înscriu la concurs", a spus cms. Baciu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108