REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Emmanuel Macron vrea ca Parlamentul European să decidă în locul parlamentelor naționale

Emmanuel Macron vrea ca Parlamentul European să decidă în locul parlamentelor naționale

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:03 1640

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a pronunţat joi, la Strasbourg, în favoarea unui "drept de iniţiativă" pentru Parlamentul European care ar putea genera noi legi în Uniunea Europeană (UE), drept deţinut deocamdată doar de Comisia Europeană, informează AFP, citată de stiripesurse.ro.

Emmanuel Macron

"Susţin această idee de liste transnaţionale, care permite unificarea acestui demos european, ca şi crearea unui drept de iniţiativă parlamentară pentru Parlamentul European", a declarat Macron în Parlamentul de la Strasbourg, cu ocazia unui omagiu adus fostului preşedinte francez Valery Giscard d'Estaing, la un an de la moartea lui.

În UE, iniţiativa legislativă revine în prezent Comisiei Europene, chiar dacă Parlamentul European, singura instituţie aleasă prin vot, poate să-i înainteze propuneri. Legislaţiile sunt apoi negociate între trei instituţii europene - Comisia, Consiliul şi Parlamentul - apoi sunt votate de europarlamentari, scrie agerpres.ro.

"Parlamentul European, care ne găzduieşte astăzi la sediul său, la Strasbourg, este un miracol european" şi "un spaţiu democratic unic în lume", a subliniat Emmanuel Macron, amintind că Valery Giscard d'Estaing a contribuit la alegerea prin sufragiu universal direct a europarlamentarilor, în 1979.

"Această vitalitate democratică, putem să o întărim şi mai mult", a subliniat preşedintele francez, afirmând că este şi "în continuitatea a ceea ce apără guvernul german ce îşi va prelua în câteva zile atribuţiile".

Atunci când a preluat conducerea Comisiei Europene, în 2019, Ursula von der Leyen a pledat pentru liste transnaţionale, cu candidaţi din diferite ţări, pentru viitorul scrutin european, în 2024. Această idee fusese deja avansată, fără succes, de Emmanuel Macron, pentru alegerile din mai 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legea porcului,legea lemnelor de foc din 2023.
0
1
sa scapam de oltenii hoti.
1
3
Enumaiel un peste corodatadcest incult si spune doar tampenii ca si ciordos de la usr zis unsele frate cu guru mancane-ar dosu si din fata osu !
3
3
... Da' o mwie nu vrei tu ?
5
3
E o idee excelenta. Avem nevoie ca Parlamentul European sa dea legi de baza in economie, finante si justitie pentru toate tarile din U.E.
5
11
Macron are 10% incredere in sondajele din Franta si se viseaza conducand Europa. Mai papagalule tu nu poti conduce o familie ai sotie cu 30 de ani mai batrana ca tine si vrei Europa. Mars potaie!
12
3
Da un cacat nu vrea Emmanuel Macron??????
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108