REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ENEL Dobrogea, gaşca italienilor şmecheri şi a politicienilor oportunişti

ENEL Dobrogea, gaşca italienilor şmecheri şi a politicienilor oportunişti

Replica API 9 mai 2012 | 00:00 744

Profit de 1.000 de miliarde de lei pe an, pe nervii şi neputinţa românilor

Profit de 1.000 de miliarde de lei pe an, pe nervii şi neputinţa românilor

Penele de curent din municipiul Constanţa au devenit o obişnuinţă nedorită pentru românul care-şi achită conştiincios facturile. Practic, nu există lună din an în care un cartier sau mai multe din oraş să nu fie scufundate, de la câteva zeci de minute, la câteva ore, în beznă. Ieri, de pildă, curentul a picat de două ori, într-un interval de o oră, între 18.00 şi 19.00, în zona Far- Abator. În acest timp, energia electrică a revenit de 2-3 ori, dar dispărea aproape instantaneu, cei de la ENEL părând a face eforturi serioase de a prăji tot ce înseamnă aparate electrocasnice în cartier. Evident, ENEL nu a binevoit să răspundă la telefon, pentru a explica ce se întâmplă, obişnuit fiind să profite golăneşte de cuminţenia nativă a românului, cu acordul interesat al politicienilor care permit acest lucru. Nu este nevoie de prea multe expuneri în acest sens, fiecare locuitor al acestui judeţ, pentru a vorbi strict de Constanţa, ştiind foarte bine ce calitate au serviciile oferite de SC ENEL Distribuţie Dobrogea SA.

De fapt, trebuie să fii şpăguit la greu de ENEL ori complet rupt de realitate pentru a nu fi de acord cu faptul că cel mai potrivit apelativ pentru italienii care asigură furnizarea energiei electrice este acela de nesimţire. Nu şi-au onorat obligaţiile contractuale de a investi în reţele, de unde şi imaginea de instalaţie de pom de Crăciun pe care bănuim c-o are din spaţiu Constanţa, dar aruncă zeci de milioane de euro pentru cârpeli unor firme de casă, majoritatea din Italia natală, astfel încât jecmănirea românilor este dublă. Nu catadicsesc să-ţi ofere vreo explicaţie sau asigurare asupra calităţii serviciilor prestate, dar fac profituri absolut nesimţite. La rândul său, statul român, în calitatea sa de acţionar, nu face nimic să mai taie din macaroana italienilor, dar îşi numeşte cotizanţii de partid în consiliile de administraţie, aceasta fiind şi forma de mituire perfect legală practicată de peninsulari pentru a închide gura autorităţilor mioritice. Pentru informarea constănţenilor, iată şi cine sunt cei cărora trebuie să le "mulţumim" de fiecare dată când mai rămânem vreo două ore în beznă, fie că vorbim de o noapte geroasă de iarnă ori una toridă de vară sau când mai aruncăm vreun frigider sau calculator "prăjit" de fluctuaţiile de tensiune. SC ENEL Distribuţie Dobrogea SA are ca acţionar majoritar off-shore-ul olandez ENEL Investment Holding BV, secondat de Electrica SA şi Fondul Proprietatea SA. Consiliul de Administraţie este compus din italienii Stefano Piva, Tornaghi Federico şi Luca D'Agnese şi românii Vasile Dorin Voicu şi Tiberiu Silviu Ioan Gorodea.

Românii din conducerea ENEL Dobrogea, politruci second hand

Dacă aţi crede că românii noştri sunt măcar nişte electricieni care să ştie cu ce se mănâncă curentu', vă înşelaţi amarnic. Ambii sunt politruci pur sânge, de mâna a doua din punct de vedere decizional, singura lor legătură cu treburile din Constanţa fiind denumirea judeţului care apare ca sediu social al companiei, aşa cum este ea trecută pe fluturaşele lor de leafă. Astfel, Vasile Dorin Voicu este preşedintele PDL Piteşti, în timp ce Tiberiu Silviu Ioan Gorodea târâie după el un cârnat impresionant de funcţii, ca sponsor major şi consilier general al Capitalei din partea PDL: fost administrator Oil Terminal, fost şef ANOFM Bucureşti, fost director cabinet la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor şi altele de care nu ştim. Cu aşa meseriaşi şi cu instalaţia disco ce ţine loc de sistem de iluminat în Constanţa, ENEL Distribuţie Dobrogea a declarat în 2010 o cifră de afaceri de 407.967.280 lei (aproape 95 milioane de euro) şi un profit net uluitor, de 99.646.464 lei (peste 23 milioane de euro). Probabil câte un leu pentru fiecare pană de curent pe care ne-o oferă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108