REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Epuizarea psihică: simptome, cauze și sfaturi pentru recuperare

Epuizarea psihică: simptome, cauze și sfaturi pentru recuperare

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:00 1167

Epuizarea psihică este un eveniment comun și este un rezultat al supra-activității creierului. Sentimentele de a fi copleșiți de sarcini la locul de muncă sau de responsabilități față de copii și membrii familiei va pot aduce sentimente de frustrare și tulburări mintale, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

De asemenea, puteți deveni invidioși pe ceilalți pe care îi percepeți că fiind mai relaxați, deoarece nivelul vostru de stres mintal va poate face să-i detestați pe cei care par că le este mai ușor.

Când depuneți mult efort mintal pentru o anumită sarcina, deveniți epuizați psihic. Deși este ușor de gestionat la început, în timp, abilitatea de a va menține concentrarea devine din ce în ce mai scăzută.

Acest lucru va poate aduce o incapacitate de a va concentra și astfel efectuați mai multe greșeli decât în ​​mod obișnuit. Sentimentele de a fi stresați, iritați și chiar deprimați va pot duce într-o spirală descendența, care va poate afecta atât sănătatea, cât și pe oamenii din jurul vostru.

Care sunt semnele și simptomele epuizării psihice?

Epuizarea psihică poate fi ușor recunoscută că un sentiment de “burn out" datorită stresului excesiv, pe termen lung - este ceva ce toți am experimentat până acum.

Simptomele pot apărea inițial subtil, dar în timp, acestea se agravează. Este important de observat că epuizarea psihică se poate manifestă în cele din urmă sub formă unor simptome fizice, emoționale și comportamentale, deoarece toate aceste atribute sunt legate de organul care primește tulburarea stresului: creierul.

Simptomele fizice: pot include sentimentele de a va simți obosiți în cea mai mare parte a timpului, o tendința crescută de a deveni bolnavi, frecvente dureri de cap, dureri de spate sau dureri musculare. De asemenea, puteți observă modificări ale apetitului și ale obiceiurilor de somn

Simptomele emoționale: se pot manifestă că sentimente de neputință, pe măsură ce va simțiți prinși și înfrânți de senzația copleșitoare de stres. Sentimentul de îndoială de sine și de eșec poate cuprinde majoritatea gândurilor voastre pe tot parcursul zilei, ceea ce va face să va izolați și să dezvoltați o viziune pesimistă asupra lumii și a vieții în general

Simptomele comportamentale: nu petreceți prea mult timp cu prietenii și cu familia, deoarece va simțiți prea obosiți pentru a face acest efort. Amânarea și retragerea de la responsabilități pot fi, de asemenea, un semn de epuizare psihică. Obiceiurile alimentare se pot schimbă, indiferent dacă consumați mai mult sau mai puțin. Utilizarea alcoolului sau a drogurilor pentru a face față nivelurilor crescute de stres poate fi, de asemenea, un predictor al creșterii nivelului de stres

Cauzele și complicațiile epuizării psihice

Epuizarea psihică nu are loc deodată, ci se acumulează lent în timp. Dacă sunteți suprasolicitați, aveți prea multe responsabilități sau dacă purtați prea multe greutăți pe umeri în viață voastră, acest lucru poate determina atingerea unui punct culminant când mintea și corpul nu mai pot face față. Acum încep simptomele să se manifeste.

Atunci când capacitatea noastră de a face față stresului se epuizează, ne poate doborî într-o stare de oboseală psihică permanentă. Acest lucru poate duce chiar la probleme de sănătate potențial grave, cum ar fi depresia, bolile cardiace, bolile cronice și tulburările autoimune.

Epuizarea psihică poate avea un impact asupra fiecărui aspect al vieții unei persoane. Performanță slabă a muncii din cauza scăderii productivității poate duce la consecințe negative la locul de muncă, cum ar fi retrogradarea sau concedierea.

Iritabilitatea și starea proastă de spirit i-ar putea afecta pe oamenii din jurul vostru, ducând la conflicte cu prietenii și cu cei dragi. Nivelul de epuizare psihică poate, de asemenea, să afecteze modul în care efectuați sarcinile fizice, deoarece creierul poate percepe sarcinile simple că fiind dificile și obositoare din cauza lipsei de motivație.

Cum va puteți reveni în urmă epuizării psihice?

Mintea și corpul sunt destul de elastice și sunt capabile să se recupereze deplin de la cele mai nocive leziuni fizice, iar acest lucru este valabil și pentru epuizarea psihică. Cea mai mare provocare este să recunoaștem că trebuie să facem o schimbare pentru a ne reîncarcă mintal și a nu ne simți vinovați.

Iată câteva sfaturi simple care nu necesită multă energie, dar va vor stabili pe o cale de revigorare psihică:

Găsiți timp pentru a va relaxa: Unul dintre motivele cele mai mari pentru acumularea stresului este lipsa de timp. Dacă nu aveți nicio ieșire pentru a diminua stresul, acesta se va dezvoltă continuu și va începe să se manifeste sub formă simptomelor legate de stres. Găsirea unui minut liber din când în când pentru a va adună gândurile va poate ușura mintea. A petrece ceva timp pentru a va destinde după muncă într-o locație liniștită va poate ajută să va echilibrați nivelul de stres pentru restul zilei

Reduceți stimularea senzorială: Fiind în jurul vostru un exces de zgomot și de lumina, acest lucru poate bombarda simțurile, ducând la stres. Corpul este cel mai relaxat atunci când stă într-o camera slab luminată și liniștită, cu o minimă distragere a atenției. Stimularea senzorială a dispozitivelor electronice, cum ar fi televizorul sau smartphone-ul, poate provoca oboseală ochilor, ducând la dureri de cap și chiar la insomnie. Dacă este posibil, plimbarea într-un parc din apropiere în weekend va poate ajută să va dați un reset senzorial

Prioritizaţi-vă sarcinile: Nu toate lucrurile merită să fie făcute și unele dintre aspectele neimportante ale vieții pot aduce cele mai mari contribuții la stres. Recunoașterea lucrurilor care va sunt apropiate și dragi și eliberarea de sarcinile inutile care pot fi cauze de epuizare psihică pot fi experiențe purificatoare și metode minunate de recuperare în urmă epuizării psihice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108