REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

ESCROCHERII pe INTERNET! Un bărbat din Constanța a comandat piese auto și a rămas fără bani; cum a fost găsit INFRACTORUL!

ESCROCHERII pe INTERNET! Un bărbat din Constanța a comandat piese auto și a rămas fără bani; cum a fost găsit INFRACTORUL!

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:00 282

Adrian S. a fost condamnat în 2016, la Ploiești, pentru înșelăciuni, dar asta nu l-a împiedicat să-și continue activitatea infracțională. Astfel, următoarea sa victimă a fost un bărbat din județul Constanța, care a comandat piese auto de pe internet, dar a rămas cu banii dați. Anchetatorii l-au depistat pe făptaș după contul bancar și a fost trimis în judecată la Constanța. Întrucât s-a împăcat cu partea vătămată, inculpatul a fost condamnat doar pentru fals în înscrisuri, pedeapsă ce i-a fost adăugată la cea anterioară, astfel rezultând cea de 5 ani și 5 luni de închisoare.

Este vorba despre o faptă mai veche, când un bărbat din județul Constanța a comandat piese auto de pe internet, pentru un autoturism aflat în proprietatea firmei pe care o administrează, primind pe email o factură proformă, după care a plătit suma de 2.207 de lei. Numai că nu a mai primit bunurile. Precizăm că Adrian S. posta anunțuri pe siteuri precum Olx sau 4 Tuning, dându-se drept angajat al unei firme de dezmembrări. Astfel, victima a depus plângere, iar oamenii legii au declanșat cercetările, iar inculpatul a fost identificat și depistat după contul bancar. Acesta este din Ploiești, fiind cunoscut că a mai comis astfel de fapte. Persoana în cauză și-a recunoscut fapta, dar s-a împăcat cu partea vătămată, motiv pentru care a fost condamnat pentru fals în înscrisuri, fiind vorba despre respectiva factură proformă. Judecătorii i-au aplicat pedeapsa de 7 luni de închisoare. Însă, s-a constatat că infracțiunea dedusă judecății a fost săvârșită în stare de concurs real cu infracțiunile pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de 5 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare prin sentința penală nr. 1461/16.06.2016 pronunțată de Judecătoria Ploiești, definitivă în septembrie 2016, la Curtea de Apel Ploiești, pe care au descontopit-o și au repus pedepsele în individualitatea lor, respectiv două pedepse de câte 4 luni închisoare și 16 pedepse de câte 10 luni închisoare. În baza acestor elemente, i s-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 10 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse, respectiv sporul de 55 de luni închisoare, el urmând să execute pedeapsa de 5 ani și 5 luni închisoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa venitii sarakiillor sa v-a dau bani de buzunar. Kand mai vb de mine, sa aveti valoarea mea makar
0
1
ct 34 ayd e a lu pinguinu de ayden de la konak unde papa zafer de la rutiera si poate sa aiba folii cand si a luat bataie la costinesti foliile nu l au ajutat deloc
3
0
Binei-au facut! Aviz amatorilor de chilipiruri! Acum sa-si faca mandatul si sa invete alte metode , ca doar asta fac la parnaie. Apropo, s-a dat liber la folii pe lateralele din fata la masini? Ca un prieten a vazut un range rover negru cu nr de inmatriculate .. 34 AYD cu toate geamurile in afara de parbriz infoliate. Intreb pentru un prieten.
8
0
da faruk si zafer cand au furat a8 ul din mamaia si au vrut sal dezmembreze? zafer e politist peste o are pe maria in germania
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108