REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

EȘEC pentru Rodica Stăiculescu. Blocul cu 6 etaje din aproprierea vestigiilor Cetății Tomis NU a trecut de votul consilierilor!

EȘEC pentru Rodica Stăiculescu. Blocul cu 6 etaje din aproprierea vestigiilor Cetății Tomis NU a trecut de votul consilierilor!

Replica API 1 martie 2019 | 23:24 559

Proiectul care viza PUD-ul imobilului a fost respins! Ce declarații a făcut Făgădău

Proiectul care viza PUD-ul imobilului a fost respins! Ce declarații a făcut Făgădău

Societatea care intenționa să ridice un imobil de șase etaje pe strada Mircea cel Bătrân, în imediata apropiere a vestigiilor monumentului istoric „Poarta Mare a Cetății Tomis” își poate lua gândul de la investiție. Consilierii locali municipali, dar nici constănțenii, nu au fost de acord cu proiectul, fapt pentru care proiectul de aprobare a PUD-ului în vederea construirii blocului a fost respins în ședința de consiliu de joi, 28 februarie.

Intenția societății Black Waters SA de a construi un bloc în imediata apropiere a vestigiilor monumentului istoric „Poarta Mare a Cetății Tomis” a stârnit destule controverse. În vara anului trecut, documentațiile de urbanism pentru Planul Urbanistic de Detaliu au fost supuse atenției celor interesați, în vederea consultării publice. Apoi, s-a desfășurat o nouă etapă: municipalitatea a lansat un chestionar, prin care îi întreabă pe cei interesați dacă sunt sau nu de acord cu proiectul privind construirea imobilului. În urma dezbaterii, constănțenii și-au exprimat dezacordul cu privire la acest PUD. "Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simplă: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneavoastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi împotrivă și 3 abțineri

Nici consilierii locali nu au votat acest proiect, 20 de consilieri din 23 fiind împotriva, iar 3 s-au abținut, fapt pentru care el nu se va mai realiza. ”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu (proprietarul terenului), profesor universitar, mi-a fost îndrumător. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție la adevara provblemă ce se naște din refuzul acestui proiect, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă. Înțeleg eforturile care s-au făcut pentru acest proiect, dar asupra oportunității se pronunță CL", a mai spus Decebal Făgădău.

Rodica Stăiculescu

Firma a fost înființată în anul 2014 și este deținută de Anca Paulina Stamate și George Sburlan, cel din urmă fiind administratorul.

De menționat că proprietara terenului, prof. dr. univ. Rodica Stăiculescu, a făcut apel pe Facebook, către toate cunoștințele, să voteze pentru acest proiect.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai da pana la urma cum a ajuns analfabeta asta proprietara pe vestigii de 2000 de ani ??? Aici e smecheria ! Muie cu cacat rodicutza daca vrei si pe facebook, muie fagadau, muie dragnea vitamina d, muie pesede !!!
3
0
Credeam ca de la nivelul universitar la care se afla, doamna se gandeste la istorie, la cultura si la valorificarea patrimoniului national. Vise. Romania e devalizata si devalorizata constant. Pacat . Cred ca se pot face proiecte private care sa sprijine si istoria si turismul si... banii privati investiti. Vezi Spania, Grecia, Italia... Etc.
1
0
Fiecare cladire deosebita de care spui tu e un adevarat blestem pentru proprietar, Ana. Ai intai de-a face cu idiotii de la Cultura, care nu-s in stare decat de bete in roate. Nu fac nimic pentru patrimonial orasului, in afara de comitete si comitzii de imbecili care te fac sa-ti blestemi zilele, in timp ce tot patrimonial se degradeaza sau e praf, vezi Cazinoul. Scapi de astia si dai de Vanturache pupilul lui Fagadau. Iti doresti sa-ti dinamitezi casa deosebita, cu cacatii astia cu tot in ea. Nu e nimic nevalorificat. E doar un oras ca o conjuratie a imbecililor.
3
1
Bravo! Cata istorie nevalorificata e acolo! Ce frumos ar fi ca toate cladirile deosebite de acolo sa fie reabilitate si utilizate de administratia orasului. In fiecare cladire deosebita ar trebui sa gasim pe un perete si istoria acesteia.
4
0
Cu atat mai grava e intentia doamnei, cu cat e o persoana educata si ar trebui sa aiba respect fata de vestigiile istorice. Dar nu, dumneaei insista pe FB pe la prieteni si cunostinte sa o sprijine in acest demers de inavutire fara sa-i pese decat de bani. Pe aceasta doamna, fosta candidata la functia de Rector in 2014, a sprijinit-o d-na ministru Abramburica, venita personal la Ovidius, unde a convocat o sedinta si ne-a pus in vedere ca " nu e bine sa alegem un doctor ca Rector", fara argumente!
12
0
In sfarsit o veste buna! S-a ajuns in orasul asta sa se construiasca si pe trotuar, doar doar sa se ridice in centrul orasului. Da-o naibii de istorie, de vestigii, de arhitectura zonei! Banul sa duduie. Nu conteaza ca un bloc are 2 niveluri in zona aia, alt bloc are 10 niveluri, mai venea si asta de 6.... doar in Constanta vezi struto-camile de cladiri. Doar aici te plimbi pe strazi si vezi bloc lipit de casa si cladiri in culori diferite.
17
0
De unde are aceasta doamna respectivul teren?
13
0
bloc pt neversea? fkoff... atat va duce mintea
1
3
Ce paguba frate! Va dati seama ce insemna blocul ala pentru turistii care vin la Neversea? Ce banet valoreaza terenul ala care nu stim sau stim cum a ajuns in posesia lor? Ce magarii s-au facut cu terenurile din Constanta...Atentie mare la Kovesi! S-ar putea sa va lege pe toti pana la urma.
13
1
Lasa ca ai da primaria teren in alta parte ca despagubire.
7
0
. Vinde cotetul in care stai si dute tu in afara orasului... Ce bloc smecher faceam acolo, dar o rezolvam. O sa creasca spaga pentru pnlisti si usristi. Asta este, dar tu cimpanzeule, tot un sarac ramai.
3
17
Asa da! Asa e normal sa se intimple, daca vor sa construiasca sa iasa in afara orasului, nu se mai poate in oras, suntem sufocati!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369