REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Este cea mai mare investitie, in Constanta, de la Ceausescu incoace"

"Este cea mai mare investitie, in Constanta, de la Ceausescu incoace"

Replica API 10 decembrie 2010 | 00:00 157

Mazare, la inaugurarea locuintelor ieftine:

Mazare, la inaugurarea locuintelor ieftine:

Îmbrăcat în uniformă militară, încrezător şi mândru de realizările sale, la volanul faimosului jeep militar, aşa şi-a făcut apariţia primarul Constanţei, Radu Mazăre, la inaugurarea locuinţelor ieftine ce a avut loc ieri, în cartierul Baba Novac. În faţa celor prezenţi, Mazăre a ţinut un discurs în care le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la ridicarea locuinţelor ieftine. Mazăre a început prin a preciza că inagurează "cea mai mare realizare şi investiţie în domeniul urban, în Constanţa, de la Ceauşescu încoace".

"Acest proiect a avut nevoie de cea mai mare atenţie a noastră. Avem 1050 de locuinţe aici, formate din apartamente şi garsoniere şi urmează să locuiască aproximativ 3000 de persoane. În afară de asta, construirea lor a angrenat alte sute de oameni. Este un exemplu de ce ar trebui să se întâmple în România, mai ales în perioade de criză. Nu a fost uşor, deoarece una era situaţia economică a României când am început şi alta este acum", a spus Mazăre. Din acest motiv a mulţumit în primul rând constructorilor care au rezistat în acest proiect şi care au garantat, potrivit primarului, cu casele şi afacerile lor pentru terminarea locuinţelor. Când a ajuns la prezentarea lui Lucian Lazia, acţionar la una dintre firmele constructoare, edilul l-a felicitat pe acesta pentru fiul său şi şi-a exprimat dorinţa ca şi fiul său să semene cu cel al lui Lazia, "să ştie ce vrea şi să nu aibă fiţe". "Altfel tinerii nu ar fi putut să-şi cumpere apartamente cu 519 euro mp. Ştiu că sunt mulţi care sperau să-şi ia credite. Ştiu că lucrurile s-au mai împuţit în privinţa creditelor. Dar vă garantez că vom termina acest cartier. În ianuarie se va mai da un bloc în folosinţă şi în martie alte două. La anul pe vremea asta cartierul va fi funcţional cu tot ce înseamnă amenajări exterioare. Este vorba despre o colaborare între constructori şi administraţia locală cum nu s-a mai văzut nicăieri în România", a mai subliniat edilul. Primăria a cheltuit cu acest proiect aproximativ 5 milioane de euro, fără valoarea terenului. Mazăre a mulţumit nu numai constructorilor, ci şi celor doi viceprimari ai săi, Gabi Stan şi Decebal Făgădău, "zis şi Roboţelul", preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi RAJA. Relaxarea sa faţă de orice şi-a spus cuvântul şi la această acţiune, Mazăre neratând momentul să mai sublinieze încă o dată pasiunea sa pentru femei: "Îmi doresc să ajung în cartierul acesta pe înserat. Seara să o iau de aici şi dimineaţa să o aduc înapoi acasă". Şi asta pentru că ştie el că cinci dintre proprietarii de pe liste sunt domnişoare fără obligaţii. Tot în glumă, atât Mazăre cât şi senatorul Nicolae Moga, l-au sfătuit pe unul dintre proprietari să facă... "ghiduşii". Potrivit spuselor primarului, toate apartamentele sunt date şi plătite "Au fost probleme cu 2-3 constructori pe care i-am înlocuit. Mi-a fost teamă că nici ceilalţi nu vor putea să mai susţină proiectul, pentru că nicio bancă nu a avut încredere şi nu i-a ajutat. Ar fi trebuit să aibă o garanţie guvernamentală. Aşa lucrează orice stat deştept. Dar nu au avut nimic. Ne-am bazat doar pe spatele constructorilor", a încheiat Mazăre. O garsonieră în locuinele ieftine ajunge la 16.000 euro, iar un apartament la 30.000, sumele depinzând de dimensiunile locuinţelor, care diferă..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108