REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Este oficial: criteriul de înălțime și interzicerea tatuajelor, eliminate la admiterea în școlile MAI

Este oficial: criteriul de înălțime și interzicerea tatuajelor, eliminate la admiterea în școlile MAI

Replica API 27 noiembrie 2017 | 00:17 716

Normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în școlile Ministerului Afacerilor Interne au fost publicate în Monitorul Oficial, anunță MAI, care precizează că a fost eliminat criteriul de înălțime.

Joi, au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că, prin introducerea traseului aplicativ la admitere, se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maximum 2 minute și 25 de secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime.

"În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat", arată MAI într-un comunicat de presă, postat pe site-ul instituției.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a recomandat instituției să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată.

"Menționăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania", potrivit sursei citate.

O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri - pompieri sau care participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti balbaitii, cocosatii, piticaniile, grasele or sa vrea sa se faca politisti ! Oricum, de cand a fost demilitarizata Politia sunt destui pigmei care sunt chiar comici cu sepcalia prin intersectii ! Pe aia care freaca menta prin birouri sau ghisee de ani de zile , protejatii Boss-ului si care nu aubprins in viata lor un infractor ... nu-i mai punem la socoteala !
3
0
cum sa vina la mine-n poarta un politist sa-mi ceara actele de identitate,iar aceste sa fie tatuat din cap pana-n cur???asa ceva nu se poate...grav...
5
1
Angajati si proaspat eliberati din puscarie ? Nu mai faceti discriminari ! Niste camatari, prostituate, proxeneti, ca dupa mintea acestei Carmen Dan ministerul trebuie distrus .
3
0
Pai nu inteleg de ce va mirati!!! Pai legile nu sunt facute de catre puterea legislativa..adica parlamentari? Pai daca domnul parlamentar sau vreo progenitura de-a lui va fi oprit de catre plolitist de 1,50 m...va fi un fleac sa-l calce in picioare..si apoi cu legile de rahat..il baga si la puscarie ca a indraznit sa l opreasca. Daca imi arata cineva un politist sub 1,75 in vreo tara civilizata...nu mai spun SUA...eu il mananc. Sunt curios care va fi reactia sindicatelor....!!!!
4
0
Nu erau de ajuns bancurile cu politistii de pana acum, doar pentru o calitate ? In loc sa se ridice stacheta ca in sistem sa intre elite,oameni integrii si cu prestanta....E greu de spus unde va ajunge biata noastra tarisoara. -CINE DRACU A AJUNS SA NE CONDUCA, BAI FRATILOR ??????
6
0
Penis si in cur ...si inaltime 1,20 metri sa fii piticul porno !.
9
0
acesti nemernici ce ne guverneaza si aceasta analfabeta, amanta si sluga lui dragnea , considera ca ii sta in putere sa emita si sa dea ordine. Invatamantul a ajuns de rasul lumii, nu mai exista principii si totisi exista o explicatie, atati lipitori de afise si pupincuristi a-i unui penal ordinar, trebuie sa intre si ei la facultate si apoi , automat, la doctoratul lui oprea
5
1
Va dati seama cand ajung piticii astia frustati politisti ce ai dracu or sa fie? Acum sa va tineti cand coboara piticu din masina cu cascheta pe ochi
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108