REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Eugen Teodorovici anunță APOCALIPSA pentru bănci: 'Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri'

Eugen Teodorovici anunță APOCALIPSA pentru bănci: 'Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri'

Replica API 30 decembrie 2018 | 02:02 344

Eugen Teodorovici a introdus taxa pe lăcomie pentru bănci, iar mediul bancar și de afaceri s-a inflamat! Guvernul a dat OUG prin care una dintre cele mai importante măsuri din noul act normativ este taxa pe activele financiare ale băncilor, care este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.

Sâmbătă seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Teodorovici a avetizat băncile că dacă nu vor scădea ROBOR-ul și vor urca dobânzile pentru români vor urma noi măsuri împotriva lor.

”Este cel mai important act pe care l-a emis acest Guvern, în ultimii 2 ani. Au fost presiuni imense ca el să nu apară. O să prezentăm scrisorile care au venit la ministere, o să le prezentăm alături de premier. Noi ne dorim să fie cât mai jos acest ROBOR, ca să nu taxăm bănciile. Noi nu am prevăzut niciun ban în buget din această taxă. Consiliul Concurenței va face o investigație să vedem cât s-au împrumut băncile între ele și multe altele. Încercăm să anticipăm pașii următori ai băncilor, poate vor mări acea cotă fixă din contracte. Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri.”, a declarat Teodorovici.

El a vorbit și despre fondurile de la Pilonul II de pensii, dar și despre accizele la combustibil.

”Consiliul Concurenței e obligat prin lege să vadă cum fondurile de pensii care administrează banii din Pilonul II de pensii i-au investit în acțiuni supra-evaluate la o anumită firmă (RCS&RDS). Sunt directive de aliniere la valoarea accizelor din UE.”, a spus Eugen Teodorovici.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce impact au masurile astea de 3 lei in traiul omului obisnuit,de rand.personal eu vad o mare tiganie genu de tupeist care dupa ce vine sa-l imprumuti te face obraznic ca-ti vrei banii indarat -adica asta e dj orlando.
1
3
Astia doi ii supara pe stapanii Romaniei. Discutabile masuri. Daca nu sunt bune nu ma incalzeste ca le taie lor capul. Tot noi suferim.
1
3
Acum vreo zece ani,cand a izbucnit criza,multi nu si-au mai permis sa ramburseze creditele.Apoi,cand se mai revenise cat de cat, a sarit francul elvetian si a crescut ca Fat-Frumos!In tot acest timp o parte din banci au fost salvate prin interventia anumitor state,erau prea mari ca sa fie lasate sa se prabuseasca!Pe cei cu rate nu i-a salvat nimeni,putine state au intervenit in sprijinul cetatenilor,Croatia,Ungaria,Cehia sau Slovacia.Asa ca acum nu stiu exact daca este o masura buna sau nu,dar de banci nu imi este mila deloc!
10
0
Daca piata interbancara nu mai este libera inseamna ca este controlata de stat. Riscul bancilor va creste in noile conditii. Risc marit inseamna altceva. Sa nu uitam ca lumea este condusa de bancheri nu de politicieni.
1
4
nu te-ai trezit din betia de Craciun? Sau asta e starea ta normala... Daca e asa, te sfatuiesc sa consulti un psihiatru. Urgent, cat se mai poate face ceva!
1
4
bag seama ca teodorovici tot jidov este precum isarescu,vasilescu,chipurile mari patrioti dar de fapt hoti,mari hoti asa cum jidanescu a ciordit rezerva de aur a romanicii,a expatriat-o cu acordul guvernului veorica,intrebarea intrebatoare este unde si cu ce scop
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108