REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Eurodeputata Adina Vălean, aleasă preşedintă a Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European

Eurodeputata Adina Vălean, aleasă preşedintă a Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European

Replica API 11 iulie 2019 | 00:40 585

Adina Vălean

Eurodeputata PNL Adina Vălean a fost aleasă miercuri preşedintă a Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) a Parlamentului European (PE), informează un comunicat al biroului ei.

Adina Vălean a precizat în comunicat că este bucuroasă să revină la Comisia ITRE, după doi ani şi jumătate în fruntea Comisiei de Mediu din Parlament.

"Am 10 ani de experienţă în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie şi cred că politicile sale acoperă exact domeniile de oportunitate pentru dezvoltarea competitivităţii europene în general şi a României în particular. Astfel, în domeniul energiei, România îşi poate consolida rolul de jucător important pe piaţa regională şi europeană devenind un vector de securitate şi competitivitate în piaţa gazului", a declarat eurodeputata membră a grupului Partidului Popular European din PE.

"Pentru cercetare avem ingineri, IT-işti performanţi nu numai acasă, ci şi pe plan internaţional. La fel, în telecomunicaţii pornim cu un capital uman extraordinar şi va trebui să ne găsim nişa în noile domenii precum Inteligenţa Artificială, noul Cloud european sau integrarea bazelor de date europene în domeniul cercetării şi sănătăţii", a mai afirmat eurodeputata în comunicatul citat.

Adina Vălean este parlamentar european din 2007, în legislaturile anterioare fiind preşedintă a Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară şi vicepreşedintă a Parlamentului European.

Comisiile Parlamentului European au miercuri, la Bruxelles, reuniunile constitutive, mai mulţi eurodeputaţi români fiind în cărţi pentru funcţii de conducere, în urma negocierilor dintre grupurile politice. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, e adevarat, guvernarea PSD & ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta. Si trebuie neaparat schimbata Constitutia, atunci cand o sa ne revenim ca natie dupa betia cumplita din 2016, prin care am dat conducerea tarii unor talhari dovediti.
3
1
toate ciocanitorile devin parlamentar,huuuuooo. caca,rau.
1
1
Bravo d-na Adina Valean! Ne onorati! Multumim! Este o femeie desteapta, serioasa,... in banca ei. Nu se compara cu tata de grapini: mahalagioaica si hoata! Nu!
3
1
nevasta lui cacarau s-a ajuns
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108