REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Europarlamentarul Ramona Mănescu, la Năvodari - vezi video

Europarlamentarul Ramona Mănescu, la Năvodari - vezi video

Replica API 23 mai 2014 | 00:00 166

Europarlamentarul liberal Ramona Mănescu a fost vineri seară alături de electoratul din Năvodari. Întâmpinată cu un buchet superb de trandafiri galbeni şi cu ropote de aplauze, constănţeanca Ramona Mănescu le-a mulţumit năvodărenilor pentru faptul că s-au implicat în campania pentru alegerile europarlamentare. Alături de preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, senatorul Puiu Haşotti, deputatul Mihai Lupu, Septimiu Bourceanu, Ovidiu Cupşa şi echipa din Năvodari, fostul ministru al Transporturilor le-a transmis alegătorilor că datorită lor liberalii sunt mai puternici.

Casa de Cultură, acolo unde s-au purtat discuţiile, a fost arhiplină. "(...) Duminică este doar un prim pas şi un prim moment în care putem să demonstrăm că liberalii din Năvodari au devenit mai puternici. Nu se ştie când, probabil în 2016, poate mai curând, vom avea alegeri pentru o Primărie în Năvodari şi această echipă va trebui să fie foarte puternică. Atât de puternică încât să câştige Primăria Năvodari. Eu vă doresc acest lucru şi voi fi alături de dumneavoastră", le-a dat asigurări Ramona Mănescu.

Europarlamentarul a trăit vineri şi un moment de panică. Colega sa de la Năvodari, Marilena Dragnea, "coordonatorul desemnat al liberalilor", a prezentat votanţilor noua echipă. Majoritatea bărbaţi. Printre aceştia se numără şi Ştefan Gălbău, fostul viceprimar şi consilier local. "Trebuie să recunosc că atunci când Mari a prezentat echipa (Marilena Dragnea -n.r.) la un momen dat am intrat în panică. Am crezut că sunt doar bărbaţi. Şi am zis: "Doamne, ce femeie puternică! Câţi bărbaţi conduce" După aceea m-am liniştit. Am văzut că sunt şi femei în echipă şi cred că asta face echipa mai puternică şi mai dinamică în Năvodari. Vă felicit şi vă mulţumesc încă o dată", le-a spus Mănescu.

Liberala şi-a continuat discursul spunând că: "Şi domnul senator Haşotti, dar şi deputaţii Lupu şi Dragomir au spus cât de important este ca Partidul Naţional Liberal să-şi trimită o echipă puternică în Parlamentul European. Este într-adevăr important, pentru că acolo se face legislaţie şi legislaţiea se implementează în proporţie de 70% la nivel naţional. Ce mai trebuie să facă europarlamentarii noştri în Parlamentul European şi care sunt obiectivele noastre acolo? Obiectivele noastre, ale liberalilor, aşa cum au fost ele întotdeauna, pragmatice şi foarte bine ancorate în realitate, sunt acelea de a aduce fonduri care să reuşească să creeze locuri de muncă, să ne ţină tinerii în ţară, să nu mai plece aiurea, să fie umiliţi în străinătate. Fonduri care să ne poată face mândri că avem nişte străzi bune, că avem oraşe curate şi că avem tot ce ne trebuie în fiecare colţişor. Apă, canalizare, gaze, dispensare şi şcoli cu care să ne putem mândri. Fonduri care să ne facă să ne simţim într-adevăr europeni. Pentru acest lucru trebuie să avem o echipă puternică în Parlamentul European".

Un subiect dezbătut la Casa de Cultură a fost acela al problemelor apărute în accesarea banilor europeni. Liberalii îşi propun să deschidă un Birou pentru a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. "Dacă aici ne izbim mereu de birocraţie, fie că vorbim de Consiliul Judeţean, fie că vorbim de Guvern atunci când vrem să luăm fonduri, mergem la Bruxelles să le luăm direct de acolo. Există şi această posibilitate şi vom face acest lucru. Echipa liberală va deschide un Birou pentru această regiune, pentru Năvodari, pentru Constanţa, direct la Bruxelles, să trecem de birocraţia şi politizarea acestor fonduri din ţară şi să le luăm direct de la Bruxelles. Acesta este obiectivul nostru, pentru că, aşa cum spuneam, suntem pragmatici, suntem ancoraţi în realitate şi vrem ca lucrurile să se întâmple, să apucăm să le vedem şi să ne bucurăm de ele, nu doar să încercăm la nesfârşit şi să nu reuşim niciodată. Aşadar, această echipă îşi doreşte ca împreună cu echipa din Parlamentul României, de la nivel local, să poată face aceste lucruri pentru fiecare loc din ţară. Cu atât mai mult eu îmi doresc pentru această regiune, pentru această zonă, pentru că n-am să uit niciodată că sunt de aici şi întotdeauna mă voi mândri cu locul de unde am plecat şi în care revin de fiecare dată cu plăcere, loc pe care îl consider atât de frumos şi plin de potenţial încât merită efortul fiecăruia dintre noi. Vă mulţumesc şi Dumnezeu să ne ajute ", a conchis Ramona Mănescu.

Un mesaj foarte clar pentru votanţi a avut şi deputatul Mihai Lupu. Fostul preşedinte al Organizaţiei PNL Năvodari a revenit vineri cu aceeaşi prietenie şi acelaşi drag în oraşul unde "soarele sărută marea". "Eu n-am să vă conving, pentru că ştiu că sunteţi convinşi", făcând referire la discursul senatorului Haşotii: "Am venit cu doamna Mănescu, să vă convingeţi, să o votaţi". "Ca de fiecare dată mă întorc acasă cu aceeaşi prietenie şi cu acelaşi drag, pentru că îmi sunteţi dragi cu toţii şi mai ales că această echipă s-a reunit. Nu-i aşa 'Nea Fane (Ştefan Gălbău-n.r.)? 'Nea Ivan, Florin... Bine aţi venit acasă! Mă bucur că Partidul Naţional Liberal a redevenit cum l-am lăsat eu acum mulţi ani. Sunteţi mult mai mulţi decât atunci când am fost preşedintele acestei organizaţii. Nu am să duc o muncă de convingere, pentru că dumneavoastră sunteţi convinşi. Am să vă spun doar că aveţi în faţa dumneavoastră cel mai valoros europarlamentar. Nu-l spunem noi, ci l-au spus cei de la Uniunea Europeană şi Parlamentul Europei. (...) Este singurul parlamentar, de la toate partidele din Constanţa, care va fi europarlamentar. Merită să mergem cu toţii la vot, să ne facem datoria pentru europarlamentarul Ramona Mănescu. Vom fi din nou o organizaţie puternică având ca finalitate 2016, atunci când Partidul Naţional Liberal va da un primar în acest oraş de care dumneavoastră să fiţi mândri. Fiţi siguri că, împreună cu prietenul meu George Dragomir şi toată echipa de la Constanţa, vă vom ajuta să aveţi o primărie liberală. Dar pentru asta trebuie să credeţi dumneavoastră, trebuie să începeţi de duminică, mergând la vot, să demonstrăm că suntem o forţă aici, la Năvodari. Multe lucruri nu sunt de spus pentru că este foarte, foarte simplu. Ne mobilizăm cu toţii şi mergem la vot. Obţinem cele mai multe voturi duminică şi avem platforma pentru 2016. Vom da şi un preşedinte liberal în această toamnă, va fi Crin Antonescu. Doamne, ajută! Iar dumneavoastră să vă faceţi datoria", le-a transmis paşnic deputatul Mihai Lupu şi vicepreşedintele Filialei PNL Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108