REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Exclusiv! A fost găsită arma furată de la Unitatea Militară din Mamaia Sat!

Exclusiv! A fost găsită arma furată de la Unitatea Militară din Mamaia Sat!

Replica API 13 iulie 2022 | 16:53 11837

A fost găsită arma (pistol mitralieră) dispărută, pe 19 martie, de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat. Potrivit informațiilor noastre, atât arma, cât și cele 30 de cartușe au fost găsite la data de 5 iulie, în afara unității, dar în apropiere. Ancheta continuă.

Vă reamintim că, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a susținut că a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie a.c., în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, ar fi intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar, după cum a declarat el.

Citește și: ALERTĂ! Pistol MITRALIERĂ și MUNIȚIE, furate de la un MILITAR, în Mamaia Sat!

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, potrivit informațiilor de la acea dată.

De atunci, însă, au tot fost demarate căutări și s-au conturat mai multe ipoteze.

Citește și: Arma furată din Mamaia Sat, căutată Canalul Dunăre-Marea Neagră! Vezi de ce

Vă reamintim că una dintre ipoteze a fost ca atacul să fi fost pus la cale de colegii militarului, cu scopul de a-l zbura din Armată. Dacă ar fi așa, și dacă toată isteria ar fi pornit de la o așa-zisă răzbunare, iată că lucrurile au scăpat de sub control. O altă ipoteză ar fi că individul este un fost militar care cunoștea foarte bine zona și modul în care se face paza. O altă variantă luată în calcul de către anchetatori este faptul că militarul ar fi adormit în post, ceea ce a făcut pe atât mai ușoară treaba atacatorului. În privința militarului ”agresat„ acesta s-a tot contrazis în declarații. A dat vreo 4, mereu cu alte detalii, ca în cele din urmă să recunoască faptul că era atent la telefon, că urmărea pe internet o slujbă religioasă și se ruga.

Potrivit informațiilor noastre, ancheta s-a extins asupra unui alt militar care trebuia să îi supravegheze pe ceilalți militari, inclusiv pe cel căruia i s-a furat arma. Mai mult decât atât, în urma unor percheziții la unitatea militară, s-au constatat mai multe nereguli, printre care și faptul că nu aveau camere de supraveghere. În altă ordine de idei, dosarul care era cercetat de Parchetul Militar ar fi fost preluat de Parchetul Tribunalului Constanța, potrivit informaţiilor noastre.

Citește și: Dosarul mitralierei furate în Mamaia Sat, preluat de Parchetul Tribunalului!

Așa cum e precizat mai sus, arma a fost găsită la data de 5 iulie 2022, în apropierea unității militare.

În cauză ancheta continuă.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si epilatii de procurori l-au crezut...
1
0
Intreb pentru un prieten, salteaua era cusuta cu ata alba?
1
0
As numi asta: Jocul Prostiei. Tara dobitoaca.
0
0
Ce cauta salteaua in curtea unitatii?
0
0
Ce prosteala, sa fie gasita arma cu incaractorul cu cele 30 de cartuse in zona unde a avut loc incidentul. Povesrti de adormit copiii.
2
0
in timpul serviciului cu arma in dotare, ce p******i am ajuns ,probabil ca il vor pedepsi crunt cu avertizare si pensionare anticipata pe bani si mai multi , eroii nostri,bine ca nu au rusii nimic in plan cu noi ca ii intampinam cu vecernii si utrenii, ca la asta sunt pregatiti eroii nostri nemultumiti de toate conditiileoferite de o slujba calduta si fara griji
0
0
Asta cu batutul soldatului sau politaiului inarmat si aruncarea armei in curtea unitatii sau in preajma,aste sunt fumate.Este sigur din interiorul unitatii sau de-al casei.Borfasi in uniforme.
1
0
Cum s-a cercetat locul faptei ? Atunci trebuia gasita arma, nu acum ! Daca scotoceau bine imprejurimile, cand au facut cercetarea locului faptei, gaseau arma aruncata in boscheti, de atunci. Cainele de urma ii ducea direct la arma.
1
0
le-a trimis-o inaoi cel care a luat-o! prin fancourier dupa ce le-a dovedit cat sunt de prosti!
0
0
Pe bune? Ne credeti tampiti? La 200 de metri langa?
0
0
Pt 16 53 , Of vai de ei saracii politiii cate au mai indurat hihihihahaha
1
1
Cine oare mai inghite galustele astea gogonate?
0
0
Fara cuvintre, jenant !
0
0
.***e politisti , saptamani la rand au fost implicati !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272