REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

EXCLUSIV! ANAF a SESIZAT Parchetul în urma CONTROLULUI de la Direcția de Drumuri

EXCLUSIV! ANAF a SESIZAT Parchetul în urma CONTROLULUI de la Direcția de Drumuri

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 5476

Acuzații grave la nivel înalt, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, în urma unui control al Serviciul Inspecție Economico-Financiară din cadrul ANAF. Inspectorii au pus în vedere conducerii instituției să recupereze diferite sume și accesorii ale acestora ca urmare a încălcării dispozițiilor legale referitoare la achizițiile publice, la controlul financiar preventiv și la modalitatea de ținere a contabilității, reținându-se decontarea unor servicii care nu au fost prestate și neasigurarea legalității operațiunilor decontate. Situația este atât de gravă, încât inspectorii ANAF au concluzionat că se impune sesizarea organelor de cercetare penală pentru săvârșirea, de către mai mulți actuali și foști salariați ai operatorului economic, a unor presupuse fapte de natură penală, după cum ne-au precizat unele surse. DRDP este de părere că acțiunea de control este ilegală, așa că a mers în instanță. A obținut, deocamdată, suspendarea executării măsurilor impuse de ANAF, până se va finaliza procesul privind anularea sau nu a actului administrativ, în speță decizia ANAF din iulie 2020.

În urmă cu ceva timp, mai exact în 2016, Serviciul Inspecție Economico-Financiară din cadrul ANAF a demarat un control la DRDP Constanța. Acesta a fost întrerupt, mai târziu, fiind reluat undeva prin anul 2019, durata controlului fiind de 12 luni, 3 săptămâni si 2 zile. Pe 29 iulie a.c., inspectorii au finalizat procedura, fiind emisă dispoziția obligatorie prin care i s-a pus în vedere să recupereze diferite sume și accesorii ale acestora ca urmare a încălcării dispozițiilor legale referitoare la achizițiile publice, la controlul financiar preventiv și la modalitatea de ținere a contabilității, reținându-se decontarea unor servicii care nu au fost prestate și neasigurarea legalității operațiunilor decontate. O parte din persoanele vizate sunt, potrivit surselor noastre, cele care au asigurat sau încă asigură conducerea instituției, printre acestea amintim pe fostul director Aidîn Ibram, sau V.C., fosta directoare economică din mandatul lui Ibraim.

ANAF a concluzionat că se impune sesizarea organelor penale

Prin Procesul verbal nr. 280 din 29.07.2020, inspectorii ANAF au concluzionat că se impune sesizarea organelor de cercetare penală pentru săvârșirea, de către mai mulți actuali și foști salariați ai operatorului economic, a unor presupuse fapte de natură penală. Precizăm că DRDP a obținut în instanță suspendarea măsurilor dispuse în decizia din 29 iulie, însă ANAF a formulat recurs. Speța a ajuns la Curtea Supremă.

Ce spun reprezentanții DRDP!

Conducerea DRDP Constanța, reprezentată de Marin Dima, nu a dorit să ofere un punct de vedere și să spună cine anume este, mai exact, vizat, de anchetă, invocând Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal. A mai precizat faptul că instituția a întreprins toate demersurile legale pentru anularea, atât a deficiențelor constatate, cât și a măsurilor dispuse de echipa de inspecție economico-financiară.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa o tu da asta de la conducere, ca numai rezultate a avut...in afara de faptul ca o cheama pe d-soara Craiu la el in birou de 2 ori pe zi mai putin cand e pe stop, nu a facut nimic...da domnule Dima da, toti stim ce gunoi esti si ce faci tu de fapt aici...si speram multi dintre noi sa te duci la puscarie, acolo unde iti e locul...si poate iti face vizite conjugale Craiu, ca i se umezesc ochii si chilotii cand spune sefu...
8
2
Mai mwistule, nu te mai satura dumnezeu, spagarule, ai fost director la rar cta, acum esti la drumuri, tu lai adus pe zdreanta de marius Gheorghe la rar, mortii matii
6
1
Victoras micul infractor? Cu gurita deschisa tot timpul si dintisorii la vedere pe sub ochelari?
2
1
Faceti ancheta si la ceilalti de la drumuri, adica Confort urban. Alta mafie si alta caracatita de interese.
5
1
fugi repede la fratii tai intru hotie !!! Judecatorii muisti hoti !!!
7
1
faceti ancheta si la primaria Techirghiol sa vedeti nereguli mari
4
1
A fost denuntat la Parchet de doua ori. Nu a patit nimic. Are procurori care il protejaza si el plateste.
9
2
La mine, nu o data, am fost controlati tendentios. Si a trebuit sa ne aparam in justitie. Sa vezi ce frustrat te simti cand trebuie sa te aperi fara sa fi gresit.
6
5
Nu ma,uni directori sau obisnuit sa fure in stil mare din bani statului din cauza asta cand vrea statul sa vada cum i s-au cheltit bani incep hoti sa sara de cur in sus,si eu am lucrat cu bani statului si am avut controale dar nu mi-a fost frica niciodata pentru ca lucrul asta era ceva normal,eu nu am considerat ca sunt persecutat.
8
2
dima este un mincinos pus politic de psd fara concurs un hot care a furat si care sia pus in functii doar oamenii lui gen ninel , victoras etc fosti papagali de la rajdp buni de nimic
14
5
nu exista om cinstit. egzista oameni neanchetati inca
11
2
E un cuib de pizdisti rosii. Anihilati-l.
14
2
La puscarie cu mafia din institutiile statului.
18
1
Pt ca a fost pus de PSD. Logic. E momentul.
14
6
Domnu Dima este un bun gospodar si asa ca numai dati cu mizerie in el.
10
26
Louis de Funes reincarnat?
18
3
Reglare de conturi!!!se ducea anafu acolo asa ca nu avea ce face
11
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108