REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

EXCLUSIV! EL este CANDIDATUL care a VRUT să-i ia SCAUNUL Mirabelei CĂLIN!

EXCLUSIV! EL este CANDIDATUL care a VRUT să-i ia SCAUNUL Mirabelei CĂLIN!

Replica API 29 decembrie 2021 | 00:11 7146

Concursul pentru funcția de secretar al municipiului Constanța, ce a avut loc luni, 27 decembrie, i-a scos pe procurorii DNA din birouri, care au descins la Primăria Constanța, în urma unei sesizări. Organizarea concursului este pusă sub semnul întrebării, acesta fiind și motivul pentru care anchetatorii au ridicat documente, în vederea verificării. Scaunul de secretar general a fost râvnit de Mirabela Călin, care este pe funcție, fiind delegată de primarul Vergil Chițac, și Aurel Marinescu, un funcționar public din Olt. Dacă Mirabela Călin nu a dorit să facă niciun comentariu legat ancheta procurorilor sau de faptul că a fost respinsă, Marinescu ne-a precizat că nu el este cel care a făcut sesizarea la DNA, deși are suspiciuni cu privire la modul în care s-a desfășurat concursul.

Aurel Marinescu

Aurel Marinescu a fost secretarul localității Drăgănești Olt, în urmă cu mulți ani, fiind destituit din funcție, spune el, pe criterii politice. A mai participat la concursuri de acest gen, fără succes însă. Luni, 27 decembrie, a ajuns și la Constanța, aspirând pentru funcția de secretar general al municipiului Constanța, la fel ca și Mirabela Călin. Ambii s-au înscris, însă niciunul nu a obținut punctajul de trecere.

Marinescu: Nu am făcut eu sesizarea la DNA

Replica a vorbit cu Aurel Marinescu și ne-a dezvăluit că nu va face contestație, pentru că are convingerea că și în Primăria Constanța lucrurile stau la fel ca în toate instituțiile publice, atunci când vine vorba despre ocuparea unei poziții de conducere. ”Nu am făcut eu sesizarea, însă mă bucur că procurorii anchetează modul în care s-a desfășurat acest concurs. Atât eu, cât și contracandidata mea am picat, însă vreau să vă spun că mă așteptam să obțin peste 7.50 de puncte. Sunt foarte supărat. N-am făcut contestație, pentru că am văzut care este mersul lucrurilor”, a declarat, pentru Replica, Aurel Marinescu, consilier în cadrul Direcției Județene de Evidența Populației Slatina.

Marinescu: Am bănuiala că s-a întâmplat ca la majoritatea concursurilor pentru funcțiile de conducere

”Am bănuiala că s-a întâmplat ca la majoritatea concursurilor pentru funcțiile de conducere. Cred că a mea contracandidată cunoștea subiectele, cel puțin trei dintre ele. Se cunoștea, evident, cu membrii comisiei, erau apropiate. Fiecare subiect din cele trei care ar fi putut să le primească dinainte avea 20 de puncte, ea a obținut peste 50 de puncte”, ne-a mai declarat funcționarul.

Aurel Marinescu a mai precizat faptul că se cunoștea și durata examenului. Deși, concursurile se desfășoară pentru maxim 3 ore, cel pentru funcția de secretar general a durat două ore. Din comisie au făcut parte trei angajate ale primăriei, și un reprezentant al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, însă nu de la București, ci din teritoriu, în speță un angajat al Prefecturii Constanța. ”Remarcând discuțiile dinainte și din timpul concursului, am sesizat că a mea contracandidată era destul de apropiată de membrii comisiei”, a spus Marinescu.

Voi veni, din nou, la concurs, ”blindat cu o serie de chestiuni”

Aurel Marinescu așteaptă să treacă trei luni de zile, pentru a se putea înscrie din nou la concurs. Și atunci, va veni ”blindat cu o serie de chestiuni”. ”În mod normal, după organizarea unui concurs, se poate prelungi perioada de exercitare a funcției pentru 3 luni. Aștept cu nerăbdare să treacă aceste trei luni, apoi voi veni la concurs blindat cu o serie de chestiuni”, a punctat candidatul.

Mirabela Călin

Mirabela Călin: Nu fac nici un fel de declarații

Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere și de la Mirabela Călin, cea de-a doua candidată a concursului pentru funcția de secretar al municipiului Constanța și persoana care exercită această funcție, numită pe 15 iunie, prin dispoziție de primar, însă ne-a precizat că ”nu fac nici un fel de declarații pe acest subiect”. Mirabela Călin va rămâne secretarul municipiului Constanța, până la organizarea unui nou concurs.

Revenind la ancheta DNA, procurorii au deschis un dosar penal in rem, adică cercetează fapta, nu persoane, nefiind audiați angajați ai primăriei în acestă speță. Deocamdată, nu se știe, exact, care este obiectul dosarului și în ce a constat plângerea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate cineva să spună, cu argumente,ce vina are Marinescu că s-au născut în jud. Olt și ce merite au cei din Constanta care candidează? Poate ați auzit de discriminare sau poate mai răsfoiți puțin Constituția in ceea ce privește alegerea locului de munca.In rest, nimic nou,cu excepția relei credințe.Vom vedea la final.....
0
0
Ce vroia sa faca cu scaunul ? Sa recolteze o coprocultura?
1
0
Cum de nu au gasit un sau o albanez corcit cu oaie
0
0
ce mama dracului dcauti tu de la SLATINA la CONSTANTA???nu va mai astampara satana...
4
6
Intreaba mamica si taticul din ce moldova au ajuns in cta
2
5
la constanta.Mwie cu kkt.
2
5
Sanchi, prezentati si voi subirctul, mai amplu, dupa ce toata presa a vuit. Nu atunci prea insistat, dehhe teaca si paiata sunt o vacuta de muls, muls, muls, muls.
5
1
Dana intra la tot... unde se dau exam..? Toate conc .... asa se iau..asta se stie
3
1
Doamna sifon arhitect sef
7
2
ce naiba cauta asta in Olt la noi in Constanta, sa se duca la el acolo, sa nelase naibii in pace ca nu destul le avem noi pe ale noastre!
9
16
adica ce au facut
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468