REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Exclusiv: Gălbău, pe urmele lui Banias. A lăsat PDL şi a trecut la PC

Exclusiv: Gălbău, pe urmele lui Banias. A lăsat PDL şi a trecut la PC

Replica API 18 februarie 2012 | 00:00 222

Fostul viceprimar din Năvodari a schimbat iar partidul!

Fostul viceprimar din Năvodari a schimbat iar partidul!

Surpriză de proporţii la Năvodari! Tudorel Calapod, preşedintele Organizaţiei Locale a PDL, i-a retras sprijinul politic lui Ştefan Gălbău, fost viceprimar. După ce Jean Paul Tucan, liderul liberalilor novodăreni, a refuzat să facă echipă la proximele alegeri cu Ştefan Gălbău, consilierul a sărit direct în barca Partidului Conservator. Convins fiind că împreună cu senatorul Mircea Banias, proaspăt demisionar din PDL şi actual preşedinte al PC Constanţa, va reuşi să câştige cât mai multe funcţii în administraţia năvodăreană, Gălbău a schimbat macazul.

Aşa că, de la 1 februarie a.c., atât Banias cât şi Gălbău au renunţat la PDL şi s-au înscris în PC. "Celor de la PDL le-am spus "La revedere!". Dacă Jean Paul Tucan era un om de caracter rămâneam la PNL, dar aşa am trecut la PC. De la 1 februarie a.c. sunt preşedintele executiv al Partidului Conservator - Năvodari şi vreau să fac echipă cu oameni de caracter. Chiar dacă PDL mi-a retras sprijinul politic, în Consiliul Local Năvodari activez din partea PC", a declarat, pentru "Replica", Ştefan Gălbău. Acesta spune că a avut mai multe întâlniri cu senatorul Mircea Banias şi urmează să stabilească principalele obiective politice pentru proximele alegeri. "Există o decizie a PDL prin care domnului Ştefan Gălbău i s-a retras total sprijinul politic. Este sancţiunea cea mai dură înainte de excludere. Decizia a fost luată săptămâna trecută ca urmare a faptului că s-a rătăcit cu o coroană de flori la PNL, iar acum umblă creanga la PC. Trebuie să înţeleagă că PDL nu este societate comercială, nu a avut contract de muncă, şi îi respectăm dorinţele. A avut două şanse, dar a preferat să plece, ori dragoste cu sila nu se poate", a spus Calapod.

Ce au în comun Mircea Banis şi Ştefan Gălbău?

Menţionăm faptul că atât Ştefan Gălbău cât şi Mircea Banias au mai fost şi în alte partide înainte de a se înscrie în PDL, iar acum s-au reunit la PC. "Gălbău s-a dus la PC unde preşedinte la Constanţa este Banis, pe care l-a săpat şi l-a hulit atunci când amândoi activau la PDL. Nu ştiu cum se vor înţelege. Probabil că Gălbău s-a dus la PC să-l sape mai bine pe Banias. E treaba lor ce vor să facă", a opinat Calapod.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108