REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

EXCLUSIV: Ministrul Sănătăţii vine la Sanatoriul Techirghiol

EXCLUSIV: Ministrul Sănătăţii vine la Sanatoriul Techirghiol

Replica API 23 iunie 2012 | 00:00 137

Rusu mai vrea un pavilion pentru pacienţi

Rusu mai vrea un pavilion pentru pacienţi

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol este ocupat la capacitate maximă, susţine managerul Vasilică Rusu. Pentru că unitatea de tratament îşi propune să trateze cât mai mulţi pacienţi, Rusu are în plan un proiect de extindere a unitatăţii cu încă un pavilion. Iar pentru ca proiectul să devină realitate, Rusu are nevoie de aprobarea şi susţinerea financiară a Ministerului Sănătăţii. "Pe 13 iulie se împlinesc 113 ani de balneologie la Techirghiol, iar ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, ne-a răspuns prompt la invitaţia noastră. Cu această ocazie, îi voi propune ministrului să mai construim un pavilion pentru pacienţi. Este singura unitate din ţară care mai funcţionează la capacitate maximă", a declarat, pentru "Replica", Vasilică Rusu. Printre cei care beneficiază de tratamentele miraculoase cu nămol de la Techirghiol se numără atât pacienţii străini, cât şi cei români. "Predomină românii ca pacienţi ai Sanatoriului Techirghiol, dar nu putem să-i omitem nici pe turiştii străini. Suntem bucuroşi că vin să ne calce pragul, pentru a se vindeca", a spus Rusu. De precizat că Sanatoriul Techirghiol funcţionează cu Secţia de Recuperare, Medicină Fizica şi Balneologie I, dotată cu 175 paturi; Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie II, prevăzută cu 170 paturi; Secţia Sanatorială Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie ce cuprinde 410 paturi şi Secţia Spital Recuperare Medicală Neuro-psiho-motorie-copii cu 180 paturi.

Iată ce zice Rusu, despre controlul de la Sanatoriul Techirghiol:

Menţionăm şi faptul că, de joi, la Sanatoriul Techirghiol, o echipă mixtă de specialişti de la Ministerul Sănătăţii, Ministerului de Finanţe şi de la Casa Naţională de Sănătate a demarat un control pe parte de achiziţii. "Nu este vorba despre un control. Se verifică dacă există creanţe neplătite, facturi de la furnizori neachitate după 90 de zile. Noi chiar nu avem. Verificarea a fost demarată în baza unui ordin al ministrului în colaborare cu reprezentanţii Casei Naţionale. Verificarea se face la toate unităţile din subordinea Ministerului Sănătăţii, nu a fost demarată în baza vreunei sesizări", a declarat Rusu, aflat în concediu de odihnă. "Mi-au rămas zile de concediu de anul trecut şi dacă nu le luam până la sfârşitul luni iunie a.c. le pierdeam. Luni revin la muncă", a explicat Rusu, excluzând varianta că ar fi intrat în concediu pentru a nu fi prezent la unitate pe perioada controlului. Cât despre ceilalţi directori absenţi de la muncă, Rusu a menţionat: "Directorul medical se află două zile la un congres în Spania, nu este plecată la distracţie. Cât despre directorul financiar-economic, specific că se află în concediu. Menţionez că instituţia funcţionează bine când totul se coordonează şi merge de la sine. Acela este un management eficient", a conchis Rusu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108