REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Exclusiv! Un elev a venit cu un briceag la școală; o profesoară s-a ales cu răni!

Exclusiv! Un elev a venit cu un briceag la școală; o profesoară s-a ales cu răni!

Replica API 3 februarie 2016 | 12:20 647

Un elev de clasa a IX-a venit înarmat cu un briceag la şcoală, în judeţul Constanţa, iar un cadru didactic, în încercarea de a evita un accident, a devenit chiar el victimă.

Totul s-ar fi petrecut în cursul zilei de marţi, 2 februarie, la Liceul Teoretic din localitatea constănţeană Băneasa. Elevul ar fi pătruns în unitatea şcolară cu obiectul tăietor - înţepător ascuns în buzunar, după care a început să-l fluture în fața colegilor. Aceștia au anunțat cadrele didactice, iar o profesoară a intervenit pentru a evita un accident. Dar, întrucât elevul a opus rezistenţă, aceasta s-ar fi ales cu răni.

Ulterior, elevul a susținut că, de fapt, doar ce cumpărase briceagul și nu a venit cu el de acasă.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a desfăşurat evenimentul.

Update

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, marți, 2.02.2016, la ora 17:35, în incinta Liceului Teoretic Băneasa, un elev din clasa a IX-a, cu domiciliul în Ion Corvin, a pătruns cu o armă albă, pe care o ținea în buzunar. Acest fapt li s-a adus la cunoștință profesorilor de serviciu, A.S și D.M, de către un alt elev, care văzuse cuțitul.

Profesorul de serviciu s-a dus la elevul respectiv și l-a întrebat de cuțit. În momentul în care l-a luat de la elev, cadrul didactic s-a tăiat superficial la deget.

Au fost anunțați directorii unității, care au discutat cu elevul care a pătruns cu arma albă în școală, iar acesta a susținut că a cumpărat cuțitul din Băneasa pentru că a avut nevoie să pregătească hrana (merge la câmp cu animalele de care se ocupă). De asemenea, a susținut că nu a scos cuțitul din buzunar, nu a spus nimănui de acest cuțit, dar că a fost văzut pentru că i-a căzut din buzunar. A ales să nu țină cuțitul în geantă de teamă să nu-i caute colegii de clasă în geantă.

Au fost anunțați părinții elevului, care vor veni azi, 3.02.2016, pentru a se discuta în consiliul clasei fapta elevului. Pentru că elevul a dat dovadă întotdeauna de un comportament ireproșabil, iar fapta lui nu a fost însoțită de alte comportamente violente, conducerea unității a considerat că nu este necesară apelarea serviciului de urgență 112.

Se va proceda conform Anexei nr 4. la Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățămant preuniversitar din 15.01.2015.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108