REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Explicații în premieră, după 20 de ani! Cum a fost „zburat” Gică Hagi de la națională: „A țipat, a făcut urât la Mircea Sandu, iar el «l-a curățat»! Nu a contat rezultatul cu Slovenia”

Explicații în premieră, după 20 de ani! Cum a fost „zburat” Gică Hagi de la națională: „A țipat, a făcut urât la Mircea Sandu, iar el «l-a curățat»! Nu a contat rezultatul cu Slovenia”

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:00 403

Dumitru Dragomir, 73 de ani, fost președinte al LPF și fost vicepreședinte al FRF, a dat detalii în premieră despre demiterea lui Gică Hagi de la echipa națională, din 2001, după barajul pentru CM 2002 cu Slovenia.

Naționala României a fost prima echipă antrenată de Gică Hagi. Tricolorii au pierdut calificarea la CM 2002, după o dublă cu Slovenia, 1-2 în deplasare, 1-1 acasă. Hagi a plecat de la națională, după aceste meciuri.

Potrivit lui Dragomir, Hagi și Mircea Sandu s-ar fi certat în Slovenia, în hotel, din niște cauze organizatorice. Mircea Sandu ar fi fost foarte deranjat de reproșurile „Regelui” și s-a răzbunat: ar fi decis să-l demită, indiferent de calificarea României la CM 2002.

„Hagi n-a fost ajutat de Federație. Eu eram acolo, eram vicepreședinte. Știu ce zic. Am jucat în spațiul iugoslav, iar Hagi l-a jignit atunci pe Mircea Sandu. Sandu și-a ieșit din fire și el și «l-a curățat» pe Hagi. E în premieră ce zic. Eu îl lăsam, nu-l dădeam afară.

Era turul meciului cu Slovenia, din baraj. Și Hagi a venit în holul hotelului și a făcut gălăgie pentru că nu erau camerele pregătite. Conducerea a plecat de la aeroport cu o oră înaintea echipei. Noi am ajuns la hotel și ne-am dus la bar. Eram mulți oameni. Unii trebuiau să se ocupe de cazare pentru ca atunci când ajungeau jucătorii să fie totul în regulă. Ei doar să primească doar cheile, să nu stea prin holuri, înaintea meciului. Dar a fost organizarea proastă.

Hagi avea dreptate, dar a greșit când a folosit acel ton. Când Hagi și jucătorii au venit au mai stat o oră în hol. În loc să primească direct cheia, ei au stat și au mai completat foi. Iar Hagi și-a ieșit din fire. A țipat, a făcut urât. Chiar dacă se califica, Sandu îl dădea afară”, a declarat Dumitru Dragomir la TV Digi Sport.

În barajul jucat în octombrie 2001, cu Gică Hagi aflat la prima experiență ca antrenor, România a fost eliminată de Slovenia. În tur, „tricolorii” au pierdut în deplasare 1-2, iar în retur, scorul a fost egal, 1-1.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dl Escu esti supercorect !Asta-i realitatea dar ce te faci cu tupeul lor ?
2
0
D.Dragomir si M.Sandu ar fi ajuns in puscarie daca in Romania era justitie pe bune,iar Hagi un antrenor fara rezultate a fost numit selectioner si rezultatul s-a vazut.Doi penali si un prost au ratat o calificare mai mult decat jucatori de atunci,pacat.
8
1
sandu a fost un mare amator de wiski ...la fel si cei din anturaj . ati uitat ca celebrul kassai era fost ospatar si cel care aranja protocoalele ?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108