rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU a scăpat de EXCUTAREA silită. CHIȚAC va MOȘTENI amenzile aplicate în hotărârile judecătorești?!

Primarul ales al Constanței, Vergil Chiţac, va avea o misiune destul de la grea la Primăria Constanța! După cum el însuși a anunțat, după preluarea ștafetei va chema Curtea de Conturi pentru a lua la puricat documentele primăriei, va cere rapoarte de activitate tuturor șefilor direcțiilor etc. însă, nu a luat în calcul un alt aspect la fel de importat: ar putea moșteni și amenzile survenite după ce Decebal Făgădău nu a pus în aplicare mai multe hotărârijudecătorești. Și spunem asta pentru că, într-unul din dosare, încă primarul în funcție DecebalFăgădău a scăpat de executarea silită pornită împotriva sa de către ANAF. Decizia este definitivă. Și nu sunt deloc modice! 419.010 lei, respectiv 415.095 lei, sumă urmărită de ANAF cu titlu de venituri din amenzi pentru neexecutarea hotărârilor instanței.

Decebal Făgădău a fost executat de ANAF, în februarie 2019, după ce un investitor din Constanţa nu a putut realiza o investiţie în Faleză Nord.

De ce ANAF a pornit executarea!

Executarea a survenit după ce Făgădău nu ar fi pus în aplicarea deciziile instanței, adică nu ar fi votat, alături de consilieri, în ședință, un PUZ pentru un teren din cartierul Faleză Nord, necesar pentru construirea unui bloc cu 4 etaje, elaborat de familia Puiu. Geta și Puiu Nicolae, în calitate de proprietari ai terenului situat în Mr. Şofran nr. 24B-24C, în suprafață de 352 mp, au solicitat, în 2012, eliberarea certificatului de urbanism necesar construirii unui imobil cu patru etaje. Prin C.U. 1341/2012, cererea a fost respinsă sub pretextul că pentru terenul respectiv există interdicții temporare de construire până la elaborarea și aprobarea PUZ. Astfel, a fost deschisă o acțiune în instanță, în decembrie 2012, solicitând anularea hotărârii de respingere a certificatului de urbanism și obligarea Primarului Municipiului la elaborarea PUZ în termen de 30 de zile și la obligarea Consiliului Local la aprobarea lui, sub sancțiunea unei amenzi civile de 20%, obligarea la plata de daune în cuantum de 1000 EURO/zi întârziere.

Făgădău, executat pentru aproximativ 900.000 lei

Decizia a rămas definitivă în 2015. Însă, hotărârea nu a fost pusă în aplicare. Fapt pentru care constănțenii au depus o nouă acțiune în instanță, solicitând sancțiunea edilului pentru neexecutarea hotărârii. Între timp, administrația locală a elaborat PUZ-ul, a ajuns în consiliu, în martie 2016, însă din cei 27 consilieri, unul a votat „pentru ”, iar restul s-a abținut.

ANAF a demarat procedurile de executare până la concurența sumelor de 419.010 lei, respectiv 415.095 lei. Făgădău a contestat-o, iar pe 31 ianuarie, Judecătoria i-a admis cererea, anulând titlurile executorii. Instituţia a formulat recurs, însă, magistrații l-au respins pe 10 septembrie.

De ce a considerat instanța că Făgădău nu trebuie să fi executat silit de ANAF

Instanța a reținut că amenda fost aplicată Primarului Municipiului Constanța, acesta având calitatea de debitor. Plătitor este persoana care, în numele contribuabilului, conform legii, are obligația de a plăti sau de a reține și de a plăti ori de a colecta și plăti, după caz, impozite, taxe și contribuții sociale. Așadar, debitor plătitor este Primarul, au reținut magistrații, creanța fiscală luând naștere în patrimoniul acestei instituții, subzistând indiferent de persoana fizică aflată în funcția aceasta la un moment dat. ”Ca funcție de autoritate publică, funcția primarului este exercitată de-a lungul timpului de persoane fizice, alese în condițiile legii, pentru o perioadă determinate de timp, fără a se face confuzie între primar, ca autoritate executive a administrației publice locale, și persoana fizică ce exercită funcția publică de primar. În cauză, obligația de plată a amenzilor revine Primarul Municipiului Constanței, ca autoritate a administrației publice locale, și nu numitului Decebal Făgădău, persoana fizică ce exercită la momentul sancționării cu amendă funcția publică”, a reținut instanța.

Cu alte cuvinte, Făgădău a scăpat de executare și de conturile blocate, însă ce se va întâmpla cu amenzile, cine le va plăti? Va moşteni primarul succesor, Vergil Chițac, debitul?

Potrivit avocatei Felicia Ovanesian, amenzile nu le va plăti primarul care-l succede în funcţie pe Făgădău, Vergil Chiţac.

Alte acte executorii, contestate

Pe 3 septembrie 2019, lui Făgădău i-au fost comunicate alte titluri executorii, stabilindu-se în sarcina sa obligația de plată a creanței fiscale în cuantum de 34.280 lei cu titlu de venituri din amenzi. Acesta este reprezentat de sentința civilă nr. 18/01.02.2019. Concret, este vorba despre un alt PUZ pentru un teren situat în Faleză Nord, în intravilanul municipiului Constanţa, zona blocurilor PA2-PA4, lot 7, investitor Mihai Valentin. Numai că, pe fond, Făgădău a pierdut, completul de judecată considerând că, amenda se aplică conducătorului unității, acesta fiind singurul responsabil în condițiile legii, pentru neexecutarea hotărârii. Ori, conducătorul instituției nu poate fi, raportat la circumstanțele cauzei, decât persoana fizică, adică Decebal Făgădău. Rămâne de văzut ce va decide instanța de recur şi în acest caz.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 3 octombrie 20204501
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

02PNL INDEPENDENTA(3 oct 23:35)
Primarul PNList nu a putut administra bani din casa aau pierdut 24 miliarede acum a pierdut dar lipsa banilor nu se simte ink
03pt a lamuri alegatorii(3 oct 22:43)
Chitac este Fagadau in versiune liberala.
11Vasile(3 oct 22:25)
Ar trebui ca toate amenzile luate in mandatul de primar sa fie platite de Fagabou din buzunarul lui. Din ei 10 euro primiti spaga pt fiecare stalpisor montat cu 600 lei bucata.
36Adrian Panait(3 oct 20:46)
Jo's palaria pentru familia Puiu a castigat prin instanta ca nu a vrut sa ii dea spaga lu Fagadau. Acest Fagadaua dus Constanta cu 20 ani in urma. Babu Encica, Fulvia, Serban, Narcis niste escroc de meseria aghiotanti lui Fagadau
01Gelu(3 oct 20:24)
Te doare cacatul....labagiilor...
04gogu(3 oct 19:37)
In roata aia "ca la Londra" se mai da cineva ?
15cezara(3 oct 19:11)
de ce nu se comenteaza la felix?
08curatenie(3 oct 18:02)
pt cipani!!!! la tulcea cu oile !!!
510Raspundere patrimoniala(3 oct 16:39)
Raspundere patrimoniala pemtru fatalau si babuin. Iar nepunerea in aplicare a hotararilor judecatoresti este fapta penala. Dar na cum procurorii si judecatorii sunt cu psd in suflet era normal ca fatalau sa nu pateasca nimic.
114@...(3 oct 16:28)
...toti spagarii de directori din Primarie...out...atentie si la sefii de serviciu !!!
112la oi cu machidonii(3 oct 16:16)
acolo este locul lor, zdrentele dreaq!
616Coco(3 oct 13:39)
Acum o sa inceapa cu greaua mostenire si o s o tina asa tot mandatul. O sa fie justificare pt toate. Pe de alta parte chitac nu a venit cu un program ci cu jos cu psd. Asa ca cei care l au votat habar n au ce va face amiralul de carton. Poate macaracum ne va spune. Stroe nu mai este la Raja, asteptam scaderea pretului apei! La fel si cu parcarile. o sa fie maaare dezamagire dragi pnlisti si usristi. Toti nedorim mai bine, dar, din pacate, asemenea specimene nu sunt o alternativa buna la psd.
410afaraaa...!(3 oct 13:32)
Este cit se poate de corect, sa vina in primarie, o echipa noua formata din oamenii lui Chitac. Cu cine sa lucreze, cu cei din psd, majoritatea machidoni?
411Buba e la(3 oct 13:28)
judecatorii muisti si spagagii ! Aia ar trebui pusi sa plateasca da-le-as cacatul la lins !!!
312hmm(3 oct 13:05)
Daca scapa Machidonii dupa conducerea asta...ne meritam soarta!
312Falezq Nord(3 oct 12:05)
Machedonii au distrus xartierul cu blocurile lor ilegale, au trantit 8 etaje de au luat yoata vederea la mare, problema nu e ca a respectat legea si nu q acordat puz de bloc intre case, ci de ce a dat PUZ-uri altor blocuri pe filuera machedoneasca BABU, spagile le incasa viceprimarul BABU
58Escu(3 oct 10:28)
Si ce daca Fagadau numai este primar,fapta a fost facuta de el si instanta la comandat pe el,unde scrie ca daca pierzi functia de primar scapi de executarea silita,ce fel de lege mai este si asta?,fapata este fapta si nu se iarta daca faptuitorul nu mai are o functie sau daca a ramas in functie.
830Va imbatati cu apa rece(3 oct 10:07)
Nu va face absolut nimic. Aveti nevoie de dovada? Mai tineti minte asociatia Constanta Altfel? Cea in care Chitac cu Ovanesian erau tartori? Si cum s-a laudat ea ca in instanta a obtinut anularea platii parcarii prin SMS? Apoi, Fagadau impreuna cu consilierii lui si ai lor au reintrodus-o? Ei bine, azi Chitac este primar. Stiti voi sa fi anulat plata prin SMS? Una-i vrajeala pentru prosti, alta-i realitatea. Si realitatea e ca il doare in cascheta de cetatean. Ei se bat pt numiri in serviciile primariei, pe cine sa dea afara ca sa puna de-ai lor. Prima lor grija. Nu voi!
18@Paul M(3 oct 09:59)
Mai Oracle,mai repetentule,pune mana si invata la gramatica ca nici Dracu nu se uita in gura ta de prost.
128Paul M(3 oct 09:47)
Toooti cei care pupati azi rect de Comanescu scuze marioneta Chitac care zisese ii primar ve-ti avea o maaare dezamagire.Da da nu nu peste mult timp.Asa ca mai usurel cu pupiici in rect.
417cta(3 oct 09:26)
pana intra chitac in paine, ginerica mort vinde tot, face contracte paguboase, da autorizatii pt blocuri in zone de case...
616Gelu(3 oct 09:21)
Sa se duca invartindu-se. Bine ca am scapat de clanul mazare.
618Ma indoiesc(3 oct 08:32)
Cu siguranta amiralul va bloca doar documentele ilegale ...nu va angrena primaria in litigii aiurea pe banii nostri...cu siguranta nu va repeta gre greselile lui bula
48Primaria(3 oct 08:25)
Si cu batranii care trebuie sa dea banii inapoi de la subventia pt incalzire, pt ca au avut 3000 lei in cont pentru inmormantare, ce ne spuneti???
1515IONEL(3 oct 08:22)
Cu siguranta va fi o schimbare in bine. Nu se poate peste noapte, dar cu siguranta o vor simti locuitorii Constantei. Veti vedea!
617gica(3 oct 07:44)
Cam asta se va intampla in perioada urmatoare. Chitac va bloca tot. Oamenii pe buna dreptate vor da primaria in judecata. Ovanesian va primi un contract baban pe firma de avocatura sa apere interesele primarie. fie ca pierde sau castiga banul intra in buzunar.
712Judecatorii acopera fraudele(3 oct 06:15)
Nu poporul este de vina,marionetele care ne conduc si ne lasa impresia ca poporul alege.Constanta nu-si va reveni niciodata,o sa fie mai rau.Singura solutie emigrarea.Mai rau ca aici nu poate fi.Daca era o subventie data cetenilor inmediat era executat amaratul,chiar daca avea dreptate ca primaria a furat 75 % din subventii.Cetatenii nu au primit chitante de la primarie cu sumele care le-au fost date subventii,nu au acte nu pot dovedi sumele furate de primarie in instanta.Administratorul blocului fugit in America. Iar judecatorii sunt alti hoti iau de bun toate minciunile spuse de primarie.
322PSD si PNL(3 oct 01:25)
vor domni prin rotatie in aceasta tara de maimute primitive, prostii nu trebuie sa aiva un viitor mai bun pentru ca prostii si o..... freaca cu a lor mana... nesiiliti de nimeni, popor de retardati
mai mult...Replica
18 apr 22:10ReplicaSONDAJ 2021: PNL, în cădere liberă. PSD și USR PLUS își conservă pozițiile!

Partidul Național Liberal (PNL) începe să resimtă din plin probleme guvernării. Măsurile de austeritate luate de...1071

18 apr 21:10ReplicaTatăl și fratele lui OMBLADON de la PARAZIȚII au MURIT de COVID3095
19 apr 00:08ReplicaLa Mănăstirea Doctorilor fără de arginți, AGHIASMA costă 10 LEI litrul! VIDEO1842
19 apr 23:33ReplicaO FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Proces interesant pe rolul tribunalului, unde o mică firmă de izolații, cu un singur angajat, cere falimentul...1166

19 apr 07:59ReplicaCLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID2976
19 apr 23:31ReplicaMaria ANGHEL, o nouă PERFORMANȚĂ la campionatul NAȚIONAL individual pentru JUNIORI la ȘAH540
19 apr 08:48ReplicaFostul IUBIT al patroanei de la Casa cu Terapii e 'VEDETĂ' în PRESA americană!

Patroana salonului de înfrumusețare Sandra Jolie a ajuns în instanță cu fostul concubin. De ce? Ei bine, aceasta...1818

19 apr 23:14ReplicaDumitru NANCU rămâne fără postul de DIRECTOR la Fondul pentru IMM-uri?1045
19 apr 23:01ReplicaINVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA752
19 apr 22:53ReplicaBĂTĂUȘ din Murfatlar EXTRĂDAT după ce a AGRESAT 3 persoane în GERMANIA

Pe numele lui Alin Iulian Olteanu, din Murfatlar, a fost emis un mandat european de arestare la data de 08.03.2021, de...724

19 apr 00:01ReplicaTemperaturi RIDICATE în această săptămână684
19 apr 22:50ReplicaSPITALUL Medgidia CAUTĂ să se doteze cu ECHIPAMENTE de PROTECȚIE331
Vremea
7.1°7.1° - 8.9° luni, 19 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 2.65 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...374

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...181

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...331

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...306

Local
19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1385

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

Pe teritoriul României, până duminică, 18 aprilie, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul...824

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

471

19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...403

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 18 aprilie, la ieșire din constanța...864

19 apr 23:57LocalO mașină s-a făcut SCRUM! Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

779

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...786

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...312

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

596

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...534

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...550

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...678

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...596

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...597

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

742

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2837

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2928

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3925

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3925

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7344

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8263

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....630

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...2867

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

1069

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...635

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...689

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

2164

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...205

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...197

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

184

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...447

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...596

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

540

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...207

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...204

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

187

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...184

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....185

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...194

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...190

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...205

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

220

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT