rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU a scăpat de EXCUTAREA silită. CHIȚAC va MOȘTENI amenzile aplicate în hotărârile judecătorești?!

Primarul ales al Constanței, Vergil Chiţac, va avea o misiune destul de la grea la Primăria Constanța! După cum el însuși a anunțat, după preluarea ștafetei va chema Curtea de Conturi pentru a lua la puricat documentele primăriei, va cere rapoarte de activitate tuturor șefilor direcțiilor etc. însă, nu a luat în calcul un alt aspect la fel de importat: ar putea moșteni și amenzile survenite după ce Decebal Făgădău nu a pus în aplicare mai multe hotărârijudecătorești. Și spunem asta pentru că, într-unul din dosare, încă primarul în funcție DecebalFăgădău a scăpat de executarea silită pornită împotriva sa de către ANAF. Decizia este definitivă. Și nu sunt deloc modice! 419.010 lei, respectiv 415.095 lei, sumă urmărită de ANAF cu titlu de venituri din amenzi pentru neexecutarea hotărârilor instanței.

Decebal Făgădău a fost executat de ANAF, în februarie 2019, după ce un investitor din Constanţa nu a putut realiza o investiţie în Faleză Nord.

De ce ANAF a pornit executarea!

Executarea a survenit după ce Făgădău nu ar fi pus în aplicarea deciziile instanței, adică nu ar fi votat, alături de consilieri, în ședință, un PUZ pentru un teren din cartierul Faleză Nord, necesar pentru construirea unui bloc cu 4 etaje, elaborat de familia Puiu. Geta și Puiu Nicolae, în calitate de proprietari ai terenului situat în Mr. Şofran nr. 24B-24C, în suprafață de 352 mp, au solicitat, în 2012, eliberarea certificatului de urbanism necesar construirii unui imobil cu patru etaje. Prin C.U. 1341/2012, cererea a fost respinsă sub pretextul că pentru terenul respectiv există interdicții temporare de construire până la elaborarea și aprobarea PUZ. Astfel, a fost deschisă o acțiune în instanță, în decembrie 2012, solicitând anularea hotărârii de respingere a certificatului de urbanism și obligarea Primarului Municipiului la elaborarea PUZ în termen de 30 de zile și la obligarea Consiliului Local la aprobarea lui, sub sancțiunea unei amenzi civile de 20%, obligarea la plata de daune în cuantum de 1000 EURO/zi întârziere.

Făgădău, executat pentru aproximativ 900.000 lei

Decizia a rămas definitivă în 2015. Însă, hotărârea nu a fost pusă în aplicare. Fapt pentru care constănțenii au depus o nouă acțiune în instanță, solicitând sancțiunea edilului pentru neexecutarea hotărârii. Între timp, administrația locală a elaborat PUZ-ul, a ajuns în consiliu, în martie 2016, însă din cei 27 consilieri, unul a votat „pentru ”, iar restul s-a abținut.

ANAF a demarat procedurile de executare până la concurența sumelor de 419.010 lei, respectiv 415.095 lei. Făgădău a contestat-o, iar pe 31 ianuarie, Judecătoria i-a admis cererea, anulând titlurile executorii. Instituţia a formulat recurs, însă, magistrații l-au respins pe 10 septembrie.

De ce a considerat instanța că Făgădău nu trebuie să fi executat silit de ANAF

Instanța a reținut că amenda fost aplicată Primarului Municipiului Constanța, acesta având calitatea de debitor. Plătitor este persoana care, în numele contribuabilului, conform legii, are obligația de a plăti sau de a reține și de a plăti ori de a colecta și plăti, după caz, impozite, taxe și contribuții sociale. Așadar, debitor plătitor este Primarul, au reținut magistrații, creanța fiscală luând naștere în patrimoniul acestei instituții, subzistând indiferent de persoana fizică aflată în funcția aceasta la un moment dat. ”Ca funcție de autoritate publică, funcția primarului este exercitată de-a lungul timpului de persoane fizice, alese în condițiile legii, pentru o perioadă determinate de timp, fără a se face confuzie între primar, ca autoritate executive a administrației publice locale, și persoana fizică ce exercită funcția publică de primar. În cauză, obligația de plată a amenzilor revine Primarul Municipiului Constanței, ca autoritate a administrației publice locale, și nu numitului Decebal Făgădău, persoana fizică ce exercită la momentul sancționării cu amendă funcția publică”, a reținut instanța.

Cu alte cuvinte, Făgădău a scăpat de executare și de conturile blocate, însă ce se va întâmpla cu amenzile, cine le va plăti? Va moşteni primarul succesor, Vergil Chițac, debitul?

Potrivit avocatei Felicia Ovanesian, amenzile nu le va plăti primarul care-l succede în funcţie pe Făgădău, Vergil Chiţac.

Alte acte executorii, contestate

Pe 3 septembrie 2019, lui Făgădău i-au fost comunicate alte titluri executorii, stabilindu-se în sarcina sa obligația de plată a creanței fiscale în cuantum de 34.280 lei cu titlu de venituri din amenzi. Acesta este reprezentat de sentința civilă nr. 18/01.02.2019. Concret, este vorba despre un alt PUZ pentru un teren situat în Faleză Nord, în intravilanul municipiului Constanţa, zona blocurilor PA2-PA4, lot 7, investitor Mihai Valentin. Numai că, pe fond, Făgădău a pierdut, completul de judecată considerând că, amenda se aplică conducătorului unității, acesta fiind singurul responsabil în condițiile legii, pentru neexecutarea hotărârii. Ori, conducătorul instituției nu poate fi, raportat la circumstanțele cauzei, decât persoana fizică, adică Decebal Făgădău. Rămâne de văzut ce va decide instanța de recur şi în acest caz.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 3 octombrie 20204533
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

02PNL INDEPENDENTA(3 oct 23:35)
Primarul PNList nu a putut administra bani din casa aau pierdut 24 miliarede acum a pierdut dar lipsa banilor nu se simte ink
03pt a lamuri alegatorii(3 oct 22:43)
Chitac este Fagadau in versiune liberala.
11Vasile(3 oct 22:25)
Ar trebui ca toate amenzile luate in mandatul de primar sa fie platite de Fagabou din buzunarul lui. Din ei 10 euro primiti spaga pt fiecare stalpisor montat cu 600 lei bucata.
36Adrian Panait(3 oct 20:46)
Jo's palaria pentru familia Puiu a castigat prin instanta ca nu a vrut sa ii dea spaga lu Fagadau. Acest Fagadaua dus Constanta cu 20 ani in urma. Babu Encica, Fulvia, Serban, Narcis niste escroc de meseria aghiotanti lui Fagadau
01Gelu(3 oct 20:24)
Te doare cacatul....labagiilor...
04gogu(3 oct 19:37)
In roata aia "ca la Londra" se mai da cineva ?
15cezara(3 oct 19:11)
de ce nu se comenteaza la felix?
08curatenie(3 oct 18:02)
pt cipani!!!! la tulcea cu oile !!!
510Raspundere patrimoniala(3 oct 16:39)
Raspundere patrimoniala pemtru fatalau si babuin. Iar nepunerea in aplicare a hotararilor judecatoresti este fapta penala. Dar na cum procurorii si judecatorii sunt cu psd in suflet era normal ca fatalau sa nu pateasca nimic.
114@...(3 oct 16:28)
...toti spagarii de directori din Primarie...out...atentie si la sefii de serviciu !!!
112la oi cu machidonii(3 oct 16:16)
acolo este locul lor, zdrentele dreaq!
616Coco(3 oct 13:39)
Acum o sa inceapa cu greaua mostenire si o s o tina asa tot mandatul. O sa fie justificare pt toate. Pe de alta parte chitac nu a venit cu un program ci cu jos cu psd. Asa ca cei care l au votat habar n au ce va face amiralul de carton. Poate macaracum ne va spune. Stroe nu mai este la Raja, asteptam scaderea pretului apei! La fel si cu parcarile. o sa fie maaare dezamagire dragi pnlisti si usristi. Toti nedorim mai bine, dar, din pacate, asemenea specimene nu sunt o alternativa buna la psd.
410afaraaa...!(3 oct 13:32)
Este cit se poate de corect, sa vina in primarie, o echipa noua formata din oamenii lui Chitac. Cu cine sa lucreze, cu cei din psd, majoritatea machidoni?
411Buba e la(3 oct 13:28)
judecatorii muisti si spagagii ! Aia ar trebui pusi sa plateasca da-le-as cacatul la lins !!!
312hmm(3 oct 13:05)
Daca scapa Machidonii dupa conducerea asta...ne meritam soarta!
312Falezq Nord(3 oct 12:05)
Machedonii au distrus xartierul cu blocurile lor ilegale, au trantit 8 etaje de au luat yoata vederea la mare, problema nu e ca a respectat legea si nu q acordat puz de bloc intre case, ci de ce a dat PUZ-uri altor blocuri pe filuera machedoneasca BABU, spagile le incasa viceprimarul BABU
58Escu(3 oct 10:28)
Si ce daca Fagadau numai este primar,fapta a fost facuta de el si instanta la comandat pe el,unde scrie ca daca pierzi functia de primar scapi de executarea silita,ce fel de lege mai este si asta?,fapata este fapta si nu se iarta daca faptuitorul nu mai are o functie sau daca a ramas in functie.
830Va imbatati cu apa rece(3 oct 10:07)
Nu va face absolut nimic. Aveti nevoie de dovada? Mai tineti minte asociatia Constanta Altfel? Cea in care Chitac cu Ovanesian erau tartori? Si cum s-a laudat ea ca in instanta a obtinut anularea platii parcarii prin SMS? Apoi, Fagadau impreuna cu consilierii lui si ai lor au reintrodus-o? Ei bine, azi Chitac este primar. Stiti voi sa fi anulat plata prin SMS? Una-i vrajeala pentru prosti, alta-i realitatea. Si realitatea e ca il doare in cascheta de cetatean. Ei se bat pt numiri in serviciile primariei, pe cine sa dea afara ca sa puna de-ai lor. Prima lor grija. Nu voi!
18@Paul M(3 oct 09:59)
Mai Oracle,mai repetentule,pune mana si invata la gramatica ca nici Dracu nu se uita in gura ta de prost.
128Paul M(3 oct 09:47)
Toooti cei care pupati azi rect de Comanescu scuze marioneta Chitac care zisese ii primar ve-ti avea o maaare dezamagire.Da da nu nu peste mult timp.Asa ca mai usurel cu pupiici in rect.
417cta(3 oct 09:26)
pana intra chitac in paine, ginerica mort vinde tot, face contracte paguboase, da autorizatii pt blocuri in zone de case...
616Gelu(3 oct 09:21)
Sa se duca invartindu-se. Bine ca am scapat de clanul mazare.
618Ma indoiesc(3 oct 08:32)
Cu siguranta amiralul va bloca doar documentele ilegale ...nu va angrena primaria in litigii aiurea pe banii nostri...cu siguranta nu va repeta gre greselile lui bula
48Primaria(3 oct 08:25)
Si cu batranii care trebuie sa dea banii inapoi de la subventia pt incalzire, pt ca au avut 3000 lei in cont pentru inmormantare, ce ne spuneti???
1515IONEL(3 oct 08:22)
Cu siguranta va fi o schimbare in bine. Nu se poate peste noapte, dar cu siguranta o vor simti locuitorii Constantei. Veti vedea!
617gica(3 oct 07:44)
Cam asta se va intampla in perioada urmatoare. Chitac va bloca tot. Oamenii pe buna dreptate vor da primaria in judecata. Ovanesian va primi un contract baban pe firma de avocatura sa apere interesele primarie. fie ca pierde sau castiga banul intra in buzunar.
712Judecatorii acopera fraudele(3 oct 06:15)
Nu poporul este de vina,marionetele care ne conduc si ne lasa impresia ca poporul alege.Constanta nu-si va reveni niciodata,o sa fie mai rau.Singura solutie emigrarea.Mai rau ca aici nu poate fi.Daca era o subventie data cetenilor inmediat era executat amaratul,chiar daca avea dreptate ca primaria a furat 75 % din subventii.Cetatenii nu au primit chitante de la primarie cu sumele care le-au fost date subventii,nu au acte nu pot dovedi sumele furate de primarie in instanta.Administratorul blocului fugit in America. Iar judecatorii sunt alti hoti iau de bun toate minciunile spuse de primarie.
322PSD si PNL(3 oct 01:25)
vor domni prin rotatie in aceasta tara de maimute primitive, prostii nu trebuie sa aiva un viitor mai bun pentru ca prostii si o..... freaca cu a lor mana... nesiiliti de nimeni, popor de retardati
mai mult...Replica
1 aug 16:45ReplicaAUTOTURISM în FLĂCĂRI pe A2! Pompierii au intervenit. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 1 august, pe Autostrada A2, pentru...1335

2 aug 00:07ReplicaPORTUL Constanța dă 20.000 de EURO, pentru paza unui depozit, unui lider PSD, care-și lasă angajații să MOARĂ de FOAME5032
2 aug 23:11ReplicaSensul GIRATORIU de la CORA BRĂTIANU devine ISTORIE: Se vor MONTA SEMAFOARE16510
2 aug 00:35ReplicaCristian BĂRHĂLESCU își mai bagă o FIRMĂ în FALIMENT, în plin sezon TURISTIC

Încă o firmă a fostului secretar de stat Cristian Bărhălescu intră în faliment, în plin sezon turistic, la...1303

2 aug 23:08ReplicaVEDETELE s-au SPART în FIGURI, în MAMAIA!2550
2 aug 00:30ReplicaSCANDAL între VECINI, la HÂRȘOVA, din cauza… PORCILOR998
2 aug 00:00ReplicaTURIȘTII s-au BĂTUT cu SALVAMARII, la EFORIE!

Polițiștii constănțeni au fost sesizați duminică 1 august, în jurul orei 17.30, cu privire la producerea unei...6459

2 aug 00:28ReplicaUn PENSIONAR din NEW YORK i-a spart CAPUL unui angajat de la un atelier de CRUCI960
2 aug 00:28ReplicaIndividul care și-a ÎNJUNGHIAT FRATELE, la ABATOR, a fost CONDAMNAT!629
2 aug 00:27ReplicaNu SCĂPĂM de CANICULĂ nici săptămâna asta, la Constanța!

Specialiștii din cadrul Centrului de Meteorologie Regional Dobrogea transmit faptul în următoarele zile vremea va fi...529

2 aug 00:26ReplicaPLAJELE sălbatice din VADU și CORBU, luate cu asalt de TURIȘTI! Video693
2 aug 00:25ReplicaBĂRBATUL acuzat de FURTUL de pe Mamaia spune că ÎNLĂTURA un PERICOL!1266
Vremea
30°30° - 31.3° luni, 2 august 2021
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 9.96 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 aug 15:53SportJO 2020: Programul sportivilor români în competiţiile de luni 2 august

Sportivii români vor evolua luni 2 august la trei discipline sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletism,...237

2 aug 00:00SportJO 2020: Programul finalelor de luni 2 august la Tokyo

Nu mai puţin de 23 de titluri olimpice se vor decerna luni 2 august la Jocurile de la Tokyo, cele mai multe finale...151

2 aug 00:00SportJO 2020 - Înot: Dressel a obţinut a cincea medalie de aur la Tokyo, cu ştafeta de 4x100 m mixt

Titlul în proba masculină de ştafetă 4x100 m mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost câştigat, duminică, de...144

2 aug 00:00SportFotbal - Sassuolo: Juventus speră să-l aducă pe Manuel Locatelli

Clubul Juventus Torino speră să îl poată transfera pe mijlocaşul italian Manuel Locatelli, campion european cu...108

Local
2 aug 23:43LocalFelicia OVANESIAN dă cărțile pe față: „Corupție, achiziții cu dedicație...”

City managerul municipiuui Constanța, Felicia Ovanesian, vine cu explicații pentru cetățenii care au în...2521

2 aug 23:43LocalUn TURIST și-a RECUPERAT PORTOFELUL cu ajutorul JANDARMILOR

Cu ajutorul jandarmilor, un bărbat din București a reintrat în posesia actelor de identitate, legitimației de...471

2 aug 23:44LocalRAZII pe străzile din CONSTANȚA: ȘAPTE PERMISE REȚINUTE. VIDEO

491

2 aug 23:41LocalCoronavirus la Constanța: 43.078 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.078 de persoane...340

2 aug 23:41LocalRezultatele LOTO 6/49, Joker, 5/40 și Noroc de duminică, 1 august

Duminică, 1 august a.c., au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după...467

2 aug 23:42LocalRAZII pe șoselele din TULCEA: 6 certificate de înmatriculare retrase!

În această perioadă, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor...384

2 aug 23:44LocalACCIDENT RUTIER în CERNAVODĂ: TREI PERSOANE au ajuns la SPITAL

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, în Cernavodă, acolo unde a avut loc un...835

2 aug 23:44LocalALERTĂ ALIMENTARĂ! Îngheţată retrasă din magazinele Metro

Două sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul...3285

2 aug 00:03LocalCNAIR: Restricţiile de tonaj (7,5 tone), prelungite până pe 2 august, din cauza caniculei

323

Politică
2 aug 19:26PoliticăIohannis: România este locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală este respectată

Preşedintele Klaus Iohannis participă duminică, la „Săptămâna Haferland”, festivalul comunităţii săseşti,...193

2 aug 19:27PoliticăKlaus Iohannis, mesaj duminical: 'Îşi riscă zilnic viaţa'

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, un mesaj de Ziua Naţională Salvamont, el apreciind că salvatorii...296

2 aug 19:27PoliticăAlexandru Rafila: ”Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe”

521

2 aug 19:27PoliticăSe strâng semnături pentru demiterea primarului USR Clotilde Armand

Liderii PSD au decis să ia măsuri cu privire la criza interminabilă din Sectorul 1 pornind o campanie de strângere...686

2 aug 19:28PoliticăDiscuții între miniștrii de externe român și israelian după atacul asupra petrolierului Mercer Street

Miniștrii de externe român și israelian au discutat, sâmbătă, despre incidentul violent produs în zona...407

2 aug 19:28PoliticăUSR, acuzat că a votat alături de AUR și PSD împotriva interzicerii exportului de animale vii pe timpul verii

411

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1225

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2098

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11508

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1461

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2224

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2722

Monden
2 aug 17:50MondenA murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”

Saginaw Grant, un prolific actor și șef ereditar al Națiunii Sac & Fox din Oklahoma, a murit la vârsta de 85 de ani,...707

2 aug 00:11MondenConstănțeanca Alexandra STAN nu mai face TOPLESS pentru că... NU o LASĂ SOȚUL!

Alexandra Stan este una dintre cele mai sexy artiste de la noi și nu a ezitat să arate acest lucru, în mediul...4008

2 iul 17:50MondenAlexandra Stan, reguli stricte de când a devenit o femeie măritată!

1197

Mapamond
2 aug 15:07MapamondIncendii violente în Grecia: Patru sate au fost evacuate

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de...496

2 aug 15:08MapamondVaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie în Ungaria pentru personalul medical, din 15 august

Administrarea primelor două doze de vaccin împotriva coronavirusului va deveni obligatorie pentru tot personalul...262

2 aug 15:09MapamondCutremur cu magnitudinea 6,1 în Peru. Cel puțin 40 de răniți, aproape 200 de case avariate

247

2 aug 15:09MapamondVacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație

Incendiile uriașe de pădure care par de nestăpânit au învăluit întreg litoralul Turciei în fum, acolo unde mii...395

2 aug 15:10MapamondATAC ARMAT la Berlin: Sunt cel puțin patru victime, între care și o femeie

Cel puţin patru persoane au fost rănite vineri într-un incident armat care a avut loc în parcarea unui magazin, în...634

2 aug 15:11MapamondIncident în spațiu: Staţia Spaţială Internaţională a fost scăpată de sub control zeci de minute

375

Sănătate
2 aug 00:00SănătateHidratare cu pepene roșu

În timpul verii, mai ales pentru persoanele active, crește riscul deshidratării. De cele mai multe ori vorbim de o...114

2 aug 00:00SănătateCNCAV: A fost atins pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu o singură doză

Pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză a fost depăşit sâmbătă, a anunţat Comitetul...88

2 aug 14:49SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor critică medicii care nu se vaccinează: 'Este imoral şi nedeontologic'

Prof. Dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a explicat într-un interviu acordat News.ro...361

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT