REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Făgădău, despre dosarul lui Mazăre: Mi se pare o acuzaţie de-a dreptul ridicolă aceasta cu mita

Făgădău, despre dosarul lui Mazăre: Mi se pare o acuzaţie de-a dreptul ridicolă aceasta cu mita

Replica API 10 aprilie 2014 | 00:00 150

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi-a exprimat părerea cu privire la situaţia în care se află Radu Mazăre, el fiind cercetat pentru luare de mită de către procurorii DNA. Acesta a spus că i se pare ridicolă acuzaţia şi că totul nu reprezintă decât o bătălie demarată împotriva primarului de la malul mării. De asemenea, el a precizat că locuitorii din Henri Coandă nu vor fi evacuaţi atât timp cât administraţia Mazăre va fi la putere, dar nici că se va mai continua proiectul.

"Este şeful meu, atât pe linie politică, cât şi pe linie administrativă, este un colaborator de lungă durată. Evident că mă afectează. Pun ceea ce se întâmplă pe seama anului electoral, momentului. Nu comentez, aşteptăm să vedem ce zice instanţa. Situaţia proiectelor nu va fi sub nici o formă afectată. Domnul primar, chiar dacă lipseşte fizic astăzi, el este prezent aici. Echipa dânsului îşi vede de treabă. Radu Mazăre este suficient de bărbat să se poată apăra şi singur, nu are nevoie să-l apăr eu.", a declarat Decebal Făgădău. Întrebat de ce are lacrimi în ochi, viceprimarul a răspuns: "Îmi bate soarele în ochi, nu sunt emotiv, credeţi-mă. Nu vă pot spune nimic despre locatarii din cartierul Henri Coandă, decât faptul că ne mândrim, în continuare, cu acest proiect, că atâta vreme cât noi, administraţia Mazăre, vom fi la putere în acest oraş, nu-i dă nimeni afară din casă. Ei trebuie să respecte regulile de civilizaţie, pe care şi le-au asumat, integrându-se în acest proiect al nostru. Nu vă pot garanta, în schimb, că cineva mai are curajul să meargă mai departe cu acest proiect. Dacă în prima etapă ajungi cu cătuşe, în a doua nu ştiu dacă se mai riscă cineva", a răspuns el.

Discuţia a continuat cu privire la ce se va întâmpla după mandatul de arestare. "Nu-mi doresc să mă gândesc la acest lucru (că primarul va fi arestat) nu mi-l doresc şi vă spun că cel care va hotărî cine va prelua atribuţiile este Consiliul Local. Mi se pare ridicol ce se întâmplă în momentul de faţă. Ieri a fost prezentat un mandat de percheziţie la Primăria municipiului Constanţa având două puncte clare: percheziţionarea biroului primarului Radu Mazăre în vederea găsirii de documente ce ţin de companii off shore, conturi străine, etc şi punerea la dispoziţie de către Primărie şi a Consiliului Local a tuturor documentelor ce ţin de cartierul social Henri Coandă. Am predat 5 hotărâri de Consiliu Local şi de autorizaţiile de construire pentru cele 18 module ce alcătuiesc prima etapă a campusului. De asemenea, am mai predat corespondeţă oficială interstituţională între noi şi RAEDPP. Ieri (marţi - n.r.) nu a fost nimeni ridicat, percheziţionat, abuzat sau mai ştiu eu ce. Totul s-a desfăşurat absolut civilizat, nu am avut mascaţi care să ne interzică accesul sau mai ştiu eu ce, decât la biroul domnului primar şi la biroul secretarului municipiului, atâta vreme cât s-au eliberat documentele originale ale hotărârilor de Consiliul Local. În rest, activitatea a decurs normal.", a mai spus Făgădău, care a precizat şi: "Nu suntem vizaţi noi. Nici eu, nici colegii mei din Primărie, nici de la RAEDPP, este doar o bătălie contra lui Radu Mazăre şi atunci când aţi fost martori la transmiterea documentelor de licitaţie către DNA vorbeam de documentele de atribuire. Acum ni s-au cerut documentele premergătoare încheierii acelui contract. Vă spun că pentru un primar care este în funcţie de 14 ani şi dacă luăm în calcul un salariu de, să spunem 1.000 de euro pe lună, asta înseamnă 12.000 pe an, asta înseamnă aproape suma respectivă. Vreau să vă spun doar atât. Radu Mazăre, din 2000 şi până astăzi îşi donează indemnizaţia de primar. Nu cred că dacă ar fi avut nevoie de acei bani ar fi donat în continuare. Mi se pare o acuzaţie de-a dreptul ridicolă, sper să fie probată pentru că nu sunt decât două căi. Avem o relaţie contractuală cu compania Shapir, cei care asfaltează în municipiul Constanţa. Nu ştiu care ar fi logica să dai mită pentru un contract, pentru a câştiga o licitaţie la care te-ai prezentat singur, nu au mai fost alţii.". Prezent la faţa locului, Cristinel Dragomir a menţionat că acţiunea ce l-a vizat pe primar a semănat cu cea a şefului CJC, Nicuşor Constantinescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108