REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Faleza reabilitată de celebra firmă Lescaci se prăbuşeşte din nou!

Faleza reabilitată de celebra firmă Lescaci se prăbuşeşte din nou!

Replica API 28 mai 2015 | 23:49 403

Lucrări de mântuială la Eforie Sud:

Lucrări de mântuială la Eforie Sud:

În urmă cu patru ani, proprietarii vilelor de pe faleza din Eforie Sud intrau în panică: casele lor erau ameninţate de prăbuşirea malurilor, iar lucrările de consolidare executate de firma sătmăreană Lescaci păreau a fi mai degrabă „cârpeli” ale unor amatori. De cealaltă parte, reprezen-tanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral dădeau asigurări că faleza este cuprinsă într-un amplu program de consolidare, iar lucrările erau coordonate chiar de către ABADL şi finanţate de la bugetul de stat.

După patru ani de la demararea acestui „amplu program de consolidare”, malurile din Eforie Sud au început să o ia din nou la vale. Situaţia a fost sesizată şi de către administraţia locală, care a transmis administratorului zonei, şi anume ABADL, că sunt probleme. „În Eforie Sud avem probleme cu lucrarea executată de firma Lescaci. Este vorba despre o prăbuşire a malurilor în zona Cazinoului, pe o porţiune de câţiva zeci de metri. Am semnalat situaţia, încă din luna februarie, şi celor de la Apele Române. Ei administrează zona şi lucrarea, care este încă în garanţie. Ar putea cere executarea garanţiei, însă ne-au răspuns că executantul, firma Lescaci, ezită sau refuză să intervină”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. Referitor la firma Lescaci, amintim că, încă din 2011, „Replica” de Constanţa relata că aceasta devenise o abonată la contractele cu statul, pe litoral şi nu numai. Nici nu era de mirare, de vreme ce vorbim despre firma administrată de Ionel Ciocan, ginerele lui Gheorghe Ciocan, fost prefect al judeţului Satu-Mare. Ulterior, procurorii DNA au arătat că firma era favorita ministrului Mediului Laszlo Borbely. Mai mult, anchetatorii începuseră, încă din 2009, o cercetare penală împotriva lui Ionel Ciocan.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108