REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fără plângeri şi fără referendum: Iordache vrea pace cu Moinescu?

Fără plângeri şi fără referendum: Iordache vrea pace cu Moinescu?

Replica API 15 iulie 2011 | 00:00 101

După ce fostul primar al Medgidiei, Dumitru Moinescu, şi actualul primar, Marian Iordache, s-au porcăit în fel şi chip din te mir ce, se pare că întreg scandalul a intrat într-un con de umbră. Sau, e liniştea dinaintea furtunii. În timp ce Iordache, în urmă cu un an, era pe punctul de a formula şi cea de-a 6-a plângere penală împotriva pedelistului Dumitru Moinescu din cauza unor documente dispărute din primărie, iar fostul edil demarase o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea şefului liberal al administraţiei municipale din Medgidia, acum cei doi par să fi căzut la pace, cel puţin de ochii lumii. Şi asta pentru că Moinescu a renunţat la ideea de a organiza un referendum, iar Iordache la sesizări.

"De persoana Dumitru Moinescu nu mă mai interesează în nici un fel. Era inutil să continui cu sesizările. La celelalte plângeri nu s-a întâmplat nimic, aşa că nu are rost să pierd vremea. Am preferat să renunţ", a declarat, pentru "Replica", Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia. Pe de altă parte, reamintim că Moinescu făcuse demersuri privind organizarea unui referendum pentru schimbarea din funcţie a lui Iordache. Liderul PDL din Medgidia a renunţat însă la campania de strângere de semnături. Totodată, reamintim că în 2010 angajaţii din Primăria Medgidia au sesizat lipsa unui raport de expertiză, document ce era emis de SC Maestro SRL, în anul 2007. Din spusele lui Iordache, reiese că respectivul act făcea referire la nişte lucrări care trebuiau efectuate pe raza municipiului Medgidia de către SC Boreal Industrial SRL Bucureşti. Mai mult decât atât, edilul Medgidiei susţinea la acea vreme că societatea Bonet a încasat 1 milion de dolari să "facă lucrări, apoi banii au dispărut". În replică, fostul edil se apăra susţinând că recunoaşte că acel raport a fost furat, aruncând vina pe un procuror. Pe de altă parte, reprezentanţii Parchetului Medgidia au susţinut că actele au fost, într-adevăr luate, în urma ordinului de ridicare, emis de procurorul şef, prin care delega un procuror să execute această acţiune. Însă, aceştia susţineau că la preluarea actelor, a semnat şi Dumitru Moinescu, dar şi viceprimarul de la acea dată, eveniment petrecut în prezenţa unui poliţist.

Simona RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108