REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Farmaciile ar putea intra în COLAPS din cauza Caselor de Asigurări de Sănătate

Farmaciile ar putea intra în COLAPS din cauza Caselor de Asigurări de Sănătate

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:00 2026

Colegiul Farmaciștilor din România (C.F.R.) și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.) trag un semnal de alarmă privind întârzierile în decontarea de către Casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienților prin farmacii. Întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalități, cât și întreruperea livrărilor de medicamente.

C.F.R. și A.D.R.F.R. atrag atenția asupra riscului major de blocare a aprovizionării farmaciilor cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021, situație care ar agrava și mai mult problemele deja existente în accesul pacienților la medicamente. Astfel, pe lângă lipsa din farmacii a Euthyroxului și a Sioforului, în viitorul apropiat se poate ca aprovizionarea unităților farmaceutice cu medicamente să fie blocată.

Din iulie 2020 nu a mai fost făcută nici o plată pentru decontarea facturilor

Potrivit reprezentanților celor două organizații, ”Ultima plată a fost pentru decontarea facturilor aferente lunii iulie 2020. Nu s-a mai întâmplat de mulți ani ca termenele de plată să depășească patru luni, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu față de intervalele obișnuite, de 60 de zile.”

Din cauza acestor întârzieri, farmaciile pot intra în colaps: ” În lipsa plăților în conformitate cu contractele stabilite între farmaciști și distribuitori, iar distribuitorii, la rândul lor, cu producătorii, pot apărea consecințe asupra întregului lanț de distribuție a medicamentelor.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiti fara griji ,din intamplare cunosc cativa care au farmacii si stau pe cateva milioane bune dupa 5 ani de activitate. Acolo se strange tot caimacu. Asa ca ciocu mic si joc de glezne cu afirmatiile astea.
0
2
Nu plecati cu ei sunt tepari
0
1
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
7
4
Casele de asigurari fac platile in momentul in care le intra banii de la Bucuresti in Trezorerie, Asa ca nu mai mancati kkt "ca" casele sunt de vina, deoarece principalul vinovat este acest guWern de imbecili si incompententi care nici pana azi nu au facut legea bugetului pe 2021. De inde sa va plateasca Casa daca ministerul de finante nu aloca banii. Traiasaca partidul NAZIST labagiu in frunte cu mult iubitul Konducator. Pe de alta parte, nu plangeti marile lanturi ptr ca nu e cazul, au banii de nu mai stiu de ei, poate farmaciile mici de pe la tara sa le plangeti.
13
3
saracele farmacii milionare! imimaduc aminte prinnanii 95..2000,farmacistii erau boschetarii sistemului sanitar.Dupa asa zisi medic de familie,retete compensate,sanchi,retete ptr lotiuni plaja,creme,etc,acum numai suplimente falimentare,vitamine,adica excrocherii,au ajuns super bogat.Maimuta aia de la catena este in top 10.Datorita prostanilor care cred ca se vindeca cu facaturisuplimente,vrajeli.Iar acum se plingca hartisitii aia multimilionari cersetori pe care.i gasim in lovatii exotice?muriti ba!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468