REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fata lui Băsescu scapă de dosarul Nana şi de sechestrul de pe terenuri

Fata lui Băsescu scapă de dosarul Nana şi de sechestrul de pe terenuri

Virgil STOIAN 21 decembrie 2022 | 12:32 2911

Tribunalul Călărași a încetat procesul penal față de toți inculpații din dosarul Nana, ca urmare a deciziilor CCR privind prescripția.

Toţi cei din dosar sunt obligaţi însă la plata prejudiciului de peste 3 milioane de lei.

De asemenea, în dosar s-a ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Cei 11 inculpați trimiși în judecată pentru mai multe capete de acuzare, între care abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani au scăpat, după ce judecătorii au constatat că a intervenit prescripția penală, în urma aplicării deciziilor CCR, așa cum se arată pe portalul instanțelor.

În această situație se află primarul PSD al comunei Nana, Gheorghe Dobre, dar și mai mulți funcționari precum secretarul, contabilul și casierul primăriei.

Totodată, Tribunalul Călărași i-a achitat pe inculpați, pe fond, pentru acuzația de grup infracțional organizat.

Procesul cu terenurile de la Nana a început în mai 2015. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, condus pe atunci de Tiberiu Nițu, funcționarii primăriei Nana, județul Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste trei milioane de lei.

Unele terenuri au fost cumpărate de Ioana Băsescu cu un credit de 1 milion de euro obținut de la CEC Bank.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minunat ! Multumim Justitiei si legilor din tara aceasta ,strict democratica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Probabil ca o sa se naruie cerul ,dar cinste si dreptate nu o sa vedem vreodata pe aceste pamanturi romanesti. Trebuie sa ii incurajam pe acesti infractori dovediti dar nesanctionati ,sa isi continuie activitatea ,romanii sunt oameni cu mila si pot ierta multe. Ce bataie de joc la adresa milioanelor de necajiti care traiesc dintr-un salariu de cateva sute de euro, platesc taxe ca pentru miliardari si nu isi permit nici macar o vizita la dentist. Romania cine esti cu adevarat?
1
0
Mancatori de KKT, atat Replica cat si multi comentatori. Primarul din Nana, impreuna cu consiliul local psd au retrocedat cui trebuie terenurile prin 2003-2005, ca sa le poata comasa si apoi vinde unei firme italiene. De la acesti italieni a cumparat 7-8 ani mai tarziu Ioana Basescu cu un credit acordat preferential de catre CEC. Singura ei "vina" e ca a cumparat un Basescu terenul cu bani luati dubios de la o banca de stat - pe de alta parte, ce banca nu ar acorda 1 milion euro unui notar in Bucuresti cu pamantul pus gaj ??? In conditiile in care un loc de notar in Bucuresti este mai multe milioane si apartamente la 3-400.000 sunt frecvente, era solvabila, dar CEC e de stat, nu comerciala. Bineinteles, se scoate numele Basescu in fata pt ca prsotii sa puna botul
2
4
A fost o data un Basescu, care a furat tot ce i-a iesit in cale. Cu toate astea nu a reusit sa-l prinda nimeni, cu nimic...un neam de p****i si cotitori. Nici azi nu indrazneste unul sa cerceteze ceva...
6
3
Nu este posibil ca in sapte ani sa nu se judece un dosar. Nu trebuie sa avem nicio speranta ca se face dreptate in aceasta tara de hoti. Justitia este aservita nu stiu cui dar prea e cusuta cu ata alba. Nu este posibil sa nu raspunda nimeni si sa se inchida dosarul. Hora e mare.
21
0
Teadatori de neam și tara, ăștia sunt, au distrus tara
23
1
O mana spala pe alta - asta este regula dupa care functioneaza colaborarea dintre mafia politica si mafia din justitie; reamintesc ca parlamentul ar fi trebuit sa voteze o mica modificare la codul penal ceruta de ccr ca sa evite prescriptia si nu a facut-o exact pentru a se ajunge aici; niste jeguri de oameni
28
0
Borfași borfași nație de borfași cu aspirații in Schengen și cu ifose de civilizație . Vai mama rromales Schengen alupigus forever. Lepre hoți c***e mincinoși jigodii cocalares boratziganes și tatates rromales moldovenii bețivani și moldovence în șanț, violuri bătrâne și profesori căciulă de astrahan ifose comuniști rai căpoși și funcționari scârbe din neam de scârbe, mai vreți ? Nu mai ieșiți la vot prrrrostilor! Care te știi p***t stai dreacu acasă! Pesedeu peneleu multamouwyeee de sărbători ! Amin
21
2
Asta s-a si vrut!Asta e justitia romana, partinitoare , pt.unii muma, pt. altii ciuma! Cert e, ca stropitorul Petrov a ramas cu mosia de 300 de ha.
28
1
Justie ce ckk!
26
0
Un copil de spion "aimerican" nu poate condamnat intr-o (sub)colonie NATiO!
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108