REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Federaţia Tinerilor din Constanţa cere demisia ministrului Marius Dunca

Federaţia Tinerilor din Constanţa cere demisia ministrului Marius Dunca

Replica API 21 noiembrie 2017 | 00:14 327

Marius Dunca

Reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța solicită, pentru a doua oară, remanierea ministrului Tineretului și Sportului, Marius Dunca, având în vedere că nu a dus la îndeplinire niciun obiectiv din secțiunea referitoare la tineret, din programul de guvernare.

„Marius Dunca, ministrul zero al tineretului, a dovedit încă o dată că nu este competent pentru funcția de ministru al Tineretului. Federația Tinerilor din Constanța a solicitat de două ori remanierea ministrului Marius Dunca, ministrul zero al tineretului, conform evaluărilor făcute de propriul partid. Astfel, nici până în prezent acesta nu a reușit să ducă la îndeplinire vreun obiectiv din secțiunea referitoare la tineret, din programul de guvernare. Cele cinci obiective care apar îndeplinite în raportul principalului partid de guvernământ, la capitolul tineret, sunt realizate de Ministerul Muncii, al Educației și Autoritatea de Supraveghere Financiară”, se arată în comunicatul federației.

„Cel mai mare eșec al ministrului Marius Dunca este proiectul legii tineretului. La 10 luni de la preluarea funcției de ministru, acesta nu a reușit să promoveze în Guvern un proiect al legii tineretului care să ducă la îndeplinire obiectivele din programul de guvernare și să respecte normele de tehnică legislativă. Federația Tinerilor din Constanța își menține poziția și argumentele depuse la proiectul legii tineretului, proiect care la acest moment se află în consultare interinstituțională. În acest sens au fost trimise adrese ministerelor implicate în procedura de consultare/avizare prin care solicităm emiterea unor puncte de vedere negative întrucât există în cuprinsul acestui proiect de act normativ dispoziții neconstituționale, care nu respectă normele de tehnică legislativă.

Federația susține faptul că Ministerul Tineretului și Sportului nu înțelege exact ceea își propune să reglementeze prin intermediul acestui proiect de lege, și mai mult de atât, o simplă analiză a conținutului acestuia va releva lipsa de cunoaștere a principiilor după care funcționează administrația publică a grupului implicat în formularea și redactarea acestuia și anume principiul legalității care implică obligația de a respecta competența dată prin lege.

Precizăm faptul că acest proiectul de lege nu respectă delimitarea competențelor așa cum se arată în Legea-cadru a descentralizării sau în proiectul Codului administrativ - competențe exclusive, delegate sau partajate. Deci, nu se distinge ce fel de competențe exercită autoritățile centrale și cele locale. Acest lucru implică neconstituționalitatea prevederilor propuse în Legea tineretului pe motiv de lipsă de claritate, așa cum rezultă din jurisprudența deja bogată a CCR”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Federația Tinerilor din Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108