REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Femeie cu copil mic în braţe, încolţită de câinii maidanezi la Năvodari

Femeie cu copil mic în braţe, încolţită de câinii maidanezi la Năvodari

Replica API 5 martie 2018 | 13:59 476

Atacată de câini la Navodari

Atacată de câini la Navodari

Problema câinilor comunitari este departe de a fi rezolvată, iar noi cazuri de oameni atacaţi de maidanezi sunt mediatizate în mediul online. Aşa cum se ştie, tot ce apare în legătură cu astfel de cazuri provoacă indignare atât în rândul celor care doresc un trai civilizat, fără câini pe străzi şi la fiecare colţ de stradă, dar şi în rândul celor care se intitulează „iubitori de animale” şi care protestează de fiecare dată la apariţia hingherilor. Un caz recent s-a întâmplat duminică dimineaţă, când o femeie din Năvodari, cu un copil de mână, a fost atacată de o haită de câini, fiind nevoită să îşi ia copilul în braţe, pentru a-l feri de maidanezii care o încercuiseră.

„O să devenim vreodată o țară civilizată sau un oraș civilizat? Când nu o să mai fie câini maidanezi în stradă? Am ajuns să-mi fie frică să mă duc la biserică duminică dimineața din cauza câinilor????? Am fost atacată azi dimineață, în zona CP-uri, de o haită de câini... Când m-au văzut cu copil mic au început să devină agresivi fără să le fac absolut nimic. Vă rog să rețineți, mergeam doar. Mi-am luat copilul în brațe să nu fie mușcat și am mers cu câinii la picioarele mele până acasă...

Dacă îndrăzneam să măresc viteza, săreau la mine... având în vedere gheața care este pe jos, Doamne ferește să fii căzut, clar nu scăpăm. Nu pot să explic acum în cuvinte spaima cu care am mers până acasă... mi-a fost frică pt copilul meu în primul rând. Dacă era mușcat de câini, cine răspundea pentru asta? E normal așa ceva? Trebuie să se întâmple o tragedie în orașul Năvodari că să faceți ceva?? Chiar nu puteți să faceți nimic în privința câinilor maidanezi? Să nu-mi răspundă "iubitorii de animale", vă rog! Am anunțat poliția, dar mă îndoiesc că nu vor mai fi câini maidanezi de azi înainte în orașul asta”, a postat femeia pe Facebook „Oraşul Năvodari”.

După cum era de aşteptat, au început să curgă şi comentariile din ambele părţi. Iubitorii de animale susţin, pe deoparte, că nu câinii sunt de vină pentru aceste incidente, ci oamenii, statul, parlamentarii etc, iar de cealată parte, respectiv cei care doresc ca aceşti câini să dispară, susţin că în ţările civilizate nu există cazuri de acest gen, întrucât nici câini maidanezi nu sunt. În postările din mediul online mai există şi o altă categorie de persoane, nici „pro”, nici „contra”, sunt acei oameni indiferenţi care stau deoparte şi se amuză pe seama ambelor categorii, ba se mai şi amuză, tot prin comentarii, evident.

Situaţia nu este, însă, nicidecum una amuzantă, mai ales că, în cazul de faţă, vorbim despre o femeie cu un copil mic în braţe, mergând pe gheaţă şi încolţită de mai mulţi câini. Ţinând cont că la Năvodari, şi nu numai, s-au tot înregistrat astfel de incidente, oamenii aşteaptă ca autorităţile să facă ceva în acest sens, însă acel „ceva” pare că întârzie să apară, cu toate că există fonduri alocate pentru a nu mai exista câini fără stăpân. Un internaut din rândul celor neutri chiar a postat un comentariu destul de inteligent: „Nu există iubitori de animale şi neiubitori, există o problemă a oraşului care nu se rezolvă prin hingheri. Hingheri avem de ani de zile, şi câini avem în continuare pe străzi!!!”.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dreptate pt oamenii muscati de maidanezi.pt fiecare om muscat,cate un primar arestat
3
0
Noi traim in tara tuturor hotilor. Cand o tara este condusa de un condamnat cu' suspendare ' ne meritam soarta.La alegeri se duc toate javrele sa-si voteze protectorii din PSD, iar noi 'ceilalti' dovedim ca suntem nu doar multi mai suntem si prosti ca-i votam. Inca nu sunt oameni curajosi si cu demnitate in tara asta. Cand vor apare adevaratii patrioti atunci vor dispare javrele si cainii de pe strazi. In loc sa ne lamentam, mai bine facem ceva real si la tim.
2
0
Pentru toti pupatorii de c u r de caine: . sa muriti muscati de caini voi si familia voastra.
5
1
Baga-mi-as pula-n orasu' asta infect ,plin de caini vagabonzi. Sa va iau in pula pe toti iubitorii de ghioarle.
7
3
olguta, iulia, etc...in mod sigur nu aveti copii. Nu cred ca sunt multi care merg pe strada, vad o haita de maidanezi si incep sa latre la haita. Hai sa fim seriosi, asta cu bestii si maidanezii sunt "catei nevinovati" este ptr. frustrate ca voi. Cainii nu au ce cauta pe strazi. De ce in orasele civilizate nu sunt maidanezi?
20
2
Cand vin hingherii sa adune cainii , ies toti iubitorii de animale si fac panarama ca vai chinuie bietele animale fara ajutor . Ar trebuii sa fie amendati cei care ingreuneaza munca hingherilor .
21
3
NELU cetateanu sa invete in primul rand ca exista cabinete veterinare unde isi poate castra animalul! Ca tot din cauza ignorantiilor ajung cainii pe strada.Dar deh e mai simplu sa cumperi o punga de otrava decat sa scoti banii sa ti castrezi animalul.Rusine tuturor care doresc raul animalelor.Nu animalele sunt vinovate...
11
11
@nelu si restul sunteti niste bestii care vreti raul la catei. Sa va dea Dumnezeu dupa sufletul vostru!
8
13
Oamenii sunt mai periculosi decat sarmanele animale!
6
15
de de pestii din Navodari care le scot progeniturile la produs nu e deranjat nimeni ?
8
5
Si in Tomis Plus sunt f multi caini comunitari f agresivi, muscandu-l inclusiv pe socrul meu.Am facut trei sesizari la Primaria Constanta incepand din octombrie 2017, insa fara efect.Nu avem alta solutie decat sa luam propriile masuri.
17
3
cainii vagabonzi sa dispara ! protectia animalelor sa aibe grija de ele.
17
2
legea trebuie respectata
11
2
In tomis plus e plin de haite de caini agresive, primaria vad ca nu vrea sa intervina, pana o sa se intample ceva
15
2
Aia au atributii sa anunte Ecarisajul din Navodari despre zona si existenta cainilor maidanezi ! Dar , la plimbare in Duster, este greu sa observi potaile ! Iar la sediul Ecarisajului se dau periodic petreceri stropite bine .... Navodari : orasul in care cainii saruta marea ! Sa vezi pw la Promenada , haite intregi de maidanezi ... Daca vreivsa te plimbi cu bicla sau sa faci jogging , esti mancat !
19
1
Lua-ti exemplu de la Traian Cristea primarul comunei Costinesti care nu-l intereseaza acest amanunt al comunitatii,nu este o prioritate dar comuna este plina de caini maidanezi ,atat iarna cat si vara cand devenim statiune pentru un turism civilizat.Prefera ca banii sa-i aloce pentru alte obiective de interes personal,, protocoale ''!Oare cine ar putea rezolva aceasta problema urgenta ?
10
3
Unde sunt o.n.g.si iubitorii de caini sa ii ia acasa ca altfel tipa atunci patesc cainii ceva acum stau ascunsi.
19
4
singura solutie e cumparat otrava si imprastiat in locurile unde se aduna maidanezii periculosi , nimeni de la primarie nu o sa resolve nimic ca asa e in Romania , cetateanu trebuie sa-si faca dreptate singur
17
9
Aceste atacuri se intampla zilnic in zona Vilei Sky de la intrare in Mamaia, in special asupra biciclistilor. Personal am numarat 12 caini acolo. Primaria doarme linistita, desi au fost reclamatii numeroase referitoare la zona respectiva.
19
5
unde merg bani pentru ingrijirea ciinilir on vilel lor
9
1
yon idiotul , ea a mers spre casa in timp ce cainii o atacau si nu reuseau sa o muste,ca a reusit cat de cat cu zbierete sau miscari sa ii tine de o parte. Esti prost baiatule , da-ti foc , meroti sa fii muscat de javre ca esti prea simplu, prost!
18
3
Pai in ce mod a atacat o daca potaile mergeau pe langa ea? Iar au aparut bezmeticile?
4
22
Promenada intre pescarie si Acolo e plina de maidanezi, vine vara, putina curatenie n-ar strica
17
4
Primaria sa faca control in toate gospodariile toti detinatorii de caini trebuie sa ii aibe castrati, microcipati si inregistrati. Fiecare sa raspunda fiecare pentru cainele lui, in caz de atac se identifica dupa cip. Legea prevede pedepsirea abandonului, contraventie pentru care se plateste intre 10 si 50 milioane vechi. Cainii sunt animale domesticite dependente de om. Oamenii trebuie sa fie responsabili si sa respecte legea.Primaria sa faca campanie de castrari gratuite si sa amendeze pe contravenienti.Cainii adunati, dar in 2 luni vor fi la fi tot atati prin abandon,deci vina oamenilor
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108