REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fermierii dobrogeni cer AJUTOR statului român! VIDEO

Fermierii dobrogeni cer AJUTOR statului român! VIDEO

Replica API 3 august 2020 | 13:05 2466

Mai mulți fermieri dobrogeni cer ajutor de urgență statului român. Aceștia spun că sunt cu un pas și jumătate în groapă din cauza secetei accentuate, descriind că se confruntă cu cea mai gravă situație de până acum.

"Cerem ordonanță de urgență pentru suspendarea ratelor fermierilor, care n-au realizat venituri în acest an. Este o măsură care nu costă nimic și care poate ajuta inclusiv statul român. Peste 450.000 ha sunt afectate în județul Constanța, mai mult de o treime. Statul trebuie sa înțeleagă că acum este nevoie de ajutor!" a declarat Răzvan Filipescu. "Suntem niste oameni disperați și la un moment dat vom lua măsuri care nu vor fi elegante. Cerem măsuri până la mijlocul lunii august. Vin scadențele și nu ne putem plăti ratele." a declarat Theodor Ichim, un agricultor din județul Constanța.

Fermierii sunt nemulţumiţi şi ameninţă că vor ieşi în stradă dacă un se întâmplă nimic.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii au cerut amanarea ratelor si tva-ul inapoi. Atata tot! In ungaria se da 100.000 euro pe ferma de la bugetul uniunii europene si voi sariti in capul nostru pe o nimica toata... Vino tu si fa irigatii la 80 km distanta de orice rau, apa curgatoare si cu panza freatica la 150m. Eu sunt ceausescu sa aduc apa de la baraju siriu in inima dobrogei? Ce plm sunteti prosti asa?
1
0
Haide ma Razvane ca dupa 2007 anul intrari in U.E voi agricultori si cei din zootehie aveti alta viata nu te mai plange,dealtfel din cauza asta a crescut foarte mult si hectarul de teren pentru ca si agricultura a devenit o afacere profitabila,dar voi vreti sa aveti profit mare mereu char si cand nu va ajuta vremea atunci sa va ajute toti romani sau statul spune-i cum vrei ca tot aia este.
1
0
Ca nau saracii futui in gura cu macaveii mortilor vostri pleaca coaie in pula mea de la primaria aia ca esti prost de puti
3
0
Care apartamente si vile mah? Avem ratele pt utilajele agricole, semintele si ingrasamintele, motorina, zilieriii, noroc ca terenurile sunt ale noastre si nu avem arenda de dat..fmm voastra, comentati dar habar nu aveti ce costuri avem..zici de irigatii? 2000 eur la ha un sistem performant, cati isi permit?
0
1
Dintre desteptii care comenteaza are careva treaba cu agricultura? O vorba romaneasca zice ca la agricultura si fotbal se pricep toti romanii! Sa se murdareasca de praf si dupa sa comenteze.
1
2
cea mai mare afacere in agricultura romanesca este sa nu cultivi pamantul Grindina,seceta,inundatiile sunt cele care aduc profit fermierilor smecheri din agricultura,...taranul roman e cel ce face agricultura ,pt el statul roman a existat numai cand tb sa platesca impozit,doar atat
1
0
Cand numara profitul nu se mai plang! Exista riscuri in toate afacerile,sa spuna cat au investit in sisteme de irigatii in ultimii ani? Dobrogea este o zona supusa desertificarii,s-a incercat ceva in alte vremuri cu sistemul de irigatii in Valea Carasu! A gasit si Filipescu o tema de campanie!Du-te ba, cu Ponta al tau cu tot!
6
1
bine zis, acolo sunt investitiile lor nu in sisteme de irigatii. fermierii adevarati nu se plang de seceta, de alte calamitati da, de grindina, de inundatii si alte chestii nu te poti feri dar povestea cu seceta e pentru parvenitii care baga samanta la intamplare dupa care cer subventii si despagubiri din orice.
8
1
Intreb si eu ca un amarat cu 10 ha daca se vor da da banii ptr dosarele care s au facut ptr calamitati ? Stie careva ?
1
1
In fiecare isi cumpara masini de lux si apartamente fara sa declare adevaratele venituri.Acum vor ajutor de la stat si au in conturi milioane de euro de pe subventii pe terenuri.
10
4
Acesti cetatateni 'cinstiti', neplatitori de taxe, cand s-au imbogatit nu s-au gandit sa imparta ceva cu statul dar acum vor sa fie sprijiniti. Prosti suntem noi care platim taxe, ei sunt doar hoti!
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108