REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Finanţistul Odor candidează din partea PNL la Primăria Medgidia cu o condiţie: profesionişti pe lista de consilieri

Finanţistul Odor candidează din partea PNL la Primăria Medgidia cu o condiţie: profesionişti pe lista de consilieri

Replica API 26 martie 2016 | 01:02 367

Sprijinit de actualul primar al municipiului,

Sprijinit de actualul primar al municipiului,

Marian Odor

A fost o adevărată surpriză decizia liberalilor în ceea ce priveşte Primăria Medgidia - şi anume desemnarea unui „outsider” care să candideze la alegerile din această vară pentru funcţia de primar. Motivul răzbate din sondajele efectuate de partid în municipiu, şi care arată că actualul primar în funcţie, liberalul Marian Iordache, nu mai are şansele de altă dată. A acceptat faptul că este momentul să se retragă, pentru a da şanse partidului să aibă primar la Medgidia şi în următorii patru ani. Dacă finanţistul Marian Odor va reuşi să convingă electoratul, rămâne de văzut. Până una-alta, Odor spune că este preocupat de problema locurilor de muncă în municipiu, de rezolvarea problemei serviciului de salubrizare, cât şi de cea a tramei stradale.

Reporter: De ce candidaţi la Primăria Medgidia? Cum aţi luat această decizie?

Marian Odor: De ce? Este o Întrebare mai grea, dar sunt cetăţean al Medgidiei. Am ajuns la o vârstă când consider că pot să mai fac ceva pentru municipiu. Acesta este răspunsul meu clar: dorinţa de a face ceva pentru Medgidia. Sunt născut, crescut, copil al Medgidiei, format la Medgidia. Cu mici excepţii - facultatea şi perioada cât am deţinut o funcţie de conducere în Ministerul Finanţelor, la Constanţa -, efectiv am 35 de ani de administraţie fiscală la Medgidia.

Rep.: Dar trecerea aceasta, de la finanţe la politică, nu este grea?

M.O.: Încep să mă obişnuiesc şi cu politica. Dar este încă o provocare pentru mine.

Rep.: De ce aţi ales PNL?

M.O.: Ca intelectual şi gândesc şi din prisma profesiei mele, consider că singura şansă a unei societăţi democratice e liberalismul. Liberalismul care să asigure tuturor agenţilor economici o dezvoltare corespunzătoare, iar de acolo într-adevăr să se întoarcă către societate o parte din fonduri, din bani, pentru a sprijini şi partea cealaltă, socială.

Rep.: Când aţi acceptat ideea de a candida din partea PNL la primărie, aţi pus şi problema listei de consilieri locali pentru următorul mandat?

M.O.: Da, pentru că în gândirea şi accepţiunea mea, doresc să fiu înconjurat numai de un colectiv format din profesionişti, dar profesionişti din toate domeniile - economic, medical, învăţământ şi, să nu uităm, oameni de afaceri care şi-au dovedit clar calităţile prin prisma afacerilor pe care le desfăşoară. Nu vorbesc de buticuri, ci de oameni care au o întreagă activitate în spate.

Rep.: Presupun că sunt oameni cu care v-aţi intersectat având în vedere profesia dvs.

M.O.: Corect, şi sunt oameni de apreciat, sunt oameni care nu s-au apucat peste noapte de afaceri, ci oameni care, începând din ’90-’91, au demarat afaceri şi le-au dezvoltat. Au afaceri solide, cu cel puţin 20-30 de angajaţi şi, dacă vreţi, şi rezultatele lor economice îi recomandă pentru aşa ceva.

Rep.: Ce faceţi cu cei care sunt consilieri în funcţie în momentul de faţă? Se vor regăsi şi ei în lista de candidaţi, sau undeva... „mai la coadă”?

M.O.: O parte din ei se vor regăsi, pentru că într-adevăr şi-au dovedit profesionalismul inclusiv în consiliul Local.

Rep.: Dacă ar fi să reproşaţi ceva actualului primar, care oricum vă sprijină în acest demers de candidatură, ce anume i-aţi reproşa?

M.O.: Interesantă întrebare. Îi reproşez domnului Marian că nue ste ferm cu administraţia, pe de o parte, iar un alt reproş - şi o spun cu toată responsabilitatea - faptul că nu refuză pe nimeni. Nerefuzând pe nimeni, toată lumea are aşteptări de la el şi, într-adevăr, nu se pot face toate. Sunt anumite limitări, unele prevăzute de lege. Eu îi spun în faţă.

Rep.: Dar dumneavoastră cum veţi proceda?

M.O.: Simplu. Voi rezolva, pe perioada mandatului meu, acele cereri care sunt cu impact asupra populaţiei, iar cele care vizează un grup restrâns, în măsura posibilităţilor financiare sau vor fi rezolvate în următorul mandat. Desigur, având în vedere profesia mea, am fost obişnuit să pun legea în faţă. În momentul în care vreo cerere va exceed cadrul legislative, voi refuza.

Rep.: Contracandidaţii îi cunoaşteţi? Ce îmi puteţi spune despre ei?

M.O.: Am auzit de ei şi îmi doresc să vină să discutăm principial despre toate problemele cu care se confruntă Medgidia, fără atacuri la persoană. Voi refuza din start să reproşez ceva oricărui candidat sau să fac afirmaţii care nu-şi au rostul.

Rep.: Ca obiective, ce veţi încerca să rezolvaţi prima dată, dacă veţi fi ales primar?

M.O.: Voi demara cu toate, nu doar cu un obiectiv. E clar că voi aplica şi în administraţie, la primărie, un principiu pe care l-am aplicat şi în domeniul meu de activitate: un cetăţean care vine la primărie nu are voie să stea mai mult decât strictul necesar. Nu pot să accept ca cineva să fie plimbat de la un birou la altul, de aceea mă gândesc că e posibil să se înfiinţeze un birou unic, la care să se înregistreze orice doleanţă, şi să primească un răspuns într-un termen rezonabil. E primul gând cu care plec. În acelaşi timp, mă gândesc la tineri, mă gândesc la copiii pe care îi avem, să le creăm şi o educaţie care să îi pregătească pentru viaţă, dar să încercăm să îi stabilizăm în Medgidia. Vom găsi posibilităţi. Mă gândesc la cei care sunt la o vârstă mai înaintată. Pentru ei este o problemă – au plecat copiii, dar îmi doresc ca măcar nepoţii să se întoarcă pe la bunici şi să rămână cu o imagine idilă a Medgidiei, aşa cum era odată. Practic, prin memoria lor vom rămâne noi şi Medgidia.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108