REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Firma care a târât în instanţă jumătate din primarii judeţului umblă cu acte false la licitaţii

Firma care a târât în instanţă jumătate din primarii judeţului umblă cu acte false la licitaţii

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 574

Şulţ vrea sa asfalteze şi străzile din Murfatlar

Şulţ vrea sa asfalteze şi străzile din Murfatlar

O societate de construcţii din judeţul Prahova face ce face şi se tot lipeşte de contestaţii şi licitaţii anulate, din cauza unor nereguli grosolane. Este vorba despre SC Asfalt Super SRL cu sediul în Blejoi, sat Ţânţăreni, judeţul Prahova, despre care s-a mai scris că, în urmă cu un an, a câştigat o licitaţie privind efectuarea unor lucrări publice în judeţul Suceava, la numai 2 zile de la înfiinţare. Mai nou, se pare că reprezentanţii firmei, printre care şi Gheorghe Şulţ, în goana după bani publici, continuă să se înscrie la licitaţii, însă nu legal, ci prin falsificarea documentelor pe care le depun în vederea participării la licitaţiile respective. Astfel au procedat şi la Murfatlar unde, pe data de 22 februarie a.c., a avut loc deschiderea ofertelor la procedura de atribuire a contractului ,,Modernizarea unor străzi în oraşul Murfatlar".

Printre alte firme înscrise se numără şi SC Asfalt Super SRL. Numai că, în perioada de evaluare a documentelor de calificare, comisia de evaluare a ofertelor a constatat că reprezentanţii firmei au depus documente falsificate. Astfel, s-a constatat că Certificatul de atestare fiscală nr. 9817 din 20.02.2012, eliberat de Administraţia Finanţelor Publice (AFP) a Comunei Blejoi, judeţul Prahova, avea urme de falsificare, motiv pentru care reprezentanţii Primăriei Murfatlar au solicitat AFP Blejoi să le pună la dispoziţie copia certificatului de atestare fiscală pentru stabilirea autenticităţii acestuia. Cu această ocazie, s-a constatat, prin comparare cu primul certificat depus la dosarul licitaţiei, că există mai multe date false, respectiv data depunerii cererii de către SC Asfalt Super SRL, data eliberării certificatului de atestare fiscală şi obligaţiile de plată. În consecinţă, Primăria Murfatlar a depus plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţan (IPJ) Constanţa, împotriva societăţii şi a reprezentanţilor acesteia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals şi uz de fals. De remarcat că susţinătoare a societăţii prahovene este o altă firmă, SC Condorii Şulţ SRL, societate intrată în insolvenţă, dar administrată de aceeaşi persoană care deţine şi SC Asfalt Super SRL, afaceristul Gheorghe Şulţ.

Procesomani înrăiţi când e vorba de datorii, dar tot ei umblă cu falsuri

În judeţul Constanţa se cunosc multe aspecte despre Condorii Şulţ, mai mult sau mai puţin legale, asta după ce mai mulţi primari s-au trezit târâţi în instanţă. Fostul primar din Năvodari, dar şi actualul, edilul localităţii Limanu sau Portul Constanţa sunt doar câteva nume care au intrat în conflict cu societatea din Ploieşti. Nici primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, nu a scăpat "nescuturat" în instanţă, pentru o aşa zisă datorie de peste 300.000 lei. În anul 2008, Condorii a acţionat în instanţă chiar şi Autoritatea Rutieră Română, pentru anularea unei plângeri contravenţionale. I-a venit rândul, în aprilie 2009, CN Administraţia Porturilor Maritime SA şi este vorba despre un litigiu privind achiziţiile publice.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108