REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firma care deține cariera de piatră din Mihail Kogălniceanu, sancționată de ANAF

Firma care deține cariera de piatră din Mihail Kogălniceanu, sancționată de ANAF

Ana Maria LIPAN 7 iunie 2023 | 00:00 4277

O firmă de construcții din Iași, care exploatează o carieră de piatră din localitatea Mihail Kogălniceanu, a fost vizitată de inspectorii de la Antifraudă. În urma controlului, s-a constatat faptul că societatea, cu mari încrengături politice, nu a declarat tranzacțiile din sistemul informatic. Contravaloarea bunurilor nedeclarate confiscate se ridică la suma de aproximativ 26.000 de euro. Demo Strade Group AG SRL a contestat în instanță sancțiunea, dosarul de chemare în judecată fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Iași. 

Firma care detine cariera de piatra din Mihail Kogalniceanu, sanctionata de ANAF
Societatea ieșeană Demo Strade Group AG SRL, care exploatează o carieră de piatră din localitatea Mihail Kogălniceanu, a fost călcată de Direcția Regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța. În urma controlului, inspectorii au descoperit nereguli grave, constatând faptul că firma nu a declarat tranzacțiile din sistemul informativ. Aceștia au dispus sancționarea prin confiscarea unor bunuri nedeclarate, a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 133.366 de lei.

Firma care detine cariera de piatra din Mihail Kogalniceanu, sanctionata de ANAF

Inspectorii au verificat activitatea societății din primele luni ale acestui an, descoperind faptul că nu s-au respectat prevederile legale, care precizează că tranzacțiile rezultate din concasarea pietrei trebuie înregistrate în sistemul informatic RO e-transport. Reprezentanții societății au contestat în instanță procesul de contravenție, dosarul de chemare în judecată a ANAF fiind înregistrat în luna februarie a.c., pe rolul Judecătoriei Iași. 

Date despre firmă

Demo Strade Group AG SRL, a solicitat în anul 2021 acordul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, pentru realizarea proiectului: „Deschidere exploatare carieră Valea Medgidia”, amplasat în județul Constanța, comuna Mihail Kogălniceanu, extravilan, Parcela N 93/1. Demo Strade Group AG SRL este o firmă cu sediul social în municipiul Iași, înființată în anul 2015. Societatea are ca obiect de activitate “Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Asociați în cadrul firmei sunt administratorul Șerban Dan Manuel, cu 10% din capital și Busuioc Ion, cu 90%. Aceștia sunt colaboratori și în cadrul societăților Optimum Smart Arena SRL și Optimum Stone SRL. Ba chiar mai mult, Demo Strade Group AG SRL este administrator și asociat, cu 33%, în cadrul societății Edil Stone SRL. Șerban Dan Manuel este unul dintre cei trei beneficiari. 

Firma care detine cariera de piatra din Mihail Kogalniceanu, sanctionata de ANAFMihai Archip

Ascensiunea societății Demo Strade Group AG SRL este una cel puțin bizară, situația financiară a acesteia cunoscând un adevărat boom în anul 2020, când a înregistrat o cifră de afaceri de 1.721.813 de lei și profit ce se ridică la suma de 402.892 de mii de lei, față de 2019, când a raportat o cifră de afaceri de 361.650 de lei și profit de doar 40.858 de lei. Într-un singur an, societatea a reușit să își înzecească veniturile. Același succes l-a cunoscut și Edil Stone SRL, care are conexiuni apropiate cu fostul prefect al județului Neamț, Mihai Archip, și care, odată cu venirea la putere a guvernului Orban, a început să încheie contracte pe bandă rulantă cu instituțiile statului.     

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și asta e m***e?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108