REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firma de construcţii care a speriat primăriile din Constanţa a dat faliment

Firma de construcţii care a speriat primăriile din Constanţa a dat faliment

Replica API 14 septembrie 2011 | 00:00 1492

Condorii au fost haliţi de Broască

Condorii au fost haliţi de Broască

Condorii Şulţ SRL, firma din Prahova cunoscută pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicată în judeţul Constanţa, a dat faliment. Decizia a fost luată săptămâna trecută, pe 7 septembrie, de către Tribunalul Prahova şi a venit chiar la cererea societăţii, care încearcă astfel să se protejeze de creditorii cărora trebuie să plătească sume de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi.

Despre Condorii Şulţ se ştie că au reuşit să blocheze conturile Primăriei Albeşti, de unde au scos apoi dublul sumei care le revenea, de fapt, după cum spunea primarul Gheorghe Moldovan. Aceeaşi firmă de construcţii prahoveană a blocat anul trecut şi conturile Primăriei Năvodari, în contul unor datorii din perioada edilului Tudorel Calapod, iar comuna Limanu a avut, la un moment dat, aceeaşi soartă. Pe de altă parte, există societăţi constănţene care au şi ele de recuperate sume mari de bani de la Condorii Şulţi, iar situaţia este aceeaşi la ei acasă, în Prahova. Aşa a ajuns patronul Gheorghe Şulţ să-şi tragă singur obloanele, SC Condorii Şulţ SRL intrând oficial în insolvenţă de pe 7 septembrie a.c. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Prahova, care au aprobat cererea formulată în aceste sens de debitoarea Condorii Şulţ, respingând în schimb cererea de intervenţie în interes propriu a creditorilor SC Uranus Pluton SRL. Parcă pentru a răzbuna primăriile care s-au trezit fără bani din cauza celor de la Condorii Şulţ, firma Uranus Pluton, care a cauzat falimentul prahovenilor, este din Constanţa. Societatea are sediul în Ovidiu, se ocupă cu extracţia pietrei şi este deţinută de Octavean şi Ovidiu Broască. Revenind la Condorii care, iată, se poate spune că au fost haliţi de Broască, trebuie spus că aceştia erau oricum executaţi silit şi de către ANAF, pentru datorii la bugetul de stat de 580.770 lei. De asemenea, potrivit informaţiilor de pe piaţă, firma prahoveană are de onorat datorii de peste 5.000.000 lei către furnizorii săi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108