REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

FIRMA fondată de ȘOFERUL lui DRAGNEA a BLOCAT o LICITAȚIE la Constanța, de supărare că n-a CÂȘTIGAT-O!

FIRMA fondată de ȘOFERUL lui DRAGNEA a BLOCAT o LICITAȚIE la Constanța, de supărare că n-a CÂȘTIGAT-O!

Replica API 3 august 2021 | 00:00 3581

Controversata societate Europrotect Security, firma de pază controlată de unul din ”greii” din Teleorman, fondată de fostul șofer al lui Liviu Dragnea, a blocat o licitație organizată de DRDP Constanța. Societatea a contestat comunicarea rezultatului procedurii de atribuire, din iunie a.c., a contractului de achiziție publică, având ca obiect „Servicii de pază umană cu posturi de pază înarmate la sediile de încasare Fetești, Giurgeni și la podul rutier peste Dunăre la Giurgeni-Vadu Oii-DRDP Constanța. A solicitat obligarea autorității contractante la anularea actului atacat, a raportului procedurii de atribuire și a actelor subsecvente acestuia. Precizăm că procedura a fost câștigată de SC Romold Security SRL.

Contestația a fost admisă

Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația și a dispus anularea, în parte, a raportului procedurii și a actelor subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta depusă de Romold SRL și la aplicarea criteriului de atribuire. A obligat autoritatea contractantă să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei depuse Romold SRL cu respectarea documentației de atribuire, a legislației incidente și a celor reținute în motivare.

Contestația Europrotect Security, admisă de CNSC

Firma de pază din Teleorman, fondată de fostul șofer al lui Dragnea

Europrotect Security este o importantă firmă din Teleorman, care se bucură de un succes fulminant la banii publici. Cel care a pornit afacerea în Teleorman este un fost șofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniță. Sediul Europrotect Security este în Alexandria, într-un apartament, iar firma puternic susținută de TelDrum a reușit să intre repede pe piață, imediat după înființare, și să obțină contracte frumușele cu instituții statului. În acte, firma îi aparține lui Cristian Baicu, partener de afaceri într-o altă firmă cu Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul lui, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.

Firma care a câștigat licitația, deținută de un fost polițist

Firma care a învins-o pe Europrotect Security este deținută de un fost polițist. Romold Security SRL, cu sediul în Vaslui, a fost înființată în aprilie 2016, fiind deținută de Vasile Mihoci, fost polițist. Romold SRL, business-ul său mai vechi, a beneficiat de aproape 300 de contracte cu statul, majoritatea primite prin încredințare directă, în valoare totală de peste 5.000.000 de euro.

Firma fostului șef al Serviciului de Ordine Publică din IPJ Vaslui a câștigat, și ea, contracte la Constanța, în ultimii trei ani, de la RAEJDP. De asemenea, s-a ocupat și de siguranța obiectivelor Consiliului Județean Constanța, dar și a CET Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai da, a pierdut un mafiot si e suparat pt ca a cadtigat alt mafiot. Jos mafia din politica!
1
0
sunt parazitii societatii...doar consuma ,nu produc nimic
0
0
si au luat stance de smardoi dar ei sunt ruoti de foame saracii
1
2
Legea e idioata, facuta de idioti. O contestatie la o licitatie trebuia rezolvata in maxim 15 zile, nu in 6 luni sau 1 an !
12
3
efirma lui dracnea,pacaliciul ala estede fatada.ia luati.l la intrebari putn...
12
5
Jos mafia din politica fara spagi sngajare pe bune
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108