REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fiul judecătoarei şpăgare, Veronica Cîrstoiu, poate fi eliberat pe cauţiune. Cât îl costă libertatea

Fiul judecătoarei şpăgare, Veronica Cîrstoiu, poate fi eliberat pe cauţiune. Cât îl costă libertatea

Replica API 14 iunie 2014 | 00:00 494

Avocatul din dosar - "mai scump". Procurorii pot contesta

Avocatul din dosar - "mai scump". Procurorii pot contesta

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, cercetat alături de mama sa şi alte persoane, pentru infracţiuni de corupţie, poate părăsi arestul poliţiei, doar dacă plăteşte suma de 15.000 de lei. Asta a stabilit Curtea de Apel Constanţa vineri, 13 iunie. Şi avocatul Lucian Bagia poate părăsi arestul, în schimbul unei cauţiuni de 50.000 lei. Părţile implicate în dosar, inclusiv procurorii, pot formula contestaţie.

"Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de către inculpaţii Cergan Florin şi Băgia Lucian, ca nefondate. 2. În baza art.242 alin. (2,10) cu referire la art.216 alin. (1,2) cod procedură penală, admite în principiu cererile de înlocuiere a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulate de către cei doi inculpaţi şi stabileşte valoarea cauţiunii la 15.000 lei pentru inculpat Cergan Florin şi la 50.000 lei pentru inculpat Băgia Lucian, acordând termen de 5 zile pentru depunere de la rămânerea definitivă a prezentei. 3.Respinge cererea de probatorii formulată de inc.Băgia Lucian cu privire la audierea inculpaţilor Staicu Marian şi Popescu Carmen Ioana ca martori, având în vedere că au uzat de dreptul la tăcere, precum şi testarea poligraf nefiind utilă cauzei. Cu contestaţie", se arată în decizia Curţii de Apel. Reamintim faptul că judecătoarea Cîrstoiu este judecată de magistraţii din Constanţa într-un dosar de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 acte materiale), două infracţiuni de fals în inscrisuri sub semnatură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 acte materiale). Alături de judecătoare au mai fost trimişi în judecată, în arest preventiv, fiul acesteia, Florin Cergan, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, Dinel Staicu, consultant financiar, acuzat de dare de mită şi cumpărare a influenţei, Lucian Bagia, avocat in Baroul Sibiu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în inscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă şi Carmen Ioana Popescu, economist, ce va fi judecata pentru complicitate la dare de mită şi cumpărare a influenţei, precum şi infracţiunea de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnatură privată, comisă în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108